danutz- Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 in schema de mai jos scrie ca diodele acelea trebuie sa fie cu germaniu ce dioda trebuie sa fie ? merge orice dioda cu germaniu ? Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Daca asa scrie, pune cu germaniu. EFD 108, EFD115, dar nu prea se mai gasesc ... Link spre comentariu
danutz- Postat Iunie 5, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2011 mmda dar prin ce aparate mai gasesc eu dioda asta? Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Mai Danutze, n-ai sa poti aprinde nici juma de led :cry: cu montajul ala. Astia cu free energy mai dau si tepe..nu crede tot. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Mai Danutze, n-ai sa poti aprinde nici juma de led :cry: cu montajul ala. Astia cu free energy mai dau si tepe..nu crede tot. Asta asa este, nu m-am gandit ca acel montaj are ca scop captarea si folosirea energiei de RF pentru a aprinde led-uri Am presupus ca foloseste la masurarea sau punerea in evidenta a prezentei unui semnal de RF avand ca sarcina vreun microampermetru sau amplificator de cc, de aceea am recomandat EFD108. Link spre comentariu
danutz- Postat Iunie 5, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2011 deci nu merita osteneala ms mult Link spre comentariu
icar Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 Astia cu free energy mai dau si tepe..nu crede tot.Nu te grabi. Am avut amic care statea linga Bod, si isi apindea "becurile" cu o astfel de antena. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 Daca stai in imediata vecinatate a unei statii radio de mare putere e posibil. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 deci nu merita osteneala ms multCare osteneala ? 4 diode si 4 (6) condensatori ? Mai importanta e antena.Diodele cu germaniu la gasesti in orice aparat de radio romanesc ; sunt din sticla. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 Schema nu reprezinta un dipol, ii lipseste o borna de intrare, deci e nefunctionalaasa cum este desenata. Cei cu experienta stiu ca se realizau radioreceptoare cuamplificare directa, cu un tranzistor, alimentate din energia captata de antena.Insa in acele scheme se utiliza un circuit acordat LC, urmat de o redresare monoalternantacu dioda cu germaniu (uneori se folosea cel mult un dublor de tensiune) si o filtrarecu un electrolitic. Tensiunea rezultata era suficienta pentru alimentarea unui tranzistor(tot cu germaniu) in montaj reflex sau ca amplificator de audiofrecventa. Un exemplu : Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 "Schema nu reprezinta un dipol, ii lipseste o borna de intrare, deci e nefunctionalaasa cum este desenata". Excelenta observatie Da, am vazut si scheme de emitator care foloseau energia vocala (sunetele din fata microfonului) pe post de free energy. (un ssb fara defazaj ). Link spre comentariu
icar Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 "Schema nu reprezinta un dipol, ii lipseste o borna de intrare, deci e nefunctionala Pai cin' sa mai uitat si la asta, ne-am repezit cu totii sa-i dam sfaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum