Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dynacord X1201 - probleme cu finalii

Galagie

Postări Recomandate

Salut, am intrat de curand in posesia unui amplificator dynacord x1201 care prima oara cand am bagat-o in priza fara semnal sau boxe parea ok in sensul ca ledurile rosii de limit si protect erau stinse, doar cel de power verde era aprins, apoi dupa 1 minut s-a ars siguranta principala de pe transformatorul de alimentare.Am inteles de la fostul proprietar ca avuse ceva probleme cu finalii care au fost schimbati, intre timp am facut rost si de o schema si m-am pus sa sap prin ea, am gasit 3 finali strapunsi, statia are MJ15003 si MJ15004 ca finali (20 bucati), radiatoarele frigeau destul de tare imediat ce s-a ars siguranta.Am demontat radiatoarele cu tot cu finali am alimentat montajul sa masor tensiunile de alimentare si sunt ok, am gasit 3 rezistente de 82 ohmi arse, pe schema sunt notate cu R279 R278 si R277, le-am inlocuit, am luat la puricat si tranzistoarele prefinale si acele MJ-uri 340 si 350 si erau ok.Ce am observat ca fara finali cu un ampermetru masurat pe linia de + pentru etajul final (simbolul +VCC pe schema) si am un consum de 80 mA si toate astea fara finali/semnal apoi cei doi prefinali Q323 si Q123 se incalzesc ceva dupa 1-2 minute (Au fost demontati de pe radiator). E normal sa se incalzeasca dupa un timp asa scurt?Mii putin teama sa bag finalii la loc ca e pacat sa ard tranzistoarele originale care au mai ramas bune pe placa.Cunoaste cineva problema? Niste sfaturi?Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Galagie

2

• iod2

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

treaba cu finalii originali e ca ei sunt imperechiati de fabrica....daca tie ti sau dus o parte din ei, tu nu prea mai ai cum sa ii imperechezi cu alti...indicat e sa cumperi finali gata imperechiati.

Link spre comentariu

Pilotii se incalzesc foarte repede si foarte tare, MJE-urile, au pus prea mare curentul de comanda pt etajul pilot, suficient ar fi fost 10-15mA...Estre GENERALIZAT Dynacord, acest aspect.Cred ca s-au ars finalii din cauza bias necorespunzator(mult prea mare), ca tot zici ca frigeau...

Link spre comentariu

Unde pot masura acel bias pentru etajul pilot? Ma refer la ampermetru unde il conectez? Se poate masura cu finalii demontati? Sau te referi la acel curent care se masoara prin rezistentele de putere in serie cu emitoarele finalilor?

Am observat ca la o parte din finali intre E-C imi indica ceva valoare (700 cu aparatul pus pe dioda), banuiala mea ca nu mai au mult nici astea pana isi dau duhul

iod2 o sa cumpar tot setul de 20 de finali, amplifu asta e o bijuterie, oricum eu pt dynacord si crown am o slabiciune :d

Link spre comentariu

Cred ca ampliful l-ai luat de pe forum, daca nu ma insel.Pune-i MJ21193 si MJ21194 On Semi, schimba prefinalii si superdiodele chiar daca sint bune!O sa rizi sa vezi ca sint bune si iti fac probleme, in functionare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări