Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vreau sa fac si eu unu'....

bogdan666

Postări Recomandate

as vrea sa-mi fac si eu un amplificator pe lampi, auzind ca acestea au un sunet mai de calitate ca si tranzistorii.incep prin a spune ca sunt afon la tuburi (nici cu tranzistorii nu stau prea bine) asa ca daca e cineva cu experienta si rabdare sa ma ajute sa imi construiesc unul de la 0 as fi foarte recunoscator.puterea sa zicem undeva pe la 100w.astept raspunsuri, propuneri de scheme etc.inca o precizare, as vrea sa am 3 potentiometre, volum, bass si treble.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan666

10

• TESSLA

4

• lorik199

2

• +_Florin_+

2

Top autori în acest subiect

Off topic:Am si eu o nedumerire (si intrebarea e serioasa, nu fac misto) - ai ajuns la limita de sus a tranzistorilor (adica ai testat toate schemele cu tranzistori) si ai ajuns la concluzia ca ai nevoie neaparata de tuburi?Ai si restul lantului audio suficient de performant ca sa sesizezi o imbunatatire a amplifului la trecerea la unul pe tuburi?

Link spre comentariu

poi speram sa obtin niste lamuriri de aici, ca doar de aia am postat, si de aia am spus ca nu ma pricep.edit: 100w nu mi se pare mult ca vreau sa ramana ampliful meu permanent daca am schema si piesele necesare, dar va intreb pe voi care tuburi sunt mai bune ?

Link spre comentariu

Cauta realizarile lui gabriele si ai sa afli cam ce inseamna 100W/canal pe tuburi. Din taste e usor de zis, dar practica e ceva mai grea. Plus ca costa si ceva mai mult, numai un trafo de iesire la puterea aia cred ca duce pe la 100 euro lejer.

Link spre comentariu

poi speram sa obtin niste lamuriri de aici, ca doar de aia am postat, si de aia am spus ca nu ma pricep.edit: 100w nu mi se pare mult ca vreau sa ramana ampliful meu permanent daca am schema si piesele necesare, dar va intreb pe voi care tuburi sunt mai bune ?

La 100W in AB, ca tuburi finale merg KT88 cate 2 pe canal cu alimentare la 600V. Scheme gasesti pe forum si pe net trebuie doar sa cauti. Se poate si cu tuburi mai mici (in paralel) de exemplu cu EL34, sau PL519. Orice varianta s-ar realiza costurile vor fi destul de mari. Cam ambitios proiect pentru cineva care declara de la inceput ca nu se pricepe, lucrul cu tuburi la puteri mari necesita ceva experienta si cunostiinte specifice.
Link spre comentariu

Serios, fa un "Aritma" de 2X6W, apoi vorbim de suta de watti,(presupunand prin absurd ca vei dori mai multa putere-caz in care recomand boxe decente :rade: ).Acel amplificator pe tuburi de 2X100W exclus sa fie abordat de un incepator, lasa-l domnilor Valderama, viobio, blue, etc, etc, e pentru "tătici" cu portofelul gras si mai ales experienta multa, multa.Daca faci o "Aritma" cu EL84, poti intelege unele lucruri despre tuburi si trafuri de iesire, si apoi mergi mai departe...lorik199 zicea de pericolul de electrocutare, atentie mare, si la o "Aritma" te poti ciupi, chiar de doua ori intr-o zi. Eu, ieri. :rade:

Link spre comentariu

Daca e sa o iei asa pt cineva care are experienta in domeniu nu e greu de facut un amplificator pe lampi insa sunt scumpe componente lampile si trafurile sunt foarte scumpe,schemele nu sunt grele si in plus nici valorile nus foarte greu de gasit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări