Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare/nedumerire dioda

Vizitator buzaiandras

Postări Recomandate

Vizitator buzaiandras

indiferent daca intrerupatorul SW1 este sau nu cuplat (dar cu sursa Canon conectat tot timpul la 230V)

Cititi atent asta, luati in considerare ca voltmetrul are impedanta mare, mai bagati si asta in calcul: 1.7V daca nu tin mana pe firele de testare si 3V cand tin strans in mana firele de testare si o sa aflati raspunsul! E simplu de tot!
Salutare din nou :).

Stiu ca e mai vechi acest topic (am fost absent de pe forum in ultima vreme), dar tot nu am reusit sa inteleg exact de unde vine acest comportament :jytuiyu (pe langa faptul ca voltmetrul are impedanta mare).

Dl. Icar ati putea, va rog, sa-mi explicati mai in detaliu despre ce este vorba? Probabil ca e foarte simplu doar ca nu reusesc sa-mi dau seama ce se intampla :jytuiyu.

Va multumesc,

Buzai

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

10

• dan cod

3

• cristian_draghiescu

2

• emilberculescu

1

Vizitator buzaiandras

Dosarele X- glumeam desigur :da Ne zbatem sa intelegem ce si cum,dar cred ca doar dvs veti gasi explicatia !!!! Sau se ''modifica'' in situatia dvs legea lui ohm :nas:

Adevarat :) , seamana cu Dosarele X :da (cel putin pentru mine :) ).
Link spre comentariu

... intre punctele A si C cat si intre B si C este o cadere de tensiune intre 1.7V si 3V (1.7V daca nu tin mana pe firele de testare si 3V cand tin strans in mana firele de testare - in ambele cazuri firele sunt conectate prin clipsuri crocodil). Acest lucru se intampla cand punctul C al diodei este liber in "aer".

Acest comportament aparent anormal este tipic atunci cand masuratorile se efectueaza in prezenta unui camp electromagnetic destul de puternic, chiar daca nu i s-a identificat inca sursa. Firele montajului/instrumentului de masura, ca si mainile, se afla in acest camp si ca urmare in ele sunt induse tensiuni, deci se comporta ca niste antene. Dioda isi face treaba si redreseaza (detecteaza). Intensitatea curentului este cel mai probabil foarte mica, dar gratie impedantei mari a aparatului de masura (adica aparatul are nevoie de un curent ff mic pt a masura) tensiunea poate fi pusa in evidenta.

Faptul ca dioda 1N4007 poate redresa semnalul, este un indiciu: campul electromegnetic este de frecventa destul de joasa (probabil domeniul ultrasonor, posibil sursa in comutatie sau ceva de genul).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări