Vizitator Veronica Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Salut,va rog mult sa ma ajutati . Recent am procurat un amplificator pe TA2020 . AM decis sa'l conectez la blocul de alimentare de la PC , blocul ATX cu 12V 15A . Am integrat acest amplificator in unitatea centrala , am conectat acesti 12 Volti dar dupa ce conectez semnalul la intrare apare un semnal de zgomot foarte mare chiar daca dau la maxim . Daca dau semnal de la player atunci acelasi semnal de zgomot se aude incet . Deci parerea mea e ca toata problema o constituie blocul de alimentare . CE sa fac ? Imi poate cineva da vreun sfat ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Este firesc . Trebuie o mai buna rejectie a sursei PC . Nu poti scapa pre simplu de zgomot ! Link spre comentariu
Vizitator Veronica Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Rejectie ? Te rog in mai multe detalii sa'mi explici Link spre comentariu
apollo11 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 E vorba de parametrul PSRR din datasheet, power supply rejection ratio.Pe scurt iti indica raportul dintre amplitudinea unei perturbatii aparuta pe alimentare si efectul ei la iesirea amplificatorului.La TA2020, e 65-75 dB, nu mai stiu exact cum se calculeaza, dar cred ca e mai mult de 1000, (corectati-ma daca gresesc) deci irelevant.Alimentarea unui amplificator din sursa computerului e destul de greu de facut, si nu numai datorita zgomotului de pe ramura de 12V, cat si din cauza zgomotului produs pe masa (e f greu sa scapi de-o bucla de masa intr-o carcasa PC).S-a mai discutat, poti gasi facand un search, threaduri similare. Link spre comentariu
Vizitator Veronica Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 E vorba de parametrul PSRR din datasheet, power supply rejection ratio.Pe scurt iti indica raportul dintre amplitudinea unei perturbatii aparuta pe alimentare si efectul ei la iesirea amplificatorului.La TA2020, e 65-75 dB, nu mai stiu exact cum se calculeaza, dar cred ca e mai mult de 1000, (corectati-ma daca gresesc) deci irelevant.Alimentarea unui amplificator din sursa computerului e destul de greu de facut, si nu numai datorita zgomotului de pe ramura de 12V, cat si din cauza zgomotului produs pe masa (e f greu sa scapi de-o bucla de masa intr-o carcasa PC).S-a mai discutat, poti gasi facand un search, threaduri similare.Multumesc mult , chiar azi am verificat si am vazut e efectul de masa ..Am scos jackul si fara vre'un oarecea semnal l'am atins de carcasa calculatorului si ce crezi ? anume acel sunet de zgomot se auzea ...Deci e problema masei dar nu stiu de ce ea influenteaza in mod direct sound cardul meu :-) Dupa idee in jackul de iesire in cartela audio ar trebuie sa fie doar semnalul ,,,imi vine greu sa solutionez problema .. Cum as putea face sa scap de masa ? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Dupa idee in jackul de iesire in cartela audio ar trebuie sa fie doar semnalul ,,,imi vine greu sa solutionez problema .. Cum as putea face sa scap de masa ?Pai si semnalul fara masa cum s'ar putea? Orice circuit electric are nevoie de cel putin 2 fire comune acelui circuit, curentul obligatoriu vine pe un fir si se intoarce pe celalalt. Poti sa incerci sa tai firul de masa de pe cablul cu care legi amplificatorul la placa de sunet si sa'l lasi sa'si ia masa de pe conexiunea de alimentare, dar ma indoiesc ca vei rezolva prea multe. "Masa" dintr'un sistem PC este foarte zgomotoasa. Calculatorul este pus intr'o priza cu impamantare? Impamantarea s'ar putea sa rezolve problema. Link spre comentariu
apollo11 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 E vorba de parametrul PSRR din datasheet, power supply rejection ratio.Pe scurt iti indica raportul dintre amplitudinea unei perturbatii aparuta pe alimentare si efectul ei la iesirea amplificatorului.La TA2020, e 65-75 dB, nu mai stiu exact cum se calculeaza, dar cred ca e mai mult de 1000, (corectati-ma daca gresesc) deci irelevant.Alimentarea unui amplificator din sursa computerului e destul de greu de facut, si nu numai datorita zgomotului de pe ramura de 12V, cat si din cauza zgomotului produs pe masa (e f greu sa scapi de-o bucla de masa intr-o carcasa PC).S-a mai discutat, poti gasi facand un search, threaduri similare.Multumesc mult , chiar azi am verificat si am vazut e efectul de masa ..Am scos jackul si fara vre'un oarecea semnal l'am atins de carcasa calculatorului si ce crezi ? anume acel sunet de zgomot se auzea ...Deci e problema masei dar nu stiu de ce ea influenteaza in mod direct sound cardul meu :-) Dupa idee in jackul de iesire in cartela audio ar trebuie sa fie doar semnalul ,,,imi vine greu sa solutionez problema .. Cum as putea face sa scap de masa ?Sa nu crezi ca in computer, tot ce e conectat la masa are potentialul zero, conform cartilor.Sunt curenti mari care circula prin traseele de masa, care au rezistenta > zero, deci dupa legea lui Ohm, avem o cadere de tensiune de-a lungul acestor trasee de masa.Aceasta cadere de tensiune este tot timpul proportionala cu curentii comutati in circuite, si de-aceea poti recunoaste in zgomotul din boxe activitatea harddiscului, sau chiar a mouse-ului (mie imi facea zgomote cand miscam mouse-ul).Ce te poate ajuta : un transformator de intrare. Daca poti gasi asa ceva, il folosesti ptr a cupla intrarea amplificatorului la iesirea din placa de sunet, cu separare galvanica.Eventual citeste threadul pe care am discutat nu demult tema asta, aici: viewtopic.php?f=26&t=78964 Link spre comentariu
Vizitator Veronica Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Dupa idee in jackul de iesire in cartela audio ar trebuie sa fie doar semnalul ,,,imi vine greu sa solutionez problema .. Cum as putea face sa scap de masa ?Pai si semnalul fara masa cum s'ar putea? Orice circuit electric are nevoie de cel putin 2 fire comune acelui circuit, curentul obligatoriu vine pe un fir si se intoarce pe celalalt. Poti sa incerci sa tai firul de masa de pe cablul cu care legi amplificatorul la placa de sunet si sa'l lasi sa'si ia masa de pe conexiunea de alimentare, dar ma indoiesc ca vei rezolva prea multe. "Masa" dintr'un sistem PC este foarte zgomotoasa. Calculatorul este pus intr'o priza cu impamantare? Impamantarea s'ar putea sa rezolve problema.Pai da dar ma gindeam poate ca ar trebui sa existe ceva filtre in cartela audio de altfel prin intermediul traseului comun ar putea trece toate semnalele de zgomot , toti curentii celorlalte dispozitive in paralel . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum