Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri despre unity

LostCell

Postări Recomandate

Cu UNITY ubuntu tinteste introducerea unui nou display server WAYLAND.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wayland_%2 ... rotocol%29

Renuntarea la X este un must in conditiile in care ubuntu ataca puternic piata de desktop.

Avantajele pe care le va aduce acest nou display server sunt fantastice.

Personal consider ca este un urias pas inainte, pe care ubuntu si l-a asumat cu toate riscurile de rigoare.

Pe de alta parte, sunt mormane de alte distibutii construite peste ubuntu care vor merge in continuare cu vechiul X, respectiv gnome.

Din punct de vedere GUI, cine nu agreeaza interfata unity este liber sa foloseasca gnome, kde, xfce, icewm, lxde etc.

Tibi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

4

• LostCell

3

• riderinblack

3

• danb1974

2

Top autori în acest subiect

tvicol eu ma refeream la cum arata unity,cum is asezate meniurile,adica nu o pastrat look-ul clasic, stanga sus Applications...Places...System,"sub capota" pot sa schimbe cat vor insa mai important este fata sistemului de operare,simplitatea acestuia.Daca microsoft o zapacit aspectul interfetei windows-ului acuam si linuxari trebuie sa f*** interfetele.

Link spre comentariu

tvicol eu ma refeream la cum arata unity,cum is asezate meniurile,adica nu o pastrat look-ul clasic, stanga sus Applications...Places...System,"sub capota" pot sa schimbe cat vor insa mai important este fata sistemului de operare,simplitatea acestuia.Daca microsoft o zapacit aspectul interfetei windows-ului acuam si linuxari trebuie sa f*** interfetele.

Asa este. aplicatiile ca aplicatiile insa bara de taskuri sus ma dispera in totalitate. Si nu am reusit sa o misc jos...legat de schimbarea X-ului cred ca e de bine. E cam vechi...
Link spre comentariu

Repet, ce te ingradeste sa folosesti gnome sau altceva ?Comparatia cu mizeria de windoze este total irelevanta atata timp cat ai un sistem de operare pe care poti rula ce interfata grafica vrea muschiul tau.In windoze esti limitat la ce-ti ofera mintea unor tzuguiatzi.In Linux singura limita sunt cunostintele tale in a folosi un sistem de operare ultra performant.Tibi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări