Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PWM(Pulse Width modulation)

Vizitator valy157

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi002

8

• Xaby

5

• ratza

2

• Ticu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...

Azi am testat eu variantele 2 si 3 (adica cele cu 12F675).Singura care nu mi-a mers a fost prima (2.1). Restul OK, felicitari.Varianta 2.2: start pe 0%; reglaj 0...100% in 10 secunde (cu butonul apasat continuu).Varianta 2.3: start pe 0%; reglaj 0...100% in 4 secundeVarianta 3.1: start pe ultima valoare setata inainte de intreruperea alimentarii; reglaj 0...100% in 2 secundeVarianta 3.2: start pe ultima valoare setata inainte de intreruperea alimentarii; reglaj 0...99% in 2 secundeI-am propus unui coleg de pe forum utilizarea dimmerului intr-un montaj unde un releu cupleaza intrarile la masa pentru lung timp viewtopic.php?f=209&t=132318. A aparut urmatorul inconvenient:- cu exceptia variantei 2.3, daca butonul DOWN este apasat continuu, atunci ledul continua sa clipeasca (cu factorul de umplere 1%) si dupa ce se ajunge la 0.E drept ca pana la urma autorul nu va folosi dimmerul pentru ca vrea sa "dimmeze" sursa de 220V a ledurilor, dar pentru altii ar putea fi interesant daca se poate elimina acest clipit.

Link spre comentariu

Si o corectura in textul de mai sus: in loc de 99% se va citi 95%; in loc de 1% se va citi 5%(fiindca numarul total de trepte intre 0 si 100% este 20, deci o variatie de o treapta inseamna 5%).

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Salutare baieti, a experimentat careva o schema de PWM pentru AC cu triac? Vreau sa controlez un FAN la 220v si as avea nevoie de asa ceva, am studiat putin pe goagle si cred ca ar fi nevoie de un zero-cross detector pentru a putea comanda in PWM fan-ul pe AC. Stima!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări