bogdy165 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Buna ziua.As dori sa aflu daca as putea pune protectie pe bec pe inalte si medii pe un filtru SAL HV316.Becurile sunt halogene pe 12 V 50 W.Si daca se poate as dori sa aflu si cum.Va multumesc! Link spre comentariu
bogdy165 Postat Iunie 9, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2011 Va rog!!!Va multumesc. Link spre comentariu
Vizitator ovidias Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 bogdy, cel mai indicat ar fi sa ne arati schema. Teoretic becul se pune la intrarea filtrului trece-sus, iar in paralel cu becul se pune un condensator nepolarizat de 2-2,2 micro Link spre comentariu
bogdy165 Postat Iunie 9, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2011 :-?...din cate am inteles si vazut se pune in serie cu difuzorul de inalte...numai chestia e de cat sa fie becul?si e bun halogen? Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 din cate am inteles si vazut se pune in serie cu difuzorul de inalteCorect, cu becul inseriat, dar obtineti expansiune dinamica, nu protectie, deoarece, filamentul becului prin incalzire ii creste rezistenta. Link spre comentariu
Vizitator ovidias Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 uite cum se pune lampa Link spre comentariu
bogdy165 Postat Iunie 9, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2011 deci atunci trebuie legat cu becul in paralel un condensator electrolitic de 2.2 uf.conteaza tensiunea condensatorului?Si becul de cati W trebuie sa fie?Driverul are puterea Rms undeva la 40 W. Link spre comentariu
Vizitator ovidias Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 depinde la ce putere folosesti boxele, un 100 V ar fi suficient, iar lampa o poti pune de 50W Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 legat cu becul in paralel un condensator electrolitic de 2.2 uf.Dvs. ati scris ca doriti la difuzorul de inalte, ori in desen este pe filtru de bas, daca-l puneti in paralel cu condensatorul de cuplare al difuzorului de inalte, anulati practic filtrarea si daca difuzorul este piezzo, il distrugeti. Link spre comentariu
bogdy165 Postat Iunie 9, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2011 si pana la urma cum e?ca nu prea mai inteleg.Deci difuzorul este dinamic 8 ohmi putere rms 40 W.Filtru Sal pe 3 cai 8 ohmi.si becul am inteles ca e de 50 W pe 12 V.Deci cum e pana la urma? Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Daca montati in paralel cu condensatorul becul, suntati filtrul, deci anulati rolul lui, daca este in serie cu condensatorul, obtineti expansiune dinamica. Link spre comentariu
Vizitator ovidias Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Miron nu vezi ca lampa e pusa pe intrare filtrului trece sus, pt driver?Condensatorul ala n-are nici o legatura cu taierea in frecventa a driverului. Ala e pus acolo in eventualitatea in care lampa se arde de la prea multa putere pe inalte. Cand lampa se arde, frecventa de teiere a driverului de inalte creste, in cazul de fata de la 2,5khz pe la 4-5k, astfel protejand diful de la distrugere. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Condensatorul ala n-are nici o legatura cu taierea in frecventa a driverului. Ala e pus acolo in eventualitatea in care lampa se arde de la prea multa putere pe inalte.Daca lampa se incalzeste(creste rezistenta)semnalul audio circula din ce in ce mai mult prin acel condensator, deci la semnale mici(cand rezistenta filamentului este mica), lampa sunteaza condensatorul crescand tensiunea de atac a difuzorului, adica filtrare dinamica.Puteti s-o considerati si protectie, avnd in vedere ca la semnale mari, scade tensiunea de atac pe difuzor. Link spre comentariu
bogdy165 Postat Iunie 10, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2011 inca o chestie si am terminat.Pe medii pot pune lampa pt filtraj/prootectie? Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 Pe medii pot pune lampa pt filtraj/prootectie?Da, dar, dupa prerea mea, cea mai buna protectie, ar fi, incinte dimensionate ca putere cu 20% mai mari decat cea maxima a amplificatorului(eu asa am sistemul). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum