Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem lumini macheta Ford Mustang

Vizitator cristi-geo

Postări Recomandate

Vizitator cristi-geo

Buna ziua. De ceva timp pun leduri machetelor. De data asta insa, m-am gandit sa fac ceva mai complex dar nu am inca prea multe cunostinte de electronica.

Este vorba de macheta unui Ford Mustang, scara 1:18. Posted Image

Ce vreau sa-i fac acestei machete :

In fata, am cate 2 smd-uri galbene in fiecare far care vreau sa le folosesc atat pentru semnalizare cat si pentru pozitie, asa cum este la americani. In momentul in care semnalizez, sa se intrerupa pozitia pe partea respectiva (stanga sau dreapta) si sa mearga semnalizarea. Pe aceleasi LED-uri sa functioneze si faza scurta, dependenta fiind de pozitie. De asemenea, daca pozitia nu este aprinsa, semnalizarea totusi sa functioneze. tot o data cu pozitia se va aprinde un alt led care-mi lumineaza bordul si lampile de pozitie laterale de pe bara spate a masinii.

De asemenea, pe LED-ul de faza scurta, as vrea sa se aprinda mai putin intens cand e faza scurta si aprind farurile de ceata (acelasi LED sa indeplineasca 2 functii).

In spate, am cate 3 LED-uri rosii pe stop + 2 LED-uri pe lampa de frana de pe portbagaj. Cele 3 LED-uri din stop vreau sa se aprinda o data cu pozitia insa : cand semnalizez stanga sau dreapta, LED-ul din exterior sa se aprinda o data cu cel din fata, de pe partea respectiva (stanga sau dreapta). Cand calc pedala de frana (in spatele pedalei de frana se va afla un micro-intrerupator), sa se aprinda mai intens LED-urile din mijlocul stopurilor si lampa de frana de pe portbagaj, iar cand aprind proiectoarele de ceata, sa se aprind mai intens LED-urile din stop cele mai apropiate de portbagaj.

As vrea sa stiu daca este posibil ceea ce vreau eu sa fac, daca ma poate ajuta cineva si un pret estimativ, cat m-ar costa piesele + manopera.

Va multumesc mult celor interesati sa ma ajute !!!

Macheta are dimensiuni :

L: ~ 30 cm

l : ~ 8 cm

N-ar fi o problema ca placa de comanda s-o pun min portbagaj, cu conditia sa fie de dimensiuni reduse.. aproximatv 5x3 cm

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator cristi-geo

Revin cu o rectificare :

In fata, am cate 2 smd-uri galbene in fiecare far care vreau sa le folosesc atat pentru semnalizare cat si pentru pozitie, asa cum este la americani. In momentul in care semnalizez, sa se intrerupa pozitia pe partea respectiva (stanga sau dreapta) si sa mearga semnalizarea. Pe (NU acelasi) alt LED (de 3 mm) sa functioneze si faza scurta, dependenta fiind de pozitie. De asemenea, daca pozitia nu este aprinsa, semnalizarea totusi sa functioneze. tot o data cu pozitia se va aprinde un alt led care-mi lumineaza bordul si lampile de pozitie laterale de pe bara spate a masinii.

De asemenea, pe LED-ul de faza scurta, as vrea sa se aprinda mai putin intens cand e faza scurta si aprind farurile de ceata (acelasi LED sa indeplineasca 2 functii).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări