Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

windows 98

adicontakt

Postări Recomandate

Cunosc, cunosc, si laptopul meu de 98 e la fel la CD'uri. Eu am USB la el, dar in 98 chiar si pentru stick iti trebuie driver, pe care trebuie sa il bagi... ai ghicit, tot cu CD'ul. :nebun:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

10

• adicontakt

9

• cristian_draghiescu

3

• FLORIN IORDACHE

2

in 98 chiar si pentru stick iti trebuie driver, pe care trebuie sa il bagi... ai ghicit, tot cu CD'ul.

Dar numai daca nu are unitate floppy. "Universal Stack USB" are doar 756 Kbsi functioneaza perfect cu stick-uri de 8 Gb (nu am testat cu altele mai mari).In caz de nevoie se poate apela si la o conexiune DCC, de preferat prin portul paralel.
Link spre comentariu

in 98 chiar si pentru stick iti trebuie driver, pe care trebuie sa il bagi... ai ghicit, tot cu CD'ul.

Dar numai daca nu are unitate floppy.
Daca avea floppy eram fericit. E un laptop de 12", nu are asa ceva. Si CD-rom'ul da o gramada de rateuri, de abia cu limitarea vitezei la 4x cu Nero DriveSpeed merge cat de cat. O sa caut si eu acel Universal USB Stack, stiam si eu un driver asemanator dar l'am instalat si... stupoare, merge doar pentru USB 2.0 care nu exista cand a fost fabricat laptopul asta.
Link spre comentariu

eu pe viteza am tras cd ul la 24 x si il vede

Nu'i vorba de viteza cu care e tras CD'ul e vorba de viteza cu care il citeste CD-rom'ul in cazul meu. CD-rom'ul asta din laptopul meu are doar 3 viteze - 1x, 4x, dupa care direct 14x. Laserul e prea praf sa mai citeasca la 14x, si scade viteza la 4x. Dupa care crede ca poate citi la 14, sta 5 mii de ani sa tureze din nou motorul, si cand ajunge la viteza de 14x isi da seama ca nu poate sa citeasca, revine la 4x, mai citeste un pic, iar i se pare ca poate creste viteza, si ciclul asta se repeta pana ma plictisesc. Doar cu limitarea vitezei de citire la 4x pot sa'l folosesc cat de cat.
Link spre comentariu

Pentru transfer mai voluminos, gen KIT de instalare win98, recomand folosirea unui adaptor pentru HDD 2,5" -> 3.5" IDE, ca cel de mai jos. Eu am dat 10 lei pe asa ceva si zic ca merita toti banii.

Posted Image

Link spre comentariu

Da, e o alternativa.... cand laptopul nu are HDD'ul bagat la mama naibii. Mie mi'e lene sa scot hardul de 6GB pe care l'am pus si sa pun unul de 20 (pe care uitasem ca'l aveam in momentul ala), cand ma gandesc la cat am de desfacut la el.

Link spre comentariu

Are retea?folosesti reteaua pt transfer fisiere :da Daca ai ramu suficicent poti pune openoffice.Oricum eu as fi pus win millenium,e net superior la 98 daca ai si rami suficienti.

Link spre comentariu

As vrea eu sa aiba retea. O sa folosesc un cablu paralel pana la urma... :rade: Si ce sa fac eu cu Windows ME? Nu are DOS, ori pt DOS mi'am luat laptopul asta. Daca vreau sa fiu productiv am altele mai tzapene. In plus, am doar 32MB RAM, onboard. Am si un slot de memorie disponibil, dar daca nu am nevoie de mai mult, de ce sa'i pun?

Link spre comentariu

O sa folosesc un cablu paralel pana la urma.

Dar de ce ? Am inteles ca aveti port USB si Windows 98SE, nu functioneaza acel Universal Stack ?La mine merge perfect atat pe USB 1.1 cat si pe USB 2.0.
Link spre comentariu

Am impresia ca portul meu nu e nici macar 1.1, s'ar putea sa fie 1.0. Nu merge deloc. Tot pe ala l'am avut si eu, si rezultatul era acelasi cu el si fara el - la conectarea stick'ului cerea driver. Pana la urma, de lene am facut cablu serial nu paralel (prea multe fire si aveam doar 1.5m de cablu UTP la dispozitie), am dat viteza porturilor seriale la maxim, si comunica cu 98'ul pe care il aveam instalat in VMWare. Ma simt ca in epoca de piatra, dar macar merge. Pt copierea celor cativa MB de salvari de jocuri o sa fie de ajuns.

Link spre comentariu

la conectarea stick'ului cerea driver.

Exact ! Dupa instalarea utilitarului acel driver se afla in C:\Windows\INF.Calea catre acesta trebuie data manual cu "Browse". Procedura trebuierepetata pentru fiecare model de stick utilizat.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări