Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incepatorul de mine

Vizitator adrianitc

Postări Recomandate

Vizitator adrianitc

Salutari

Ma numesc Adrian, locuiesc in Pitesti si sunt student in anul III la Electronica, Comunicatii si Calculatoare(sectia Calculatoare). De vreo luna ma tot bate gandul sa ma apuc de electronica.

Totul a inceput de simplul fapt ca nu am turometru la masina. Am vrut sa-mi fac unul digital, dar cand am vazut schema mi-am pus mana in cap.

Detin in momentul de fata urmatoarele jucarii:

- Statie de lipit

- Fludor + pasta decapanta(sacaz?)

- Placa pentru cablaje

- Clorura ferica

- Burghiu

Eram in magazin si ma intreaba vanzatorul ce piese imi trebuie pentru realizarea proiectului si eu ... :jytuiyu

Intentionez sa-mi cumpar un DFRduino Duemilanove pentru ca stiu C foarte bine si am vazut si niste aplicatii foarte interesante.

Am facut cateva circuite in Proteus/Eagle dar ma dispera faptul ca Proteus nu are libraria pentru PCB buna(nu am gasit un amar de afisaj cu 7 seg) iar Eagle nu permite simularea proiectului.

Am si OrCAD, Circuit Designer de la NI si TINA.

Invat stricand

Am demontat ieri un Digital Photo Frame. Era stricat ceva prin el, probabil la cititorul de carduri pentru ca nu mai afisa pozele. Am zis pot sa refolosesc display-ul.

Nemaiavand adaptorul pentru priza, am citit pe spate 5V @ 1A. Am folosit unul de 4.5 @ 1A si a mers sa ma joc putin pe el. L-am pus la o sursa de calculator si s-a dus.... cred.

Imi place sa ma uit la kipkay

Cam asa arata bancul meu de lucru. http://img4.imageshack.us/img4/6474/20110605124558.jpg

:jytuiyu De ce sa ma apuc ?

Dati cu pietre dar indreptati-ma unde trebuie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• icar

1

• Mindware

1

• remus68

1

• MatyC

1

Top autori în acest subiect

Arduino e de fapt o placa de test cu un microcontroller de la Atmel. Exista pe elforum o sectiune intreaga pentru microcontroller-e produse de Atmel. Vezi aici: viewforum.php?f=37

De ce sa ma apuc ?

Pentru inceput ia un alimentator de 5V (zici ca ai deja, merge si altceva intre 3 si 5V, chiar si baterii), un microcontroller (de exemplu ATtiny13, se gaseste, e foarte ieftin si are in el de toate), o rezistenta de 100 de ohmi si un LED si fa-l sa clipeasca. :freaza: Daca iti reuseste asta n-ai sa te mai poti opri, restul va veni de la sine, spor la treaba!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări