Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masurare parametrii T/S de unde cumparam echipament?

Vizitator Alexander666

Postări Recomandate

Vasile, daca te rugam, ne poti spune si noua unde gasim noul lot de parametri pentru difurile de la Kon?... presupun ca nu sunt singurul interesat, orium sunt interesat direct pentru ca as vrea sa fac niste simulari9 cat mai repede.Merci frumos si anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vale

5

• Sharky

2

• Mircea Bartic

1

• baga

1

Top autori în acest subiect

As dori si eu parametrii t/s pentru ydd250LPB pe 8 ohmi.Am doua din astea si de cateva luni tot astept parametrii care nu mai apar.Le-am facut incinta inchisa de 30l,dar nu prea suna bine.Il rog pe domnul Vasile sa imi dea un PM cu parametrii,daca i-a masurat.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

bun....sa o iau de la un capat.....in primul rand nu puteti folosi generatoarele de frecventa software...deoarece placile de sunet au o panta cuprinsa intre 1 si 2 dB pe octava sub 90-100Hz. iar frecventele de rezonanta ale difuzoarelor de bass sunt cuprinse intre 20 si 40Hz...... in aer liberun generator de frecventa....liniar in curba de raspuns si in faza e infiorator de scump...la fel ca si un amp cu aceleasi caracteristici....masuratorile se fac cu difuzorul suspendat in aer, fara nici un obstacol in jurul lui la cel putin 2 metri in orice distanta.....asta pentru acuratetea masuratorii......difuzorul, in cazul wooferelor si subwooferelor, se rodeaza, supendat in aer, timp de 8 ore la o frecv de 20Hz sinus sau mai jos, cu o putere de 60-70W, pentru a permite membranei sa ajunga la elasticitatea normala.nu se vor folosi multimetre digitale, ci cele analogice( cu ac).....batranul Mavo35.....calibrat bine.astea consider eu masuratori facute ca la carte.....si, da, Vasile are dreptate....ar fi nevoie si de un osciloscop....dar e cam scump...si nu recomand nimanui sa ia in serios vreo masuratoare facuta cu un osciloscop vechi....in concluzie......nu avem noi bani de aparatura necesara unor astfel de masuratori....tot ceea ce facem noi ...e relativ....dar in mare parte valorile sunt destul de apropiate.......insa pentru Hi-Fi, sau cum i se spune pe aici "profesoinal" e nevoie de mai mult.......bafta cu masuratorile...!!!!!!!!!!!si Vasile.....vreau si eu parametrii de la cele doua woofere Senon( Blue Tech) de la KonP.S. am atasat mai jos rasp in frecventa al placii mele de sunet....un Aztech2320

Link spre comentariu

Din cate am citit pe forumul de la Kon, parametri masurati de curand sunt disponibili numai contra cost...Asa ca nu ramanem decat cu cele vechi...In legatura cu Mavo 35 nu prea sunt de acord, din experimentul meu a rezultat ca cel mai slab multimetru digital de pe piata masoara mult mai exact sub 40Hz decat el si coboara mult mai jos. Nu prea intelegcare e problema cu liniaritatea fazei. Defazajul e important doar candcompari doua semnale, sau cand apare intre tensiune si curent. La difuzor aplici un singur semnal iar defazajul dinrtre tensiune si curent e determinat de sarcina(difuzor) care e cand capacitiva, cand inductiva, cand rezistiva. Oricum nu poti sa sti dinainte ce defazaje ai pe-acolo dar nici nu te intereseaza...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Ma scuzati ca va pun poate sa repedtati dar: pot sau nu sa aflu frecventa de taiere a unui difuzor cu ajutorul placii de sunet (on board) a programului soundgen si cu 2 rezist si multimetru? Ma intereseaza doar proiectarea filtrului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări