bogdan666 Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 as vrea sa-mi fac si eu un amplificator pe lampi, auzind ca acestea au un sunet mai de calitate ca si tranzistorii.incep prin a spune ca sunt afon la tuburi (nici cu tranzistorii nu stau prea bine) asa ca daca e cineva cu experienta si rabdare sa ma ajute sa imi construiesc unul de la 0 as fi foarte recunoscator.puterea sa zicem undeva pe la 100w.astept raspunsuri, propuneri de scheme etc.inca o precizare, as vrea sa am 3 potentiometre, volum, bass si treble. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 Daca tu zici ca esti afon la tuburi si nici cu tranzistorii nu stai mai bine...nu ti se pare cam mult 100 W?! Mai bine incearca sa construiesti ce scrie aici http://www.lumeatuburilor.110mb.com/Tub ... /index.htm. Amplificatorul merge din prima ..dar ca se se observe diferenta fata de tranzistori ai nevoie de niste trafuri de iesirea corespunzatoare. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 Off topic:Am si eu o nedumerire (si intrebarea e serioasa, nu fac misto) - ai ajuns la limita de sus a tranzistorilor (adica ai testat toate schemele cu tranzistori) si ai ajuns la concluzia ca ai nevoie neaparata de tuburi?Ai si restul lantului audio suficient de performant ca sa sesizezi o imbunatatire a amplifului la trecerea la unul pe tuburi? Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iunie 11, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2011 poi speram sa obtin niste lamuriri de aici, ca doar de aia am postat, si de aia am spus ca nu ma pricep.edit: 100w nu mi se pare mult ca vreau sa ramana ampliful meu permanent daca am schema si piesele necesare, dar va intreb pe voi care tuburi sunt mai bune ? Link spre comentariu
paul14 Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 Cauta realizarile lui gabriele si ai sa afli cam ce inseamna 100W/canal pe tuburi. Din taste e usor de zis, dar practica e ceva mai grea. Plus ca costa si ceva mai mult, numai un trafo de iesire la puterea aia cred ca duce pe la 100 euro lejer. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 poi speram sa obtin niste lamuriri de aici, ca doar de aia am postat, si de aia am spus ca nu ma pricep.edit: 100w nu mi se pare mult ca vreau sa ramana ampliful meu permanent daca am schema si piesele necesare, dar va intreb pe voi care tuburi sunt mai bune ? La 100W in AB, ca tuburi finale merg KT88 cate 2 pe canal cu alimentare la 600V. Scheme gasesti pe forum si pe net trebuie doar sa cauti. Se poate si cu tuburi mai mici (in paralel) de exemplu cu EL34, sau PL519. Orice varianta s-ar realiza costurile vor fi destul de mari. Cam ambitios proiect pentru cineva care declara de la inceput ca nu se pricepe, lucrul cu tuburi la puteri mari necesita ceva experienta si cunostiinte specifice. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iunie 12, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2011 miezul si carcasa le am. trebuie doar bobinat. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Uite aici un link sa vezi cam ce presupune o astfel de statie si daca tot nu renunti ... mai vorbim. Nu incerc sa te conving sa renunti, doar sa fii realist http://www.turneraudio.com.au/8585-amp- ... -2006.html Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iunie 12, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2011 nu renunt. chiar daca imi ia un an sa o termin tot vreau sa o fac. stiu ca o sa fie greu dar chiar vreau sa-mi fac un amplificator pe tuburi. Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Roaga pe cineva sa anunte aici cand nu o sa mai fii printre noi... :uio Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iunie 12, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2011 imi pare rau dar nu m-am prins :| Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Serios, fa un "Aritma" de 2X6W, apoi vorbim de suta de watti,(presupunand prin absurd ca vei dori mai multa putere-caz in care recomand boxe decente ).Acel amplificator pe tuburi de 2X100W exclus sa fie abordat de un incepator, lasa-l domnilor Valderama, viobio, blue, etc, etc, e pentru "tătici" cu portofelul gras si mai ales experienta multa, multa.Daca faci o "Aritma" cu EL84, poti intelege unele lucruri despre tuburi si trafuri de iesire, si apoi mergi mai departe...lorik199 zicea de pericolul de electrocutare, atentie mare, si la o "Aritma" te poti ciupi, chiar de doua ori intr-o zi. Eu, ieri. Link spre comentariu
strombi Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Daca e sa o iei asa pt cineva care are experienta in domeniu nu e greu de facut un amplificator pe lampi insa sunt scumpe componente lampile si trafurile sunt foarte scumpe,schemele nu sunt grele si in plus nici valorile nus foarte greu de gasit. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iunie 13, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2011 ok o sa-l fac pe acela de 6w.acum in legatura cu alimentarea as putea sa o fac in comutatie ? Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iunie 13, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2011 ce nu inteleg eu in schema e alimentarea din dreapta. in aia de jos se pune un condensator de 16v pe 220 ? nu iese bine. nu scrie ce v are traful. la ce de sus e 220 redresat ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum