Vizitator alex_spataru80 Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Salut ! Am un transformator de 2.2 kVA care debiteaza o tensiune de 2 x 45V ; o punte redresare 50A pusa pe radiator si conectata ca in poza . Modulul din poza este conectat astfel . Plusul redresarii(firul rosu) la plus....minusul redesarii (albastru) la minus...iar priza mediana (firul maro) de la redresare conectata la GND POWER . Groundul de la traf. nu trece prin punte..ci se gaseste direct in punctul in care sunt inseriati conzii. Pana aici eu zic ca e o redresare clasica....nimic fantastic.Am explicat ca pentru clasa a 4 a ...zic poate ca m am tampit si am gresit ceva.. Masurand tensiunile obtin: intre + si - am in jur de 150Vcc intre + si GND in jur de 75Vcc intre Gnd si - in jur de 75VccConectarea : + la + ; - la - ; Gnd la GND POWER (vezi in poza nr 2.) . Plusul de la boxa este conectat la OUT iar masa de la difuzor conectata la GND INPUT . Semnalul il aplic prin intermediul mufei INPUT . Problema este urmatoarea...modulul functioneaza insa la volum mic...cand dau volumul putin mai tare (nu cine stie ce..sa nu se creada ca exagerez )rezistenta dintre GND POWER si GND INPUT se incinge foarte tare...incepe sa scoata fum..si in final daca nu intervin..imi arde un final si un prefinal. Asta am patit-o deja .(TESTAT :cry: ) . Am inlocuit tranz..si rezistenta aceea cu alta. Daca le pun in functiune..se incinge..si aici intrerup procesul..pt ca stiu ce se va intampla. Rezistenta cu pricina este R13 . O sa revin cu detalii..sau ce altceva va fi nevoie... Astept pareri . Link spre comentariu
daniel_l Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 In primul rand masa tre sa fie comuna si legata intr-un singur punct pt. alimentare si iesirea pe boxe,masa intrarii de semnal e separata cu un rezistor de 10 omuleti de masa totala (aici e alta discutie..)dar daca totul e dimensionat corect o poti reduce pana la 0,in primul rand mai verifica conectica,citeste primul subiect de la amplificatoare (legaturi electrice in amflificatoare) apoi posteaza schema care a insotit modulul dar la av400 e un topic de 80 pagini sigur gesesti tot ce te-ar interesa ..bafta.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Leaga GND power la mijlocul dintre condensatorii inseriati, adica la firul maro.Din acelaso loc, unde ai legat GND power la electrolitici, iei si GND out!Astfel ai un singur punct de masa, de unde totodata iei si punctul de masa cu carcasa(tabla), ceea ce ai facut tu NU este corect, posibil ca rezistenta de 10 ohm sa se "inserieze" cu sarcina! Link spre comentariu
Vizitator alex_spataru80 Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Firul maro este luat de la punctul de inseriere a conzilor si pus DEJA la GND POWER . Chestia e cu legarea difuzorului...ceva nu e bine..am inteles ca plusul e luat de la OUT dar masa de la dif unde vine?? daca o pun la GND INPUT se comporta cum am zis in topic. GND INPUT si GND POWER sunt puncte distincte de masa..separate prin R13. Unde pun minusul la dif? Va rog sa imi explicati Link spre comentariu
Putz Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Pai ti-a zis si domnu' LECO.............legi masa iesirii direct unde-s inseriati condensatorii. Nu vezi ca ti-a scris GND OUT? Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 exista subiect av400 si exista si subiect cu legaturile electrice in amplificator.Continuati acolo. Link spre comentariu
Postări Recomandate