GEO 53 BN Postat Noiembrie 19, 2014 Partajează Postat Noiembrie 19, 2014 (editat) In cazul aparitiei dungii orizontale pe mijlocul ecranului,cauza cea mai frecventa e distrugerea unui tranzistor din etajul final,unul din cele doua BD-uri.O alta cauza, dar mai putin frecventa este nefunctionarea oscilatorului de cadre.Ca sa vezi daca oscilatorul de cadre functioneaza leaga un fir la una din bornele secundarului trafului si printr-un condensator de 0,1uF aplica pe intrarea etajului final semnalul,(catodul diodei D302,condensatorul C305 armatura opusa bazei tranzistorului T303) de 50 Hz.Firul il, legi direct la bornele trafului.Trebuie neaparat tensiune alternativa. Daca ecranul se lumineaza inseamna ca oscilatorul nu functioneaza.Atunci trebuie sa faci sapaturi in partea de oscilator verificind condensatorii,care de cele mai multe ori pot fi intrerupti.Deasemenea condensatorul electrolitic C309 de pe iesirea etajului final ar putea sa fie uscat si sa nu mai aiba capacitatea necesara.E de preferat sa verifici toti condensatorii electrolitici din BV.Verifica continuitatea bobinei de deflexie(lipituri reci la conector). Editat Noiembrie 19, 2014 de GEO 53 BN Link spre comentariu
zvasile Postat Noiembrie 24, 2014 Partajează Postat Noiembrie 24, 2014 Doar schema modulului am reusit sa o gasesc pe net de aceea aplelez la voi pentru una integrala,multumesc. tv sport 251.rar Link spre comentariu
nastasevirgilmihail Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 Multumesc pentru schema,zvasile si celorlalti colegi de pe forum pentru ajutor,nu prea am timp de el,cand am sa gasesc cauza va dau de stire,inca o data multumesc. Link spre comentariu
mosu20 Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 Va rog, daca se poate sa repostati schema (caietul service) pentru sport 251 deoarece au devenit indisponibile. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 3, 2021 Partajează Postat Iulie 3, 2021 Mosu.Te referi la arhiva lui zvasile de mai din susul paginii?E funcţională... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum