pirvuti Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 am un garaj in baterie, facut din placi de beton si vara este dezastru in el de cald. n-ar fi fost o mare problema daca nu l-as fi transformat in "hobby-room" :-)asa ca am pus polistiren (pe interior), pe usa metalica, am vopsit cu vopsea alba acoperisul de gudron, am dat o gaura de 12x12 cm in peretele din spate in care am pus un ventilator de baie care este pe o priza programabila sa ventileze doar noaptea.am reusit sa reduc temperatura de la 42*C la cca. 31*C. totusi as vrea sa o mai scad cu cca. 5*C!m-am gandit sa fac un "evaporative cooler" dar nu stiu daca asta nu o sa duca la o umiditate marita in garaj si de aici => rugina pe toate cele.vreo alta solutie???? Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 salut, pai sigur o sa ai vapori de apa mai multi in interior, mai bine ai folosi un frigider mai vechi ii decupezi tot ce tine de tevi , radiatorul din spate si congelatorul , scoti radiatorul afara prin perete mai la umbra si grila congelatorului in interior si bagi curent .spor la treaba . Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 "am dat o gaura de 12x12 cm" Mareste gaura si pune un ventilator mai puternic. De asemenea trebuie lasata in partea opusa venilatorului o deschizatura in partea de jos (cu aceeasi sectiune a garii ventilatorului). Succes. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Daca tot evacuezi aerul,poate ar merge sistemul cu vapori de apa Erau in comert niste 'racitoare de aer',care pe principiul asta functionau: suflau aerul care trecea printr-o plasa umeda (aveau o mica pompa de recirculare si o tava de colectare sub plasa). In apa se baga gheataCand batea direct pe tine era oricum mai bine ca areul simplu sau lipsa lui. Link spre comentariu
pirvuti Postat Iunie 5, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2011 m-am gandit la faza cu frigiderul dar nu as pune unul mare iar unul mic nu sunt convins ca face fatza...gaura din perete este diametral opusa cu usa de garaj care are sus o sita metalica de ventilatzie si care parte este mai sus. m-am gandit sa pun un ventilator si acolo si practic pe o parte sa bage aer si pe alta sa scoata. maine, luni, vreau sa trec pe la domo si sa iau niste filtre de hota sau "ceva" sa nu-mi intre praf inauntru.totusi, a facut cineva o instalatie de racire prin evaporare?macar raceste ceva? sau alte idei? Link spre comentariu
avolocaru Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Oare un AC sh nu este mai fiabil si mai precis? Se gasesc si noi la preturi foarte mici. Link spre comentariu
pirvuti Postat Iunie 5, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2011 Oare un AC sh nu este mai fiabil si mai precis? Se gasesc si noi la preturi foarte mici.sincer m-am gandit si la asta. sunt chiar de noi AC chinezesti cu split la cca. 700ron. dar cum ar arata garajul cu AC?! am vrut sa-mi pun si usa-rulou cu telecomanda dar s-au mai spart garaje si poate ar incepe hotzii sa-si imagineze ca sunt cine stie ce lucruri in el...poate unul de acela model vechi, de geam. sa-l prind in interior la partea de sus a usii metalice. dar unde mai gasesc asa ceva? Link spre comentariu
avolocaru Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Un AC nou se poate face sa para vechi cu cateva ciomege si un tub de vopsea... Din experienta va spun ca un AC sh mai vechi este mai bun decat unul din acesta nou si ieftin. La cel nou avantajul ar fi cel al garantiei. Link spre comentariu
romioltean Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Buna, eu din cate stiu un AC e un MARE consumator cand e pus pe racit Link spre comentariu
avolocaru Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Pana la acest moment sistemele frigorifice cu compresor au ajuns la coeficienti de performanta ce depasesc uzual cifra 3, adica pentru 1kw electric consumat obtii peste 3 Kw putere frigorifica. Evident ca acest coeficient de performanta depinde de mai multi parametri dar oricum nu poate fi egalat inca de niciun alt sistem comercial. Link spre comentariu
pirvuti Postat Iunie 5, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2011 inca ma gandesc si la alte solutzii alternative...asa cum am scris am ajuns sa am in zilele astea calduroase (cu 37*C afara) un 30*C in garaj. garajul e "in camp deschis" adica e batut de soare aproape toata ziua.daca as reusi sa cobor la un 25*C as fi de-a dreptul incantat! asa cum s-a zis aici un "evaporative cooler" se face simplu: o sita metalica de la hota, pompa de apa de acvariu, ventilator(sau mai multe), sursa, timer/termostatpun aici un chart gasit pe net. 32*F=0*Co alta varianta ar fi un sistem de umbrire eficient si rezistent. mare parte din caldura vine dinspre planseu. inainte sa-l vopsesc in alb si sa pun polistiren pe el, vara daca puneam mana pe planseu era cald ca un calorifer! cred ca aici este buba cea mare... stanga dreapta sunt tot garaje iar usa as mai putea pune un strat de polistiren Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Daca ai acoperisul in 2 ape incearca sa pui pe coama o teava gaurita pe generatoare (in magazine gasesti furtune speciale pt. irigatii) si regleaza debitul in asa fel incat apa sa se evapore pana ajunge la marginea acoperisului, sa nu ajunga pe jos (risipa); sau, in cel mai rau caz, (ca n-o sa stai sa reglezi mereu robinetul!) se va aduna in jgheaburi iar de-acolo, prin burlane, o vei capta si o vei folosi la udatul florilor!. Succes. Link spre comentariu
avolocaru Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Ca sa obtineti 25 grade in garaj trebuie ca temperatura aerului refulat sa fie cu cel putin cateva grade mai scazuta. Va complicati prea mult. daca ar fi fost o soluite mai simpla ar fi de vanzare in loc de AC. Link spre comentariu
avolocaru Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Sunt si AC uri portabile, nu trebuie dact sa conectezi tubulatura de evacuare la gaura de ventilator. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Ac-urile protabile sunt de 2 lei,consuma mult si nu fac fata (nu degeaba au clasa energetica G!)Un AC normal nu consuma asa de mult...consumul depinde de izolatia locatiei si de diferenta de temperaturaOricum,fara AC temperatura nu poate scadea (prea mult) sub cea ambientalaIdeea cu irigarea e buna,am vazut-o aplicata Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum