sin Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 am un kit de acest tip, se aude bine dar integratul tda7250 cu care este prevazut pt. atacul darlingtoanelor finale, le decupleaza la o putere relatv mica (~15w)...-daca are cineva experienta cu acest kit si cu aceasta schema, il rog sa-mi spuna ce trebuie sa fac, pt. a decupla mai incolo, la o putere mai mare, sa zicem 35-40w... Link spre comentariu
rares01 Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 da niste detalii la ce tensiune l-ai alimentat s.a! Link spre comentariu
sin Postat Iunie 8, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2011 l-am alimentat cu 2x33vcc, boxele sunt pe 3 cai, de aprox. 80w, aprox. 6 ohmi cu filtre cu tot;-finalii sunt: mj4035-4032 in capsula metalica, iar dupa punte am 2x6800micro/45v, trafu e scos dintr-o combina, are putere... Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Daca erai un prost , ti-as fi sugerat sa iei legatura cu Adelaida , dar nu iti sugerez asta !Daca ai fi un electronist adevarat , cautai singur in pagina de catalog a TDAului , si descopereai singur de unde se calibreaza protectia , si puteai schimba valorile pana iti merge bine......Dar nu te cunosc , si ai marea sansa sa alegi singur varianta cea mai potrivita .Mult succes si auditie placuta !Sper ca stii de gluma..... Link spre comentariu
rares01 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 l-am alimentat cu 2x33vcc, boxele sunt pe 3 cai, de aprox. 80w, aprox. 6 ohmi cu filtre cu tot;-finalii sunt: mj4035-4032 in capsula metalica, iar dupa punte am 2x6800micro/45v, trafu e scos dintr-o combina, are putere... indicat la acest amplificator este 35v+- 4 ohmi iar la 45v+- 8 ohminu ai cum sa alimentezi cu 2x 33vcc iar dupa redresare filtrare sa ai 45veventual 33Vca iar apoi aprox 44Vcc(+-)mai incearca o chestie ai c33 si c 34 langa tda stanga dreapta pe acei condensatori de 100 pico leaga in paralel cate o rezistenta de 100 ohmi in ambele parti!bafta Link spre comentariu
paul14 Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Probabil a vrut sa zica ca are condensatori de 6800uF la 45v. Si cred ca alimenteza cu 23-24v C.A. Link spre comentariu
sin Postat Iunie 10, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2011 Daca erai un prost , ti-as fi sugerat sa iei legatura cu Adelaida , dar nu iti sugerez asta !Daca ai fi un electronist adevarat , cautai singur in pagina de catalog a TDAului , si descopereai singur de unde se calibreaza protectia , si puteai schimba valorile pana iti merge bine......Dar nu te cunosc , si ai marea sansa sa alegi singur varianta cea mai potrivita .Mult succes si auditie placuta !Sper ca stii de gluma.....eu am crezut ca esti bun de un ajutor, nu de vorbarie de...2 bani, pe care mi-i le-ar fi spus orice boschi la colt de strada...-stiam si eu ca aici ne ajutam, nu facem misto, dar...ascuns dupa sticla ne permitem, nu-i asa?-aveam de gand sa dezvolt putin ideea, deoarece integratul este "meserias" dar inchid aici, pt. ca "meseriasii" de calitate indoielnica au aparut pe toate sticlele... Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 Fii fericit cu revelatia personala despre TDAul ala si kiturile lui Adelaida ! Daca era o solutie cinstita , il gaseai pe oriunde , de la televizoare cu sunet stereo pana la combine audio si sisteme 5.1 ......... Dar nu a fost sa fie , majoritatea sustin ca este un integrat nereusit . Personal nu l-am ascultat , dar nu este prea raspandit in aparatura audio de calitate , deci ............trage singur concluzia ! Link spre comentariu
nouvenit Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 Nu te chinui prea mult cu acest integrat, nu e de cine stie ce calitate, iar finalii lucreaza destul de fierbinti pentru ca din schema din datasheet rezulta un curent de mers in gol de peste 100mA. Si mai e si posibilitatea ca la tensiune ceva mai mare sa cada.Asa cum mi-a fost recomandat si mie, recomand si eu: ieseai mai bine cu doua bucati TDA7294, mai putine batai de cap, fara mari diferente ca sunet.Daca totusi insisti sa mergi mai departe cu el, fa cum ti-au spus colegii de forum: studiaza datasheetul si vei gasi ce rezistente trebuie modificate pentru a creste pragul la care actioneaza protectia (si cu ocazia asta poti sa mai scazi din curentul de mers in gol, daca nu ai radiator suficient de mare).Este un exercitiu bun pentru inceput. Spor! Link spre comentariu
apollo11 Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 bine zice hpavictor, trebuie citit datasheetul.si-i adevarat ca ar fi mai lejer TDA7294, sau 7293, de ce nu?Insa on-topic:Protectia intra in functiune cand tensiunea pe pinii 4, respectiv 7 creste cu 1V mai sus de -Vs, sau cand pe pinii 17, respectiv 14, scade cu 1V sub +Vs.Ii clar destul?sin : ce valori au rezistentele de putere de pe placa? alea care pe schema din datasheet sunt de 0.15 ohmiedit: mai zi si ce impedanta au boxele tale Link spre comentariu
Vizitator ovidias Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 Asa cum mi-a fost recomandat si mie, recomand si eu: ieseai mai bine cu doua bucati TDA7294, mai putine batai de cap, fara mari diferente ca sunet.hai ca nu e chiar asa, diferenta de sunet e enorma intre cele doua. 7294 suna oribil. Personal am pus in functiune 3 montaje cu 7250 si n-am avut nici cea mai mica problema si pot spune ca suna curat, nu-l poti compara cu integrate de putere, indiferent de natia lor Link spre comentariu
sin Postat Iunie 10, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2011 rezistentele sunt de 1,05ohm/5w iar boxele sunt construite de mine, sunt pe 3 cai, au filtre calculate pt. fiecare dif. , la intrarea in boxe am masurat cca.6,7ohm rezistenta echivalenta a circuitului Asa cum mi-a fost recomandat si mie, recomand si eu: ieseai mai bine cu doua bucati TDA7294, mai putine batai de cap, fara mari diferente ca sunet.hai ca nu e chiar asa, diferenta de sunet e enorma intre cele doua. 7294 suna oribil. Personal am pus in functiune 3 montaje cu 7250 si n-am avut nici cea mai mica problema si pot spune ca suna curat, nu-l poti compara cu integrate de putere, indiferent de natia lor-are dreptate colegul, un bas mai spalacit decat la 7294, nu exista!-este verificat de mine, pe aceleasi boxe-cel mai fidel se aude montajul conceput cu acest integrat, ma gandesc sa-i atasez kit-ului tz. mai puternici in curent,plus un cooler silentios pe radiator, bineinteles dupa ce i-am facut modificarile, declanseaza mai tarziu, dar finalii sunt f. calzi, oricum sunetul este excelent! acelasi sunet candva il descoperisem si la hibridul stk412-050-pt. colegul hpavictor, nu vreau sa fiu sarcastic, dar daca el nu vede acest integrat si nici nu a lucrat cu el, de ce oare se da "meserias", deoarece manele se pot asculta si la un tba810http://www.elforum.info/posting.php? Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 10, 2011 Partajează Postat Iunie 10, 2011 Se pot asculta si slujbe religioase , chiar si sunete de flex sau polizor inregistrate in format MP3 si redate cu Winamp etc........Dar problema initiala era doar calibrarea protectiei..........dupa ce ai primit solutia de a cauta in data sheet , si calitatea sunetului te multumeste , ce rost are sa iti arati cunostiintele despre TDAuri , ceva nu se leaga......... Link spre comentariu
apollo11 Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 Pe rezistentele de 1ohm se formeaza 1V la 1amper, cf legii omului.Deci, pentru a cupla puterea mai tarziu, adica sa cada 1V pe rezistente la curenti mai mari,trebuie modificate rezistentele. Link spre comentariu
sin Postat Iunie 11, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2011 multumesc, modificarile au fost demult facute, ampliful excelent, nu mai continuati sa mai scrieti, am vrut sa provoc o discutie civilizata, dar nu mai continui.....topic incheiat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum