Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnetou Mobra Hoinar

Vizitator DanielZamfir

Postări Recomandate

Vizitator DanielZamfir

Buna seara!

Am montat pe un Hoinar aprindere electronica de la Gotronic, merge extraordinar de bine, dar acum trebuie sa incarc o baterie de 12V cu ajutorul magnetoului. Cum pe Mobra instalatia electrica este de 6V, am incercat initial sa rebobinez magnetoul pentru 12V, dar scotea prea mult. Astfel am cautat un magnetou asemanator si l-am gasit - fabricat in Iugoslavia si scoate 12V 50W. Are doua bobine legate in serie (prima imagine). De asemenea am refacut toata instalatia.

Posted Image

Posted Image

Ma gandeam sa pun doua diode P1000K ca sa rectific curentul(configuratia din a doua imagine).

Este buna ideea cu cele doua diode?

Daca folosesc cele doua diode pot sa leg minusul de la baterie la cadru?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gcom61

1

Vizitator summer_dj

de mers merge iti iese curent contiinu dar iti iese pulsator , parerea mea e sa cauti prin cv magazine putin specializate o punte de redresare ca si >> Posted Image sau daca ai acces la un alternator de dacie ca e mai de gasit prin rematuri la pret chear bun si scoti din el puntea de redresare ( punte care e facuta sa tina piept la o baterie 12 v 55 70 Ah) puntea arata cam asa Posted Image trebuie doar sa faci legaturile din bobinele tale in punte si din punte in baterie .

totusi daca ai reusit sa adaptezi platou acela pe prinderi si magnetou la fel ,, pentru ce iti mai trebuie baterie? curentu se produce instant la prima jumatate de tura a magnetoului

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări