Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe pasive 12D01 (RFT)

Avram Ion

Postări Recomandate

E identic cu GDWT 12-19/150 de la Tonsil.

Nu va luati dupa http://ro.wikipedia.org/wiki/Petre_Ispirescu , bate campii extrem de grav .Si Renault seamana cu Mercedes , amandoua au 4 roti , volan , motor , tabla , scaune etc . Dar nu sunt la fel !Nici Tonsil-ul nu are magnetul la fel cu Eminence :) !Incercati sa ignorati acest troll ( puteti contribui doar aici : http://ro.wikipedia.org/w/index.php?tit ... &redlink=1 ) , este spre binele Dvoastra !
Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Avram Ion

15

• zal

3

• sorin_denver

2

• ionescu liviu

1

Top autori în acest subiect

dupa aproape un an am reusit sa iau 2 APT150. Le-am legat un condensator de aproape 4 micro in serie si l-eam ascultat la o putere de 3W :ras: JALNIC !!!! nu credeam sa sune asa prost. Nu coboara absolut deloc :ras: . O sa incerc zilele astea sa le montez pe incinte sa vad cu suna in combinatie cu difuzorul de 12".

Ca si schema pentru filtru am gasit ceva pe net experimentat de cineva.

\

Posted Image

Astept pareri despre schema prezentata

Link spre comentariu

E şi normal, ele fiind doar de super-înalte şi cond ăla singur nu ţine loc de filtru serios, Eminence recomandă o tăiere jos la 3,5kHz minim, Tonsil la 4,5kHz minim. Ai nevoie şi de medii acolo, unele de 6'' măcar..............De curiozitate, cît a costat eticheta Eminence?

Link spre comentariu

Nu uita ca rezistenta aia serie de 14 ohmi e defapt un bec de 12 v si 10w .

Inalta suna ok, mediile la fel, am ascultat niste boxe de la senia cu aceleasi drivere si sunau foarte prost cu multe medii fara inalte. Intradevar nu se pot compara cu drivere gen D220ti , dar mie mi se par ok la cat am dat pe ele ( 150 ron pe ambele ).

Uite si un grafic cu raspunsul .

Posted Image

Link spre comentariu

Eticheta Eminence a fost 130x2 :ras: ...scumpa eticheta :da ...pe de-o parte nu am avut de ales, spatiu limitata de pe incinta ma impins sa fac alegerea asta. Nu mai vreau sa schimb incinta.Urmeaza constructia filtrului care va fi taiat undeva la 4khz (cel putin din calcule ca nu am osciloscop).Multumesc de sfaturi :da

Link spre comentariu

Posted Image

Am optat pentru schema de mai sus. Modificarile aduse filtrului au fost facute doar cu ajutorul urechilor  :rade: . Inca nu sunt convins daca mai trebuia si condensatorul de 4,7uF, parea sa sune mai bine fara el. Bobina folosita a fost recuperata de pe un alt filtru audio, daca retin bine un filtru din boxele jazz romanesti(era bobina pentru frecventa medie), 

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator tonino

Salut.ai terminat proiectul cu 12D01? am si eu 2 difuzoare,pentru care am facut 2 incinte.eram curios cum arata ale tale :)

Si pentru cine stie sa imi ofere mai multe detalii despre aceste difuzoare,rog a ma informa.miultumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări