Bird Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Va salut ! Am si folosesc un display pentru afisarea ,printre altele si a temperaturii din casa si de afara . Folosesc ca senzori de temperatura DS1820 . La un moment dat am schimbat senzorii intre ei (doar elementul in sine ) si...imi afisa invers , adica temperatura de afara acolo unde era locul temperaturii din casa si invers ???? De ce , cum ...de s-au personalizat ...??? I-am pus invers si si-a revenit la normal . Nu am altii , ma gandesc ...si daca pun unii noi ...ce o sa faca ? Cu stima , Link spre comentariu
fratello Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Daca sunt pusi pe "acelasi fir" (one-wire) transmit catre microcontroler (si) identificatorul propriu; softul afiseaza temperatura in functie de acesta (de ex. DS1820 cu identificator FHC3B0... = 24,5 'C ; DS1820 cu identificator CBF3C0...=12,8 'C ). Link spre comentariu
Bird Postat Iunie 3, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2011 Daca sunt pusi pe "acelasi fir" (one-wire) transmit catre microcontroler (si) identificatorul propriu; softul afiseaza temperatura in functie de acesta (de ex. DS1820 cu identificator FHC3B0... = 24,5 'C ; DS1820 cu identificator CBF3C0...=12,8 'C ). Asa sunt pusi ....unde a memorat care , cum este ? ..si daca ii schimb cu alta pereche ? Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 daca ii schimbi cu alta pereche, si aparatu tau nu are functie de memorat senzori noi, nu va mai afisa nimic, negasind pe reteaua 1wire dispozitivele cu seriile memorate de el. Link spre comentariu
Bird Postat Iunie 4, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2011 daca ii schimbi cu alta pereche, si aparatu tau nu are functie de memorat senzori noi, nu va mai afisa nimic, negasind pe reteaua 1wire dispozitivele cu seriile memorate de el. Folosesc siruri de identificare / masurare , separat pentru fiecare senzor :1.[$55,$10,$47,$6C,$71,$01,$08,$00,$C1,$44]2.[$55,$10,$4A,$6E,$71,$01,$08,$00,$08,$44]Trebuie sa mai sap ! Nu inteleg cum de s-au personalizat . Link spre comentariu
XAN77 Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 pai din cate vad folosesti comanda 55, identificarea lor, urmata de seria fiecaruia, deci sunt personalizati.La tione in soft ti cont ca citind senzoru X afiesezi temperatura de la interior, schimband senzorii intre ei afiseaza invers pentru ca senzorul X e acum la exterior, senzoru X fiind acelasi, avand serie de identificare proprie, care vad ca o folosesti. Nu inteleg ce iti e asa neclar Link spre comentariu
MatyC Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Folosesc siruri de identificare / masurare , separat pentru fiecare senzor :1.[$55,$10,$47,$6C,$71,$01,$08,$00,$C1,$44]2.[$55,$10,$4A,$6E,$71,$01,$08,$00,$08,$44]Trebuie sa mai sap ! Nu inteleg cum de s-au personalizatDupa cum vad ai folosit un alt program pentru citirea ROM ID, dupa care in programul de citire a temperaturi ai introdus direct valorile si ai compilat.$55 este comanda Match Rom urmata de ID-ul senzorului. $44 este comanda Convert T specifica senzorului. Mai departe in program banuiesc ca se afla un sir asemanator dar in loc de $44 ai $BE.La 1 wire nu vei gasi doua dispozitive cu ROM ID identic nici macar in aceasi clasa de dispozitive (device) de aici si personalizarea de care spui tu. Link spre comentariu
kit Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 poate te ajuta materialul de la http://bmcatalin.dap.ro/ds1820.php Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum