Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curatare potentiometre de translatie

MazyMan

Postări Recomandate

salut, am un mixer care potentiometrele de translatie se misca cat de cat greu si unele nu isi mai fac treaba ( haraie ) si vreau sa le curat. ce solutii sau cum fac sa le curat?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MazyMan

4

• dariuspopescu

2

• gabiferaru

1

• YO9IBC

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

ms de raspuns, eu am incercat sa introduc un betisor de urechi udat cu alcool izopropilic si apoi am refacut traseele cu creion ! am gresit cu ceva ?

Link spre comentariu

Cu o seringa picurati 1 picatura de gaz in interiorul fiecarui potentiometru si aia e. Nu incercati sa folositi spirt sau altfel de alcool pentru ca se evapora peste un timp si incepe sa faca iar ca inainte. Gazul (sau motorina) raman acolo, si nu mai caraie niciodata. Bafta !

Link spre comentariu

Se mai gaseste gaz (petrol)? Pe vremuri si eu foloseam acceasi solutie la potentiometre desi atrage praful ca dracu'. Mai degraba as recomanda schimbarea lor. Cu siguranta sunt prin comert, avand in vedere ca-s de pe o marca foarte raspnadita (Behringer).

Link spre comentariu

Am curatat potentiometrele si merg foarte bine acum, dar am 2 care nu funtioneaza deloc doar daca apas pe ele vin la viata. ( trebuiesc schimbate ) Am gasit la Adelaida niste modele, dar trebuie sa desfac mixeru sa iau dimensiunile de la potentiometre sa pot sa dau comanda. ( au preturi foarte scumpe 20 ron 1 buc ) alte magazine virtuale sau in Arges de unde pot cumpara potentiometre ? ( fara Adelaida ) !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări