en Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Am vazut un dispozitiv ingenios de frezare pe strung, care pentru lucrari de frezare mai putin pretentioase cred ca da satisfactii. Aveti si alte idei? Ma gandesc ca in viitor sa incerc o asemenea adaptare pe strungul SN 320. Ce credeti, se merita? Iata mai jos cateva poze... Link spre comentariu
molioa Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Interesant. Motorul frezei, l`ati fixat pe caruciorul mobil, menghina pe ce ati fixat-o? pe ghidajele batiului? Ce motor ati pus, putere, viteza reglabila? Link spre comentariu
en Postat Iunie 12, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2011 Interesant. Motorul frezei, l`ati fixat pe caruciorul mobil, menghina pe ce ati fixat-o? pe ghidajele batiului? Ce motor ati pus, putere, viteza reglabila? Nu-mi apartine adaptarea din poze. Si eu ceream sfatul celor pasionati de asemenea bricolage, dar pentru un strung SN 320.E adevarat, ca daca m-as apuca de un asemenea dispozitiv, l-as gandi si in varianta folosirii unei menghine pozitionata vertical. Link spre comentariu
molioa Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 S`ar putea pune in practica si pe un SN. Chiar am sa studiez problema. Link spre comentariu
radu cnc Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Salut,Dupa cum rezulta din poze proprietarul strungului folosea sistemul de frezare cu piesa prinsa in universal pe care il folosea pe post de divizor.Cu stima. Link spre comentariu
ndc74 Postat Iunie 22, 2011 Partajează Postat Iunie 22, 2011 Si eu studiez problema asta, dar as vrea sa aplic solutia cu prinderea frezei in universal si a piesei pe carucior.Am procurat un cornier de 120mm din care vreau sa fac echerul, dar as vrea sa procur si o sanie care sa-mi permita deplasarea pe verticala a piesei, sanie care sa stea pe echer tot timpul, sa nu stau mereu sa montez sania mea pe acel echer. Pe sanie prind menghina in care fixez piesa de frezat.Am gasit pe net niste poze destul de elocvente in acest sens. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 22, 2011 Partajează Postat Iunie 22, 2011 Rugamintea mea catre toti userii sectiunii Masini unelte, este de a prelucra informatiile obtinute de pe Internet. Se poate posta eventual doar schema/imaginea, urmate de comentarii personale in limba romana. Administratia recomanda de asemenea, sa nu link-am site-uri pe internet. Link spre comentariu
en Postat Iunie 22, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2011 Salut,Dupa cum rezulta din poze proprietarul strungului folosea sistemul de frezare cu piesa prinsa in universal pe care il folosea pe post de divizor.Cu stima. Cu un plus de imaginatie, se poate se pot adopta solutii reversibile, functie de necesitati. freza in universal cand este cazul, sau freza pe sania mobila in alte situatii. Varianta cu discul divizor pe axul universalului, mi s-a parut grozava. Nu stiu in ce masura afecteaxa precizia de executie, desi n-ar trebui sa se intample nimic neplacut, tinand cont ca universalul este solidat cu axul central si nu mai apar angrenaje intermediare care sa afecteze precizia de executie. Link spre comentariu
en Postat Ianuarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 Vreau sa fac un dispozitiv de frezare pe strung. Nu sunt hotarat ce menghina sa cumpar. Are cineva un asemenea dispozitiv cu care lucreaza? Am gasit mai multe modele de menghine, dar nu stiu care m-ar avantaja cel mai bine. Link spre comentariu
molioa Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 unde se gasesc menghine in cruce, un link, daca se poate. multumesc. Link spre comentariu
en Postat Ianuarie 3, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 unde se gasesc menghine in cruce, un link, daca se poate. multumesc. http://www.sculestraus.com/cumpara/meng ... mm-1403546 Link spre comentariu
molioa Postat Ianuarie 3, 2012 Partajează Postat Ianuarie 3, 2012 multumesc frumos. cautam asa ceva. Link spre comentariu
daredan Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Arata bine menghina respectiva. Multumesc en. Daca are cineva ocazia si o procura, sa ne spuna si nou cum sta la capitolul calitate ca mi-as lua si eu asa ceva. Link spre comentariu
fenobarbital Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 Menghina cu reglaj in cruce este cred foarte atractiva pentru versatilitate si mai ales ca pret. In alte locuri este vinduta si sub brand Stanley. Ghidajele pentru deplasarea pe x-y sint cu coada de rindunica si acest lucru ii dau o oarece robustete. Problema pe care o vad eu este ca pasul filetului trapezoidal (vernier?) este cam acelasi cu al suruburilor de la cricul auto (cel cu surub). Lucrurile s-ar simplifica mult daca s-ar folosi o masa in genul celei de mai jos (are o unitate pe vernier la 0,03mm), insa pretul este pe masura (~4X). Link spre comentariu
en Postat Ianuarie 6, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 @Daredan Arata bine, dar nu stiu cum se comporta in timpul folosirii; de asta am si pus intrebarea, poate ca cineva de pe aici, are experienta la chestii dintr-astea de frezare pe strung. @FenobarbitalEste un accesoriu de calitate, dar pentru varianta hobby, nu cred ca merita investitia. Tinand cont ca pe strung, axele X si Y le avem, mai trebuie axa Z, care se poate rezolva. Mai astept, poate gasesc o menghina buna, preferabil rotativa, la pret de chilipir.Nu-i nicio graba! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum