Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bad cap

louis

Postări Recomandate

Salve.Am un capacitor busit. E pus la 220V inainte de un traf (care scoate 11v CA) ce alimenteaza apoi o placa cu un microcontroller placa ce in final actioneaza un releu in functie de o temperatura.Rugamintea e daca-mi puteti spune ce tip de capacitor e si cu ce-l pot inlocui. Vad acolo 2 capacitati (de asta m-am incurcat) si niste chestii X, Y care n-am idee ce reprezinta.Ce rol joaca acel condensator prins la 220 CA? Dispozitivul functioneaza si asa cu el plesnit dar m-am gandit sa-l schimb totusi.[attachment=0]cap.jpg[/attachment]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• louis

3

• ionionel

2

• icar

1

• Toni Marginean

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Are rol de filtraj. In acea capsula nu este doar un condensator ci trei:- unul de 220 nF (sau 0,22 micro) nepolarizat- doi condensatori de 2,5 nF (sau 2500 pF)Daca nu mai gasesti unul similar, monteaza trei cu valorile de mai sus.

Link spre comentariu

multumesc.deci o sa am nevoie de 3 capacitori nepolarizati la valorile respective prinsi in paralel la 220V. deja ma gandesc ca nu stiu cum o sa le protejez piciorusele la voltii aia.alta chestie, nepolarizati la 250V din ce sunt facuti? am cautat putin si vad ca sunt unii din poliester. or fi buni? la voltaj are ceva daca sunt mai mari, spre ex 400V.incerc sa inteleg ce filtreaza. stiu ca sursele au capacitor filtru dupa puntea de diode. dar capacitorii astia pusi inaintea primarului ce filtreaza? in curcuit la 220 e alimentat un motor de ventilator si o rezistenta care incalzeste un cuptor, si placa de control prin traful de care am vorbit.

Link spre comentariu

Ceea ce ai pus în poză este condensator cu hîrtie de joasă frecvenţă..Ai două condensatoare încorporate în aceiaşi capsulă.Se foloseşte pentru şuntarea contactelor de reţea:pentru a nu produce scîntei în timpul cuplări sau decuplări la reţeaua de 220V,filtru antiparazitare şi protejează înpotriva şocurilor de tensiune.Indicele HZ inscripţionat pe componentă indică rolul unde poate să fie utilizat.Ai întrebat dacă poţi pune pînă în 400V.Da poţi pune chiar pînă în 1000 de volţi,inscris pe el.Poţi face rost de un astfel de condensator de la un depanator Tv.În tv se folosesc aşa ceva pt.şuntarea contactelor de reţea.

Link spre comentariu

Poţi face rost de un astfel de condensator de la un depanator Tv

multumesc de explicatii si sfat.m-am uitat pe magazinele astea on-line, crezi ca se mai gasesc in zilele noastre sau daca nu, cu ce tip de conzi sa-l inlocuiesc. conzii poliesterici merg pusi, ca nu vad altii nepolarizati la voltajele alea?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări