Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa construiesc o tabla magnetica

Vizitator mirceastefan

Postări Recomandate

Vizitator mirceastefan

Am o gramada de chei (de genul 13-14 CromVanadiu si alte dimensiuni) pe care le tin pe un panou din ala cu gaurele in care infingi cuie.Ele stau frumos acolo DAR:Langa ele am o tabla de desen din asta metalica de scrii cu marker, si m-am gandit eu sa fac tot asa o tabla care sa functioneze ca un magnet (cum e aia de tin bucatarii cutitele).Ideea mea initiala a fost sa desfac alta tabla sa-i scot pluta din spatele placii metalice sa o scobesc si sa bobinez spire prin ea, le alimentez si sa funtioneze ca un electromagnet.Dupa aia m-am mai gandit eu oleaca ca n-ar fi asa de simplu. Cea mai grea cheie (de 30-32) are cam 400gr. In total ar fi vreo 20 de toate. In fine mai intra in calcul si alimentarea, preferabil cu baterii ca sa nu pice curentul si sa le adun de pe jos.Asa ca va rog daca aveti vreo idee cum as putea sa fac, sau orice alta idee da-tii drumul aicia.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

3

• stefanev

2

• yo9hnf

1

• Big

1

Top autori în acest subiect

Domnule , asta e culmea, sa tii cheile fixe pe un panou electromagnetic, nu inteleg de ce mai trebuie sa cautam energii alternative cand noi avem de cheltuiala din plin.Asta e , fiecare cu pasarica lui. :rade:

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Exista,se folosesc dar sant cu magneti permanenti.Poti sa cumperi una sau recupereaza magnetii din HDD ;dupa ce strangi vreo 10 magneti,baga-i intr-o teava rectangulara de aluminiu pe care ulterior o fixezi de perete( unde vrei).

Link spre comentariu

Ok ... folosesti electromagnet sa iti tii cheile... dar ce te faci cand e o pana de curent ? Chiar ar fi frumos sa dormi si dus in toiul noptii, te lasa fara curent si auzi numai chei.Daca vrei sa mergi pe sistemul asta, mai bine magneti permanenti. (cu toate ca e posibil ca sa se magnetizeze si cheile, iar apoi sa scapi cu greu de pilitura de fier).

Link spre comentariu
Vizitator mirceastefan

Cu campul magnetic sanatos - zic eu ca din moment ce e stationar - e sanatos.Cu consumul nu se aplica. Sunt alimentat de la un generator de 10kva care si daca merge in gol tot se invarte si consuma motorina.Buna asta cu magnetii numai ca o sa dureze. Mai bine ii cumpar, poate niste neodymium cred ca imi trebuie cam unu pe fiecare cheie sau unu la 2 chei.Hai sa incercam altfel sa facem unu de mai mici dimensiuni, ca sa nu se supere nimeni, gen ala de cutite. Am si un ups de 3kvaMda, cred ca cu magneti permanenti o sa fie. Am gasit vreo 20 de seagate de 80gb, sa ma apuc sa le desfac si sa recuperez.Mersi de sfaturi.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Cred ca cel mai simplu este sa agati sculele cu niste carlige, cum se fac majoritatea panourilor cu scule. Cheile le poti pune intr-o mare varietate de suporturi, daca au o extremitate inelara le poti agata in cui, dar poti face un suport cu tuburi (gen pahare) si in fiecare tub pui cheia corespunzatoare. Sistemul magnetic face dificila manipularea, pentru ca va trebui sa "smulgi" sculele de pe panou.

Link spre comentariu
Vizitator mirceastefan

Am incercat deja cu 4 magneti luati de la 2 hdd vechi, si stau bine. O singura problema am, nu stiu cu ce sa lipesc magnetii de tabla. Cateodata raman lipiti de cheie sau ce mai am eu pe acolo. Aveti vreo idee ?

Link spre comentariu
Vizitator mirceastefan

Am incercat cu o tabla din fier pe partea cealalta si evident ca isi pierd din tarie puternic. Poate cu una de aluminiu si o gauresc in dreptul lor putin ca sa iasa liniile afara :)

Link spre comentariu

Uite cum faci. Pui magneţii lipiţi pe ceva de plastic şi în faţa lor mai pui o coală de plastic. Aşa nu se desprind şi nici nu se văd.

Link spre comentariu

Sau cauti sa cumperi un suport in genul asta:

http://www.stcl.ro/catalog/picture_view.php?file=docs/images/draper/01_Socketry_Spanners/64604_8224-8MM.jpg

Nu stiu daca gasesti la ei doar suportul, eu mi-am cumparat un set si am gasit ca fiind foarte util suportul, desi initial vroiam sa il arunc.

Pentru tubulare (1/2" cel putin) exista un suport format dintr-o banda din tabla profilata pe care sunt atasate niste cleme pe arc, in care se monteaza tubularele (cu partea patratului de 1/2"). Suportul asta sigur se gaseste la ei separat, mi-am cumparat eu.

Legat de suportii magnetici pentru scule, nu ii recomand deoarece devine enervant sa vezi cum ti se lipesc cheile una de alta cand vrei sa iei doar una din gramada (cand lucrezi cu ele langa tine, pe sub masina, o sa constati ca te umpli de spume)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări