Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TL494 CN

corabi

Postări Recomandate

Salutaream o statie auto care foloseste tl494 cn in sursa de comutatie si as vrea sa modific tensiunea de iesire se poate modifica vreo tensiune intre anumiti pini ? sau vreo rezistenta?acum are cam +-22 volti si vreau sa ajung pe la +-30 voltiam cautat pe net si nu am reusit sa-mi dau seama

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• corabi

4

• moro

3

• Dr.L

2

• florincccc

1

Top autori în acest subiect

Vizitator smilex

Daca intre diodele redresoare din secundar si condurile de filtraj exista o bobina (toroid), atunci poti incerca scaderea valorii rezistorului aflat intre pinul 1 si masa (cel mai probabil). Daca nu exista bobina, trebuie sa modifici traful, crescand nr. spire de 1,4 ori in secundar.Revin: schema e cea postata?

Link spre comentariu

Este important sa stii cate spire ai in primar, sa zicem ca ai 8 spire in primar pentru 12 volti, asta inseamna ca in secundar ca sa scoti 22 volti ar trebui sa ai undeva la 16 spire, asta ar insemna ca tu pe spira ai cam 1.5 volti, eventual mai adaugi 3-4 spire in secundar si modifici reactia sursei corespunzator (grupul de rezistente pe intrarile comparatoarelor din tl494).Poti aplica si formula de mai josVout= 2 x Vin x (N2/N1) x D Unde :Vout - tensiunea din secundarVin - tensiunea de alimentare a surseiN2 - nr spire secundarN1 - nr spire primarD - factorul de umpere care nu trebuie sa fie mai mare de 0.5 ( de regula acesta este undeva pe la 0,47 - 0,45 )

Link spre comentariu
Vizitator smilex

@moro Parca mai avusesem o discutie asemanatoare. Pentru solutia constructiva de mai jos, spune-mi te rog, ce tensiune exista la iesire, neglijand caderea de pe diode.

Link spre comentariu

9.6 volti cu formula de mai sus (pt pushpull si full bridge), pentru configuratia half bridge in formula de mai sus nu pui acel multiplu 2Eu am pus asa:Vin = 12vD = 0.2N1 = 10N2 = 20

Link spre comentariu

Conteaza consumul,mai exact cat apuca condensatorul sa se descarce,si va creste riplul si tensiunea masurata va fi o medie (sau rms...). Cum rezistenta de 1k nu are cine stie ce consum,tensiunea pe condensator va fi cea de varf,adica 24vParca din discutia ailalta,rezulta ca pt factor de umplere variabil,trebuie filtrare atat cu bobina,cat si cu condensator

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Asta vreau sa subliniez, ca condul se incarca la varf si nu mai conteaza factorul de umplere. 1000uF nu se pot descarca usor la 25kHz.

Situatia e cu totul alta cu o bobina intre punte si cond.

Link spre comentariu

nu mai daresc sa discut pe tema aceasta--am spus ce credNormally, one would expect regulation as shown in Figure 1, however, using the feedback input of thecontroller IC relies rather too heavily on the impedance of the DC supply lines. Normally, outputinductors are used (with an additional "flyback" diode) to provide a pulse width to voltage converter.The majority of commercial systems seem to use a non-regulated converter, so I would consider thatthis will be quite acceptable in practice. Tests so far have shown that with a load of about 150 Watts,the regulation was almost entirely dependent on the voltage drop in the supply line!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări