Vizitator DanielZamfir Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Buna seara! Am montat pe un Hoinar aprindere electronica de la Gotronic, merge extraordinar de bine, dar acum trebuie sa incarc o baterie de 12V cu ajutorul magnetoului. Cum pe Mobra instalatia electrica este de 6V, am incercat initial sa rebobinez magnetoul pentru 12V, dar scotea prea mult. Astfel am cautat un magnetou asemanator si l-am gasit - fabricat in Iugoslavia si scoate 12V 50W. Are doua bobine legate in serie (prima imagine). De asemenea am refacut toata instalatia. Ma gandeam sa pun doua diode P1000K ca sa rectific curentul(configuratia din a doua imagine). Este buna ideea cu cele doua diode? Daca folosesc cele doua diode pot sa leg minusul de la baterie la cadru? Link spre comentariu
gcom61 Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 In principiu merge iar bateria o poti conecta cu minusul la sasiu;trebuie sa ai grija ce curent debiteaza [alternatorul ]asta in baterie. Link spre comentariu
Vizitator summer_dj Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 de mers merge iti iese curent contiinu dar iti iese pulsator , parerea mea e sa cauti prin cv magazine putin specializate o punte de redresare ca si >> sau daca ai acces la un alternator de dacie ca e mai de gasit prin rematuri la pret chear bun si scoti din el puntea de redresare ( punte care e facuta sa tina piept la o baterie 12 v 55 70 Ah) puntea arata cam asa trebuie doar sa faci legaturile din bobinele tale in punte si din punte in baterie . totusi daca ai reusit sa adaptezi platou acela pe prinderi si magnetou la fel ,, pentru ce iti mai trebuie baterie? curentu se produce instant la prima jumatate de tura a magnetoului Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 O sa ai nevoie si de un regulator:[attachment=0]Mower.png[/attachment]Consumatorii(RL) lega-i inainte de diode. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Sau asta: http://www.moto.com.ua/catpre.php?previ ... 0469_4.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum