dan cod Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Unde este curentul de 1A daca nu exista consumator?Daca nu exista consumator in acel circuit(este deschis cum am zis in primul mesaj)in acel circuit NU circula curent deci nu exista nici cadere de tensiune pe componentele din acel circuit. Caderea de tensiune de 1.1V la 1A este valoarea maxima specificata in datasheet-ul diodei 1N4007. Si ce legatura are asta cu ceea ce ati intrebat?Asta inseamna ca puteti folosi sarcina maxima de 1A,dar daca aceasta sarcina nu exista cum sa circule curent prin circuit?Tot ce masurati acolo fara sursa sau cu intrerupatorul decuplat sunt tensiuni induse nimic real,asta e clar,si probabil ca si multimetrele masoara aiurea. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Daca Dvs. masurati o tensiune la terminalele diodei fara ca circuitul sa fie inchis(sarcina), singura explicatie logica, este detectia unui camp electromagnetic, mai ales ca scrieti ca fenomenul este prezent si fara conectarea stabilizatorului din SW1. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Caderea de tensiune de 1.1V la 1A este valoarea maxima specificata in datasheet-ul diodei 1N4007.V-au mai spus colegii, in cazul descris de dvs. nu exista sarcina pe iesire, deci nici caderede tensiune. Este o eroare de masura datorata aparatelor, daca ati utiliza un multimetruanalogic valoarea indicata ar fi zero, conforma cu realitatea. Link spre comentariu
Vizitator buzaiandras Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Din pacate nu a zis nimeni ca ar fi o eroare a aparatelor digitale(s-a intrebat doar ce aparate se folosesc pentru masuratori).Sau poate ar trebui sa stiu citi printre randuri.Dupa cum ziceam sunt foarte incepator. O sa incerc sa fac rost de un multimetru analogic si o sa repet masuratorile.PS: Da, m-am exprimat gresit si probabil ca trebuia sa zic ca intre punctele A si C cat si intre B si C este o diferenta de potential si nu o cadere de tensiune.Dar asta nu schimba cu nimic valorile citite.Va multumesc.Cu stima,Buzai Andras. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Din pacate nu a zis nimeni ca ar fi o eroare a aparatelor digitaleAparatele digitale au impedanta mare de intrare(absorb curent forte mic din montaj), inainte sa cautati unul analogic, pe ce domeniu ati masurat, AC sau CC? Link spre comentariu
Vizitator buzaiandras Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Am masurat pe CC (domeniul de 20V). Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Verificati testerele sa nu fie oxidate bananele care intra in aparat, sau fire intrerupte, sau siguranta interna de protectie, daca are. Link spre comentariu
Vizitator buzaiandras Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Am verificat . Pare sa fie totul in regula .Aparatele sunt destul de noi (au aproximativ 4 luni). Firele si clipsurile crocodil sunt noi si ele.Nu am vazut sa fie vreo urma de oxidare sau sa fie slabite contactele :(.Zilele astea o sa trec pe la parinti, daca bine i-mi amintesc am pe undeva la ei prin pod un MAVO analogic mai vechi. Sper numai sa fie functional.I-mi cer scuze anticipat daca pentru unii colegi de forum par arogant sau ne-recunoscator cateodata. Va asigur ca este departe de mine gandul acesta. Pur si simplu incerc sa inteleg cat mai bine ce se intampla (atat in circuitul prezentat cat si in general in electronica); cateodata inteleg repede si usor, cateodata mai greu (de exemplu: caderea de tensiune ). Va rog sa aveti rabdare cu mine :)Cu stima,Buzai Andras Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Daca masurati o baterie AA/ R6(1,5V), indica corect? Link spre comentariu
emilberculescu Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Cu toate ca repet ce au spus colegii ( este imposibil sa ai cadere de tensiune pe un element prin carenu circula curent = Legea lui Ohm = U=R x I = daca I nu exista =0 atunci U=0 )Aparatele digitale avand impedanta mare de intrare preia o mica tensiune indusa chiar de corpul tau.Poti incerca asta tinand in mana ambele intrari ale aparatului si o sa vezi "ca ai" citiva zeci de milivoltiasta plus tensiunea ramasa in condensator ( dupa ce decuplezi SW ) poate sa iti indice o oarecare tensiune.Dupa ce cuplezi SW pe dioda trebiue sa ai 0.6V DAR ASTA NUMAI CU O SARCINA care poate fi o simpla rezistenta.Valoarea acesteia se calculeaza ca sa nu depaseasca curentul maxim admis de dioda ( 1A ). Link spre comentariu
Vizitator buzaiandras Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Daca masurati o baterie AA/ R6(1,5V), indica corect? Am masurat o baterie noua (cu ambele aparate) iar valorile sunt urmatoarele: 1604 mV si 1611mV (in domeniul de 2000 mV). O sa refac masuratorile atat cu partea de sursa reglabila inclusa cat si fara sursa reglabila (doar cu sursa Canon) si o sa revin cu rezultatele zilele urmatoare (ca sa fiu sigur ca le-am masurat bine). O sa reverific si partea de sursa reglabila ca sa fiu sigur ca nu am lipit ceva aiurea . Cu toate ca repet ce au spus colegii ( este imposibil sa ai cadere de tensiune pe un element prin carenu circula curent = Legea lui Ohm = U=R x I = daca I nu exista =0 atunci U=0 ) Da, cu asta m-au lamurit colegii; doar ca m-am prins mai greu . Va multumesc. Poti incerca asta tinand in mana ambele intrari ale aparatului si o sa vezi "ca ai" citiva zeci de milivoltiasta plus tensiunea ramasa in condensator ( dupa ce decuplezi SW ) poate sa iti indice o oarecare tensiune. Din masuratorile facute tind sa cred ca condensatorii sunt descarcati. Plus ca am facut o masuratoare rapida fara partea de sursa reglabila inclusa (deci fara vre-un condensator din figura) si valoarea masurata intre bornele diodei era tot intre 2V si 3V. Dar o sa revin cu masuratori noi (si mai exacte sper). Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si mai ales pentru rabdare Cu stima, Buzai Andras Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Am masurat o baterie noua (cu ambele aparate) iar valorile sunt urmatoarele: 1604 mV si 1611mV (in domeniul de 2000 mV).Aveti in proximitatea zonei de masura, un dispozitiv wireless(router, bluetooth) ? Link spre comentariu
Vizitator buzaiandras Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Am masurat o baterie noua (cu ambele aparate) iar valorile sunt urmatoarele: 1604 mV si 1611mV (in domeniul de 2000 mV).Aveti in proximitatea zonei de masura, un dispozitiv wireless(router, bluetooth) ?Nu am dispozitive wireless in imediata apropiere a zonei de masura .Router-ul wireless este la aproximativ 5 metri de zona de masura.Cu stima,Buzai Andras Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Router-ul wireless este la aproximativ 5 metri de zona de masura.Dar PC-ul, conexiunea este bidirectionala?Puteti incerca sa masurati cu ele oprite si trageti o concluzie. Link spre comentariu
icar Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 indiferent daca intrerupatorul SW1 este sau nu cuplat (dar cu sursa Canon conectat tot timpul la 230V)Cititi atent asta, luati in considerare ca voltmetrul are impedanta mare, mai bagati si asta in calcul: 1.7V daca nu tin mana pe firele de testare si 3V cand tin strans in mana firele de testare si o sa aflati raspunsul! E simplu de tot! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum