Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Metode de infrumusetare a boxelor

TBone

Postări Recomandate

Dar pana la urma de ce Kitul Fibra ar fi mai bun decat kitul de lemn?Mai ales ca e destul de scump (defapt nu stiu cat e un kit de lemn) si pentru doua boxe iti trebuie la kit... (daca vrei sa le acoperi total cu toate ca nu cred ca e cazul cum zicea si domnul ttt)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TBone

11

• csl1131

2

• sifor

2

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

Dar pana la urma de ce Kitul Fibra ar fi mai bun decat kitul de lemn?Mai ales ca e destul de scump (defapt nu stiu cat e un kit de lemn) si pentru doua boxe iti trebuie la kit... (daca vrei sa le acoperi total cu toate ca nu cred ca e cazul cum zicea si domnul ttt)

Chitul de care vorbiti voi este un chit de modelaj. Chitul de lemn (sau de cutit cum i se mai spune) e un material pentru finisaje. Sunt diferite si se intrebuinteaza diferit.Apoi, fiind un chit de modelaj, la aplicarea in straturi mai groase e posibil sa lucreze in timp si sa se desprinda sau fisureze de la vibratii. Chitul de lemn este mai elastic si-l poti face si mai elastic adaugand aracet si masa lemnoasa (rumegus fin).TBone, nu poti sa faci cateva fotografii la materialul din care faci boxele sa vedem si noi de ce ai atata nevoie de chit ?
Link spre comentariu

Nu nu pot sa fac poze, dar oricum am inteles ideia. Intai o sa incerc sa acopar erorile de tamplarie cu kit de lemn (ca pana la urma kitul fibra lucreaza in lemn cum zice domnul ttt) si dac nu nerge folosesc carton.

Link spre comentariu
Vizitator d-enzo

Fara Suparare ttt dar nu prea iti cam dai seama de anumite kestii:

Kitul de lemn ... este facut din kit normal de amestecat cu lac de mobila si un intaritor nu foarte bun... si daca il finisezi nu iese fin ... daca il dai cu masina de slefuit il faci terci.

Kitul Fibra cand se intareste are o densitate cam ca a fibrei de sticla adica este destul de usor se lipeste foarte puternic ... este folosit si la masini ...

Eu am facut subwoofere de masina din pal de 1.8 si finisate cu kit fibra si vopsite la culoarea masini si pe basii destul de puternici ... chiar si pe un JBL de 550 W Rms si nu a crapat si nici nu sa desprins.

Uitativa pe site:

http://www.romservice.ro/index_produse. ... bsub_cat=3

EU il folosesc pe primul si pe al doilea mai ales al doilea multi functional dar mai am si alte modele de la alte firme

Link spre comentariu

Kitul de lemn ... este facut din kit normal de amestecat cu lac de mobila si un intaritor nu foarte bun... si daca il finisezi nu iese fin ... daca il dai cu masina de slefuit il faci terci.

Fara suparare, dar chitul de lemn iese extrem de fin daca il finisezi cum trebuie. Finetea, la atingere, este similara cretei. Cand spun "finisat cum trebuie" exclud slefuirea cu masini. Doar manual. Inclusiv umed. Dupa parere mea, slefuirea cu masina este indicata doar pentru operatiuni grosiere fiindca, asa cum spui, "il faci praf". Nu chiar, dar suficient sa o iei de la capat. :)La chitul de lemn exista o singura conditie ca sa-l finisezi de calitate si anume sa-l faci sa adere bine de substrat inainte de finisare.Asa cum i-am promis lui TBone, in weekend o sa incerc sa fac cateva fotografii in succesiune sa vedeti cum se poate finisa o placa de PAL rugoasa cu chit de lemn si glet de acoperire.Apoi, daca o sa mai am timp (trebuie asteptat sa se usuce bine la fiecare strat) o sa fac cateva proble de vopsire cu un spray.Nu ma contrazic cu chitul-fibra, nu am lucrat cu el si, asa cum spuneam, nu stiu cum se comporta in timp. Daca este un material pe baza de fibra de sticla, atunci presupun ca se poate finisa inclusiv cu masini, fibra de sticla fiind mai permisiva la genul acesta de prelucrari si finisaje.Inca ceva ce-i spuneam mai demult si altui membru al forumului: eu prezint acele metode pe care le-am incercat si care au dat rezultate foarte bune pana acum. Nu exclud existenta altor tehnici mai bune, dar pe care, evident, nu le cunosc.
Link spre comentariu

Ati vazut vreodata masutele alea care sunt acum "la moda" si care vin din Vietnam sau de prin Asia?Au la baza HDF sau MDF peste care este aplicata o folie ce imita furnirul dupa care sunt acoperite cu lac sau nici macar lac.Arata super.Sau ce parere aveti de folia aceea care sa aplica pe plintele de PVC de la parchet?Pentru tt:Care crezi ca este procedura de a scoate dintr-un MDF sau HDF o calitate "sticla",cam cum era chitara electrica sau mai bine cum era odata mobila aia veche "de lac" de la bunici?Pareri?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări