Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Apa, un bun acumulator.

gica70

Postări Recomandate

asa este cu apa are inertie termica mare, de aceea este folosita ca agent termic! insa a acumula energie termica in apa presupune costuri mari de tot cu izolatia si stocarea! dupa cum am citit mai sus postarile constat ca cineva a venit cu o idee de a investi mai bine in izolatia termica a casei! O izolatie buna + centrala termica de apartament electrica + incalzire in pardoseala estimez un consum de pana in 200 de lei/luna la o suprafata de 40 - 50mp! in fond se cheltuie chiar mai mult cu incalzirea cu gaze, si cea cu lemne sau carbune! ca sa nu mai zic de costurile instalatiilor si ale aprobarilor necesare! eu sincer vad energia electrica ca avand un mare potential si poate fi usor obtinuta cam din orice!!! si sa exemplificam: eolian, hidro, fotovoltaic, mareic, geotermal, termic(concentratoare solare + motoare sterling ori gazogen+motor otto termic obisnuit) posibilitati sunt multiple!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

7

• eugeniusro

6

• Ticu

2

• The Stressmaker

1

Dupa cum spuneam trebuie cautata eficienta maxima; spre ex. la job am un rezervor de apa de 50 m.c. (dar nu-i tot timpul plin) si am ajuns la concluzia ca nu mai trebuie incalzit in perioadele reci. Acest rezervor nu este ingropat si este izolat cu vata de sticla de 10 cm. Acest acumulator ingropat (propus) ar avea pierderi de caldura mai mici spre intrarea in iarna datorita acelei inertii termice a pamantului, asa cum si tu ai spus.

Ia spune gica in ce stare este apa din rezervorul tau acum? A inghetat sau nu? te-a ajutat cu ceva izolatia aia de 10 cm? Cum te incalzesti cu caldura extrasa din el? :ertwe
Link spre comentariu

Nu a inghetat (spre necazul tau) si-am avut temperaturi si mai joase si pe perioade mai mari de timp (10 ani!). Sac! :nebun: . Acel rezervor contine apa nepotabila (e pentru spalat si dusuri).

Link spre comentariu

Nu a inghetat (spre necazul tau) si-am avut temperaturi si mai joase si pe perioade mai mari de timp (10 ani!). Sac! :nebun: . Acel rezervor contine apa nepotabila (e pentru spalat si dusuri).

E pentru dusuri scotiene, inteleg :wtrqwe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări