Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

adaptare impedante amplificator-preamplificator

Vizitator skinhead

Postări Recomandate

Vizitator skinhead

Salutare tuturor. Ajutati-ma va rog cu niste raspunsuri. Am un amplificator cu impedanta de intrare de 25 kohm si un preamplificator-corector cu impedanta de iesire de 20 ohm. Trebuie de facut adaptare de impedante intre acestea 2 si cum se face? Ce se va intimpla daca le voi uni direct fara nici un rezistor sau mai stiu eu ce? Nu se va distorsiona semnalul? Voi putea asculta la volum maxim, adica la tensiune de intrare maxima? Mersi anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

2

• Mikrosha

1

Ce preamplificator este ala cu impedanta de iesire de 20 ohmi?sigur este asa?Nu imi vine sa cred.Era bine daca stiam exact ce preamplificator este si ce amplificator.

Link spre comentariu

Adaptarea de impedanţă se foloseşte cînd e nevoie de transfer maxim de putere. La conectarea între scule audio este mai importantă transmiterea formei semnalului decît transmiterea puterii. Dacă ai o ieşire de impedanţă mică legată la o intrare de impedanţă mare, nu este nici o problemă, dimpotrivă: preamplificatorul va lucra pe o impedanţă aproape insesizabilă, rezultînd atenuare mică şi distorsiuni mici. Invers este problema, cînd pui ieşire de impedanţă mare la intrare de impedanţă mică. Atunci se atenuează şi se strică semnalul. Leagă-le direct că nu se întîmplă nimic. Cred că la preamplificator este dată valoarea de 20 ohmi pentru a arăta că suportă să-i pui direct căşti la ieşire, sau alte aparate cu impedanţă mică.

Link spre comentariu
Vizitator skinhead

Mersi pentru raspunsuri. Le-am conectat direct si se auzea foarte bine, numai ca a aparut un fasait suparator destul de puternic. Am pus la intrare la amplificator un potentiometru stereo de 47 kohm si am reglat pina sa reduc acel fasait la ca sa fie aproape insesizabil, dar ca rezultat s-a redus si puterea semnalului util. Ce ar trebui sa fac ca sa reduc fasaitul fara ca sa reduc din semnal?

Link spre comentariu
Vizitator skinhead

Da este din preamplificator, deoarece am conectat amplificatoru direct la sursa de semnal si acel fasait se aude foarte incet. "La inceput nu a avut acel fasait?" - Se auzea de la bun inceput.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări