Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitiv de frezare pe strung

en

Postări Recomandate

Sincer, la 240 ron pretul este chilipir. Am urmarit un dispozitiv de acest gen (dar fabricat special ca accesoriu de frezat pentru strungurile SP80 si MN80) care era la vanzare pe okazii la 500 ron. Vanzatorul nu a vrut sa lase din pret prea mult si din cate stiu s-a vandut la 450 ron. Deci la 240 ron pretul este foarte bun. Cat de usor se poate adapta pe strung, este o alta poveste. Asezat in pozitie verticala imi este teama ca menghina se va situa mult deasupra axei de prelucrare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• en

10

• molioa

4

• daredan

3

• radu cnc

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am procurat un dispozitiv rotativ rabatabil recuperat de la dezmembrari, care arata cam asa:post-2298-139829369073_thumb.jpg ...si demontat:post-2298-139829369083_thumb.jpgPartea proasta ca nu se poate roti decat +-40* si nu se poate rabate decat +-15* O fi oare suficient? Parca nu as mai vrea sa-l "manaresc". Trebuie rezolvata deplasarea pe verticala. Cred ca menghina aia in cruce ar fi suficienta.

Link spre comentariu

Daca nu ma insel, menghina aceea in cruce este destul de mare. Daca aveti un strung mare este OK, dar pentru noi ceilalti cu strungulete de banc, nu cred ca avem unde sa o indesam. Am o menghina de freza care se inclina la 90 de grade insa este atat de masiva ca piesa prinsa in ea este mult deasupra axei de prelucrare. Vedeti ca cei de la procast au si coltare din profil gros si rectificat special pentru o astfel de adaptare. Daca tin bine minte, pretul era aprox. 54euro. Pe un astfel de coltar se poate prinde o menghina de masina si facuta treaba.

Link spre comentariu

Strungul este SN 320; eu cred ca redus la scara se poate adapta si pentru strunguri mai mici. Mie imi place tare mult dispozitivul ala de mai sus in care se foloseste suportul de la avans longitudinal. Chiar ca arata bine! Variante sunt multe, dat tinand cont ca un asemenea dispozitiv nu-l foloseti pentru productia de serie nu cred ca trebuie investit prea mult. As vrea ceva :rade: la limita dintre improvizatie si lucratura profesionala. Pentru regim de lucru "hobby", cred ca este suficient.Si mai e o chestie; suportul ala la 55 euro, se poate face intr-o in cateva ore.Cred ca nici daca ai bani multi nu se merita sa-i dai pe diverse, dac tu poti sa le faci cu drag.Menghina in cruce cu deschiderea de 100mm, are 16Kg si costa in jur de 170 lei.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sincer, la 240 ron pretul este chilipir. Am urmarit un dispozitiv de acest gen (dar fabricat special ca accesoriu de frezat pentru strungurile SP80 si MN80) care era la vanzare pe okazii la 500 ron. Vanzatorul nu a vrut sa lase din pret prea mult si din cate stiu s-a vandut la 450 ron. Deci la 240 ron pretul este foarte bun. Cat de usor se poate adapta pe strung, este o alta poveste. Asezat in pozitie verticala imi este teama ca menghina se va situa mult deasupra axei de prelucrare.

SalutareDispozitivul era al meu, din cate imi amintesc ai venit cu propuneri pentru schimb, scula era absolut noua si impecabila, de calitate profi ( nu avea nici o legatura cu ce poti gasi pe la chinezi), pretul a fost mai mult decat ok daca studiezi putin piata de afara(in Ro nu prea gasesti), asa ca fara suparare , nu ai facut nici o oferta clara, si oricum nici la un pret mic nu l-as fi vandut, la cati bani cheltui pe scule tot timpul, crede-ma ca nu stateam in loc de banii aia.Bafta
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator florin2808

Ghidajul este executat din două culisante "coadă de rândunică" aplicate pe un profil "U".Axul principal este un vilbrochen (arbore cotit) montat pe un bloc motor de "Dacia" la capătul căruia am montat universalul.In cealaltă fotografie vezi masa de lucru a frezei care se montează pe căruciorul mobil in așa fel incât am și celelalte două axe (x,y).Având mobilitate in cele 3 axe si folosind cutia de viteze și cea de avans a strungului se pot face multe "chestii" incepând de la un clasic canal de pană pâna la rectificarea unei chiulase.

post-64343-139829692627_thumb.jpg

post-64343-13982969264_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări