Vizitator indicibil Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Salutari! Pentru un proiect/expozitie, as avea nevoie de un dispozitiv kirlian pentru fotografie: http://en.wikipedia.org/wiki/Kirlian_photography In linkul urmator este detaliata constructia unui astfel de dispozitiv: http://www.imagesco.com/articles/kirlia ... raphy.html Majoritatea componentelor se gasesc, cu exceptia unei placi transparente conductoare (cu oxid de staniu - tin oxide), speciala pentru aparatele foto digitale: http://www.imagesco.com/articles/kirlia ... plate.html Aveti idee unde as putea gasi asa ceva in Romania sau alte solutii tehnice? Daca cineva e pasionat de subiect si are cunostintele tehnice necesare, putem discuta termeni si conditii pentru realizarea unui astfel de dispozitiv. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
avolocaru Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Cred ca placa de care aveti nevoie se poate obtine relativ usor prin argintare. Obtineti o oglinda semitransparenta care probabil poate inlocui cu succes placa transparenta conductoare.PSDaca aveti restul componentelor cred ca in loc de placa trnasparenta conductoare puteti experimenta cu o plasa metalica fina ( adica cu sarma subtire). Desigur imaginea va fi acoperita de o grila.Ps 2Din cate stiu se mai gasesc de cumparat placi fotografice de dimnasiuni mari, deci va puteti construi aparatul in varianta originala. Link spre comentariu
Vizitator indicibil Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Multumesc pentru raspuns, avolocaru!Cum cunostintele mele in domeniu sunt relativ reduse, as dori sa stiu procedeul de argintare, daca e o solutie DIY sau trebuie sa incerc intr-un atelier specializat (si o recomandare in acest sens).referitor la PS: ecranele protectoarele pentru CRT-uri ar putea fi o solutie (nu stiu exact modul de functionare)? Daca gasesc unul vechi, este bun la ceva?Placa fotografica de dimensiuni mari este o solutie de back-up, placa transparenta ar avea avantaje majore in cadrul proiectului, permitand publicului sa vada instant rezultatul (cu ajutorul unui aparat tip DSLR). Link spre comentariu
avolocaru Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Scuzati dubla............Ma gandec ca ai putea sa rezolvi problema extrem de simplu astfel:Iti construiesti o tavita cu fundul dintr-o sticla de buna calitate, copiator/scaner. Pui apa in care disolvi putina sare. Astept fotografiile! Link spre comentariu
avolocaru Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Nu stiu ce sa-ti spun in legatura cu acele ecrane protectoare, daca sunt sau nu bune pt scopul tau.Argintarea se face relativ simplu in functie de suprafata cred ca te poti descurca acasa. Eu am facut argintare pe suprafete relativ mici si am facut argintare totala. Tu ai avea nevoie de o argintare partiala. Ca suport ar trebui sa folosesti o placa de sticla de la un copiator sau scaner. Sticla pt geamuri nu are suprafata plana.Tot experimental ai putea sa incerci sa iei o oginda pe care sa o bagi intr-o solutie slab acida, pana obtii o oarecare transparenta.PSNu am incercat acest tip de fotografie deci sfaturile mele sunt doar de natura tehnica, nu stiu exact care ar putea fi rezultatele. Link spre comentariu
avolocaru Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Nu stiu ce sa-ti spun in legatura cu acele ecrane protectoare, daca sunt sau nu bune pt scopul tau.Argintarea se face relativ simplu in functie de suprafata cred ca te poti descurca acasa. Eu am facut argintare pe suprafete relativ mici si am facut argintare totala. Tu ai avea nevoie de o argintare partiala. Ca suport ar trebui sa folosesti o placa de sticla de la un copiator sau scaner. Sticla pt geamuri nu are suprafata plana.Tot experimental ai putea sa incerci sa iei o oginda pe care sa o bagi intr-o solutie slab acida, pana obtii o oarecare transparenta.PSNu am incercat acest tip de fotografie deci sfaturile mele sunt doar de natura tehnica, nu stiu exact care ar putea fi rezultatele. Link spre comentariu
avolocaru Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 Am spus o prostie, evident ca te intereseaza ca suprafata conductoare electric sa fie spre obiectul fotografiat. Deci varianta cu tavita de apa nu este o solutie.Iti raman posibilitatile dicutateSucces Link spre comentariu
Vizitator indicibil Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 Mersi mult!Ma interesez maine de argintare si vad daca functioneaza. Oxidul de staniu nu pare sa se gaseasca prea usor!Daca reusesc, revin si cu poze Link spre comentariu
avolocaru Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Cred ca cel mai la indemana este geamul reflexiv de la termopane, acesta are o depunere metalica pe una din parti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum