Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sa invatam sa facem HEX-uri si scheme cu pic

Vizitator andrei_bastanu_bv

Postări Recomandate

salutstiu ca ce vreau ieu e foarte complicat si greu, dar vreau sa invat sa fac HEX-uri, pentru a stii pe viitor sa fac singur ce imi trece prin minte fara a cere prea mult ajutor la facut HEX-uri si scheme cu pic (am la dispozitie o punga de pic16f887).in primu rand cred ca ar trebuii sa incepem cu chestiile elementare. :101 aseara am programat un pic pentru prima oara si am intalnit o problema cu HEX-ul, asta ma ambitionat indeajuns incat sa vreau sa invat sa fac HEX-uri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adynis

2

• Ticu

2

• Stefan

1

• pegas

1

Top autori în acest subiect

indiferent de cata ambitie ai avea nu o sa iti fie deloc usor sa faci hex-uri (adica nu prea ai sanse sa faci tu un hex)poti icepe cu invatarea unui limbaj de programare de nivel inalt si astfel compilatorul o sa faca HEX-ul pentru tine :freaza: pe un forum nu poti invata ce scrie in titlu dar sigur poti sa primesti sfaturi si ajutor in problemele intalnite.

Link spre comentariu

poti incepe prin a invata limba romana...

apoi, nu ai cum sa inveti sa faci hexuri decat daca ai cumva built-in in tine un dezasamblor...

ceea ce vrei tu sa inveti e sa programezi pic-uri.

salut

stiu ca ce vreau ieu e foarte complicat si greu, dar vreau sa invat sa fac HEX-uri, pentru a stii pe viitor sa fac singur ce imi trece prin minte fara a cere prea mult ajutor la facut HEX-uri si scheme cu pic (am la dispozitie o punga de pic16f887).

in primu rand cred ca ar trebuii sa incepem cu chestiile elementare.

aseara am programat un pic pentru prima oara si am intalnit o problema cu HEX-ul, asta ma ambitionat indeajuns incat sa vreau sa invat sa fac HEX-uri

salut

stiu ca ce vreau ieu e foarte complicat si greu, dar vreau sa invat sa fac HEX-uri, pentru a stii pe viitor sa fac singur ce imi trece prin minte fara a cere prea mult ajutor la facut HEX-uri si scheme cu pic (am la dispozitie o punga de pic16f887).

in primu rand cred ca ar trebuii sa incepem cu chestiile elementare. :101

Link spre comentariu

Cum sa sugerat si mai sus pasii sunt: - Iei un program specializat pentru microcontrolerul tau (PIC) - Scrii in limbajul de programare corespunzator liniile de cod pe care ti le doresti - Dai compile/build si va rezulta acel fisier HEX - Iei hex-ul si, folosind un alt program (sau chiar acelasi, daca suporta), il scrii/uploadezi/pui/transeri in microcontroler - Iei o bere si privesti satisfacut rezultatul :) Intrebarea ta a fost pusa de ca si cum ai fi vrut ca la pasul 3 sa creezi tu manual acel HEX, lucru care este aiurea; Trebuie sa mai sapi, si dupa ce o sa-ti mearga pentru prima data o sa realizezi ca important este sa scrii (si cum le scrii) liniile de cod in limbajul suportat de programul cu pricina, pentru ca restul este destul de automatizat.Numai bine

Link spre comentariu

Pe langa cele spuse de colegi, as adauga ca trebuie mult exercitiu; greselile si apoi rezolvarea lor au rol definitoriu in dobandirea cunostiintelor. Chiar si atunci cand imprumuti secvente de cod , e bine sa incerci sa intelegi functionarea lor. Important este sa incepi cu inceputul, cum se zice.Chiar daca ai o idee de proiect pe USB sa zicem, mai intai trebuie sa inveti sa aprinzi un led; Net-ul este plin de tutoriale pas-cu-pas pentru mai toate limbajele. AICI ai un articol foarte bine scris pt mikroBasic,si coincidenta , exemplele sunt chiar cu 16F887 :da

Link spre comentariu

ok

ms pentru raspunsuri

atunci as vrea sa invat sa compilez

as vrea sa imi recomandati un program care e mai des folosit

iar despre partea cu exersatu, normal ca voi exersa mult

haideti sa ma laud unpic, sunt pasionat de mic de electronica si acu a venit monentu sa trec peste depanat amplificatoare si chestii audio si sa trec la un alt stagiu al vieti mele si anume programarea pic-urilor pentru inceput

mersii pentru site-ul ala

Pe langa cele spuse de colegi, as adauga ca trebuie mult exercitiu; greselile si apoi rezolvarea lor au rol definitoriu in dobandirea cunostiintelor. Chiar si atunci cand imprumuti secvente de cod , e bine sa incerci sa intelegi functionarea lor. Important este sa incepi cu inceputul, cum se zice.Chiar daca ai o idee de proiect pe USB sa zicem, mai intai trebuie sa inveti sa aprinzi un led; Net-ul este plin de tutoriale pas-cu-pas pentru mai toate limbajele. AICI ai un articol foarte bine scris pt mikroBasic,si coincidenta , exemplele sunt chiar cu 16F887

e foarte folositor iar despre s-a stai relax nu suntem la scoala
Link spre comentariu

imi cer scuze daca se sinte cineva jignit de modul in care am vorbit/scrisde varsta bunicului meu??? :jytuiyu nu cred ca un om la 90 de ani ar sta pe forumuri sincer, si daca ar fi sa stii ca io il felicit,pt ca nu orce om invarsta stie sa umble pe pc

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Orice masinarie de asta electronica cum ar fi: PC, leptop, frecventmetru, ceas si multe altele lucreaza cu o baza de timp iar acest timp trebuie sa fie cat mai precis; un oscilator cu un cristal de cuart asta face, furnizeaza o perioada de timp (pico, nano, micro etc. de secunde) f. precisa si stabila in..timp!.

Link spre comentariu

Concret, in controlere exista un oscilator la a carui iesire gasesti o tensiune care... oscileaza periodic (cu o anumita frecventa), adica variaza intre un nivel coborat, apropiat de zero volti (numit low) si unul ridicat (high) apropiat de tensiunea de alimentare pozitiva, de exemplu +5V. Acest semnal, numit clock, foloseste ca referinta de timp. Operatiile logice se efectueaza in functie de el, de exemplu pe frontul crescator (pozitiv) al ceasului (in momentul trecerii de la low la high) sau descrescator.Oscilatorul intern al controlerului poate se functioneze uneori fara cuart, dar frecventa lui nu este foarte constanta. Variaza destul de mult odata cu temperatura si tensiunea de alimentare. Cuartul este o piesa construita dintr-un cristal de... cuart (bioxid de siliciu cristalizat). El este piezolectric si frecventa lui de oscilatie depinde de caracteristicile sale mecanice (dimensiunile sale), care se modifica mult mai putin odata cu temperatura. De aceea confera stabilitate ridicata oscilatorului in care este utilizat.Cuartul nu se poate integra in cipul controlerului si, daca este necesar, se ataseaza in exterior ca o piesa separata. Fiecare cuart are o frecventa proprie de oscilatie, marcata pe el.

Link spre comentariu

multumesc pentru raspunsuriacum am inteles si io ces cu aceste cuarturidar am vazut ca la unele cuarturi sunt legati pini la masa prin doi condensatori ce rol au condensatorii aceia????

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări