Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sistem racire in garaj

pirvuti

Postări Recomandate

Ca sa obtineti 25 grade in garaj trebuie ca temperatura aerului refulat sa fie cu cel putin cateva grade mai scazuta. Va complicati prea mult. daca ar fi fost o soluite mai simpla ar fi de vanzare in loc de AC.

:da mda. era si asta o idee dar nu sa-l vand ci sa-l tzin pe post de spatiu de depozitare si sa iau altul mai mare si mai la umbra. mai ales acum ca e criza si preturile au mai scazut. dar cum in toate este un echilibru, au scazut si veniturile mele in perioada asta :ras:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pirvuti

15

• avolocaru

12

• Dr.L

7

• gica70

7

Top autori în acest subiect

Aveti dreptate in ceea ce priveste AC-urile portabile. Care este temperatura ambientala vara? Pai mai mica decat cea inregistrata la umbra nu poate fi care este in general > decat 25 grade.Revin la AC, daca faceti rost de un AC sh si pe care va puteti permite sa-l modificati, sigur se va gasi o solutie sa va incapa in garaj sa nu vi=l fure hotii.

Link spre comentariu

intre timp am mai citit pe net :nebun: ideea este ca daca ar fi la umbra as avea lejer un 25*C (este de beton si atunci este o inertie termica noapte-zi, etc. etc)logic nu este ca eu sa racesc aerul si peretzii cu consum de energie si bani care ziua este incalzit de soaresi atunci ar fi mai bine sa evit incalzirea...ma gandesc ca daca pun niste "sipci" si pe ele un acoperis dintr-un material care sa reziste mai bine la soare, plus ventilatia naturala care se creaza pe sub acesta ar fi o chestie :-)

Link spre comentariu

Aveti dreptate in ceea ce priveste AC-urile portabile. Care este temperatura ambientala vara? Pai mai mica decat cea inregistrata la umbra nu poate fi care este in general > decat 25 grade.Revin la AC, daca faceti rost de un AC sh si pe care va puteti permite sa-l modificati, sigur se va gasi o solutie sa va incapa in garaj sa nu vi=l fure hotii.

de acord! dar incercatzi sa va aducetzi aminte de "casa de la tzara" in care e racoare si in zilele de vara. eu zic ca e vorba de inertzie termica
Link spre comentariu

"Grinzile (asa cum sunt denumite in desen) vor fi dispuse perpendicular fata de cele desenate.." asa e!

"Depinde de oras,30 de grade la umbra e perfect normal vara" teoretic. in realitate, acasa, de la 27*C incepe senzatia de disconfort, transpiratzie, etc.

va rog sa ma corectatzi sau sa-mi aratati daca gresec in teoria mea... (aceea cu inertzia termica dintre temperaturile zi/noapte)

Link spre comentariu

de acord! dar incercatzi sa va aducetzi aminte de "casa de la tzara" in care e racoare si in zilele de vara. eu zic ca e vorba de inertzie termica
Casa de la tara are pereti de 40 cm din lut, incomparbil mai bun izolator decat betonul; casa de la tara are lut si in pod, adica tavanul este din lut, incomparbil mai bun izolator decat betonul; casa de la tara are in general geamuri mici adica este umbrita la interior.Comparatia este nerelevant.
Link spre comentariu

hmmm, am scris intr-un post anterior ca garajul este din placi de beton prefabricate si ca l-am izolat cu placi de polistiren expandat de 3 cm pe interior? panourile de beton prefabricate au o grosime de cca. 15 cm (mi-am dat seama cand am dat gaura aceea de 12x12 cm)pe de alta parte, garajul meu nu are nici un fel de geam :-) lumina nu intra decat prin sita de aerisire care are cca. 30 x40 cmpoate gresesc in teorie dar cred ca un panou de beton cu hidroizolatie de bitum care sta in soare toata ziua se incalzeste pe undeva la 50*C si apoi radiaza aceasta caldura intr-un interval de timp.pe de alta parte un astfel de panou de beton, in timpul noptzii se raceste (sa zicem) la 15*C si pana se incalzeste pe timpul zilei trece printr-o curba care dureaza tot un interval de timp. concluzie: daca el (panoul) pe timpul zile ajunge la 30* si noaptea coboara la 15* as putea avea un 25* medie... gresesc?

Link spre comentariu

Ziua e mai lunga decat noaptea, asta-i una iar noptile de vara pot avea mai multe grade (din cauza celorlalte acoperisuri din oras :da ) asta-i a doua..

Link spre comentariu

Pai gresiti, exemplul meu arata doar ca garajul dumneavoastra este mult diferit de casa de la tara deci comparatia facuta nu este relevanta. Mai gresiti cand presupuneti ca aporturile de caldura la interior vin doar de la tavan. Parerea mea este ca nu veti reusi sa obtineti rezultatu dorit doar printr-o potectie solara si prin folosirea vaporizarii apei. Nu uitati ca gradul de confort nu este dat doar de temperatura ci si de umiditatea relativa.Se adauga si observatiile domnului "gica70"

Link spre comentariu

Problema e ca daca garajul e complet izolat,si e cineva inauntu,atunci temperatura va tinde la temperatura omului,adica 36 de grade.Daca e aerisit,temperatura va fi in cel mai bun caz cea ambientala (care vara >30 de grade).Fara cine stie ce efort fizic,o temperatura de 27-28 de grade e cat se poate de ok (experimentat cu AC).Practic raman 2 metode pt a spori confortul:1)cea mai slaba si ieftina,cu apa:tavanul stropit,bagat aer de afara si vaporizata apa in calea lui2) cea mai scumpa,cu AC,unde aerisirea garajului poate scade din randamentul acestuia (daca tamb>36 de grade)Metoda cu acoperisul pe sipci ar trebui implementata oricum! Eventual si stropit,indiferent de acPana la urma,in cazul AC,unitatea care in mod normal vine afara se poate pune si inauntru,urmand sa sufle aerul cald afara (cu ceva modificari,evident). Asa va rezulta si o circulare a aerului

Link spre comentariu

hmmm, am scris intr-un post anterior ca garajul este din placi de beton prefabricate si ca l-am izolat cu placi de polistiren expandat de 3 cm pe interior? panourile de beton prefabricate au o grosime de cca. 15 cm (mi-am dat seama cand am dat gaura aceea de 12x12 cm)pe de alta parte, garajul meu nu are nici un fel de geam :-) lumina nu intra decat prin sita de aerisire care are cca. 30 x40 cmpoate gresesc in teorie dar cred ca un panou de beton cu hidroizolatie de bitum care sta in soare toata ziua se incalzeste pe undeva la 50*C si apoi radiaza aceasta caldura intr-un interval de timp.pe de alta parte un astfel de panou de beton, in timpul noptzii se raceste (sa zicem) la 15*C si pana se incalzeste pe timpul zilei trece printr-o curba care dureaza tot un interval de timp. concluzie: daca el (panoul) pe timpul zile ajunge la 30* si noaptea coboara la 15* as putea avea un 25* medie... gresesc?

3 cm de polistiren este cam "frectie la picior de lemn".
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări