Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cablaj

Vizitator cosmin800

Postări Recomandate

Vizitator cosmin800

are idee cineva cum se poate obtine, sau de unde se cumpara cablaj imprimat pe foaie de plastic, sau daca este vreun mod a a transfera, cupru sau cositor pe foi de plastic. thx

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pisoiu

3

• razvan_paul

2

• luc

1

• yo9hrb

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Probabil te referi la cablaje flexibile (ex. legaturile intre capetele unui harddisk si placa de comanda sunt facute cu asa ceva, sau legaturile intre blocul optic de la CDROM la placa). Dupa cunostintele mele nu se poate realiza asa ceva decat in mediu industrial./pisoiu

Link spre comentariu

pisoiu

in link-ul de mai sus scrie cum se depune cupru(sau un alt metal) pe o suprafata de plastic, sticla, nu vad de ce nu ar merge si pe o folie de plastic subtire de retroproiector, mai greu pana faci instalatia, dar dupaia...

Link spre comentariu

In momentul in care am postat eu, nu am vazut linkul tau, uita-te la ora. Am studiat linkul, metoda pare realizabila, desi nu e chiar la indemana oricui. Sa fiu sincer nu stiam de ea./pisoiu

Link spre comentariu
Vizitator cosmin800

hhhh, si nu nu face nimeni in romania chestiuni de astea? ca la capitolul cablaje am ramas cu gura cascata la ce scule se fac in romania :))poate si dastea se fac :)) chiar nu stie nimeni ?!??!

Link spre comentariu
  cosmin800 a spus:

hhhh, si nu nu face nimeni in romania chestiuni de astea? ca la capitolul cablaje am ramas cu gura cascata la ce scule se fac in romania :))poate si dastea se fac :)) chiar nu stie nimeni ?!??!

Gura cascata? Hmm....hai sa iti zic cam care sunt constatarile mele:In Ro, sunt 2 care fac cablaje cat de cat la nivel industrial, restul sunt neglijabili. Unul e PC Boards si altul e CEE Timisoara. PCBoards: numar maxim de straturi 4, parametrii minimi 0,2mm la traseu si 0,3 (daca imi aduc aminte corect) la diametru gaura.CEE: numar maxim straturi 2, parametrii minimi 0,2mm traseu, 0,4mm gaura.Intr-adevar, sunt verzi si frumoase, dar atat. PCBoards are probleme la repetabilitate, si la cantitati mari (cablaje in 4 straturi) am intalnit porbleme serioase cu scurturi in planurile 2 si 3 (crede-ma, nu vrei sa ai de a face cu asa ceva), gauri nemetalizate, delaminari partiale la reflow. CEE parca nu are atatea rebuturi, din cauza ca lucreaza cu parametrii putini mai mari. In rest, nici unul din cei 2 nu proceseaza filmele in conditii de clean room, si de aici o gramada de situatii in care gasesti pe placa scurturi intre trasee, scurturi care seamana izbitor cu firele de praf cazute pe film. In rest, in situatii mai rare am intalnit si cazuri in care componentele au zburat de pe placa dupa cateva luni de functionare, din cauza stanarii proaste.In rest, nimeni din Ro (dupa cunostintele mele) nu are capacitatea sa efectueze urmatoarele:-testarea electrica a conexiunilor-verificare a traseelor cu impedanta controlata-traseu sub 0,2mm-gaura normala sub 0,2mm-6 straturi si peste-blind and burried vias-microvias (executate cu laser)-alt plating decat stanare clasica (nichel-aur, argint, etc).-cablaje flexibileSorry, dar nu prea vad motive de a ramane cu gura cascata....:(/pisoiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări