Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot alimenta un monitor PC pentru a deveni portabil

Postări Recomandate

Vizitator djcioko

Va salut vreau sa stiu cum pot alimenta un monitor PC tft ,cu acumulatori Am nevoie de convertor sau nu? banuiesc eu ca orice monitor are un transformator ceva acolo deci e posibil sa mearga direct din acumultori genul celor de scuter sau mai mici cumva.Vreau sa alimentez un monitor de 15-cu acumulatori care cred are amperaj de 23 sau 32 nu mai tin minte.Am sa ma uit pe spatele lui sa vad exact ce model e sigur pentru a oferi detaliOricum intrebare e valabila daca se poate alimenta un monitor pc de 15 sau 17 care sa il pot face portabil pe acumulatori ce trebuie sa fac ,sa stiu ,sa cunosc.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• Dr.L

1

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Sunt monitoare care au alimentator extern de 12V deci se rezolva simplu cautati un asemenea monitor.Cu cele alimentate la 220V e mai greu sa fie modificate ,nu imposibil dar doar cineva de specialitate ar putea face asta.

Link spre comentariu
Vizitator comfel

vreau sa stiu cum pot alimenta un monitor PC tft ,cu acumulatori .Am nevoie de convertor sau nu

Ai nevoie de un Invertor 12V/220v 100-300W....Se gasesc in comert si nu sunt scumpe ..

Uite un exemplu """

INV150W - Invertor auto, transforma tensiunea continua de 12V in tensiune alternativa de 220v/50Hz, putere 150W. Alimentarea se face de la priza auto de 12V .

Tensiune intrare: 12V – DC

Tensiune iesire: 220 VAC +/- 5% ( priza normala), USB 5V/1A

Frecventa: 50 Hz +/- 2 Hz

Putere consumata in gol (fara consumator): <0,3 A (la 12 V) ~ 3W

Randament (eficienta) maxim: >90%

Forma sinusoidei de iesire: sinusoida modificata

Ventilator pentru racire

Varfuri de putere: 300W

Alarma baterie descarcata:10,4 - 11 V

Punctul de deconectare automata (baterie descarcata) pentru protejarea bateriei: 9,7 - 10,3 V

Punctul de deconectare supravoltaj la bornele bateriei: 14,5 - 15 V

Protectii: supra-sarcina, baterie descarcata, supravoltaj, scurt-circuit, temperatura ridicata.

Link spre comentariu

Exista "potop" de monitoare 15", care au alimentator extern de 12V, cum a zis si Dl. dan cod, la importatorii de monitoare SH gasiti sigur asa ceva, la cca. 100 lei.

Link spre comentariu

Majoritatea monitoarelor au nevoie de 2 tensiuni,de 12v si de 5v. 12v iei direct din acumulatori iar pt 5v folosesti o mica sursa in comutatie.Cele care au alimentator extern de 12v au sursa 12->5v inclusa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări