Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

protectie la descarcari electrice - supraveghere video


Postări Recomandate

Salutare tuturor !

Am o problema intr-o locatie cu descarcarile electrice intr-o instalatie de supraveghere video .

Problema este ca intreg circuituil este intins pe o suprafata mare aproximativ 1000 - 1500 metri patrati. Unele cabluri care pleaca de la camere ajung si la 400 metri . Pentru lungi mari a trebuit sa folosesc conectori care pot duce semnal video color pina la 400 metri sau alb negreu pina la 600 metri ( video balun ) LLT-202T.

Problema este ca pe timp de furtuna sau incarcari electrostatice mari ale atmosferei se acumuleaza tensiune in cablurile acestea si as vrea sa le descarc cumva .

 

Ma gandeam sa achizitionez un Modul Protectie la Descarcari Electrice ca aici ( http://www.smartbuy.ro/accesorii-sistem ... 93956.html ) - scuze , nu e reclama ci informare .

 

Faza este ca as vrea sa fac ceva homemade . Ma gandeam la solutia urmatoare :

- trecute toate camerele pe video balun ( mufele videobalun au in interior o bobina pe un tor de ferita - transformator de semnal - si o dioda pusa in paralel pe iesire )

- pe borna + a video balun-ului sa pun cate un condensator de cativa picofarazi la tensiuni mari care sa fie legat la borna de impamantare .

 

Dvs ce parerea aveti ?

 

 

Stie cineva ce contine modulul acela de protectie ? A deschis careva un asemenea dispoizitiv ?

 

61 ron ptr un conector imi pare destul de mult. La asta sa nu uitam ca se va adauga transpoirtul.

 

Multumiri !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

pe borna + a video balun-ului sa pun cate un condensator de cativa picofarazi la tensiuni mari care sa fie legat la borna de impamantare .

Si cum va lucra acel condensator ca protectie la supratensiune ?Parerea mea este sa comparati valoarea intregii instalatii de supraveghere si a manopereiaferente acesteia cu pretul respectivului modul de protectie.Poate ca atunci nu va mai parea atat de exagerat...Chiar daca ati gasi schema lui, cu banii dati pe componente, conectica, etc., tare mi-e ca dineconomia astfel realizata nu va veti putea permite prea multe... ! In cazul in care mai aveti o garantie pentru acea instalatie de supraveghere, ganditi-vabine inca o data daca intr-adevar merita confectionarea acelui modul in regim de amator !
Link spre comentariu

În unele tv color vechi erau nişte eclatoare micuţe, fie în balon de sticlă, fie în aer, poziţionate pe placa cu soclul tubului cinescop.La fel se pot folosi beculeţe cu neon, ca cele din creioanele de tensiune, legate fără rezistenţe.

Link spre comentariu

Si cum va lucra acel condensator ca protectie la supratensiune ?Parerea mea este sa comparati valoarea intregii instalatii de supraveghere si a manopereiaferente acesteia cu pretul respectivului modul de protectie.Poate ca atunci nu va mai parea atat de exagerat...Chiar daca ati gasi schema lui, cu banii dati pe componente, conectica, etc., tare mi-e ca dineconomia astfel realizata nu va veti putea permite prea multe... ! In cazul in care mai aveti o garantie pentru acea instalatie de supraveghere, ganditi-vabine inca o data daca intr-adevar merita confectionarea acelui modul in regim de amator !

Lucrez in domeniiu si chiar fac instalari de ssteme de supraveghere numai ac este al doiea client care schimba a patra placa de captura in doi ani.Nu am facut eu montajul iar instalatia nu mai are manopera. O alta varianta ar mai fi inlocuirea cablurilor utp cu unle sftp ecranate insa iarasi e vb de sute de metri de cablu. Instalatia nu mai are garantie de vreme ce cleintul nu a mai chemat firma care a facut montajul ci pe mine . In mod cert nu apelam la o solutie homemade daca omul avea finantele respective . Deja a dat 4 mil si ceva pe o placa d ecaptura noua pe care a primit-o azi si tocmai am montat-o. De asemenea a mai dat ceva bani pe cablu UTP pentru inlocuirea unui tronson de cablu .Cu tot respectul va spun ca nu postam intrebarea daca EXISTA o alta alternativa . Am vb cu unii la romtelecom care au acces la ceva dispozitive de descarcare statica a cablurilor telefonice . Nu stiu cum o sa functioneze insa sper sa dea rezultate .Am acces la componente si ce mai este necesar si de aceea am pus intrebarea. Va rog sa ma credeti ca nu costa atat in China ;) numai ca nu pot aduce doar 12 bucati . In china este undeva de 1,5 sau 2 euro iar la comenzi mari este sub 1 euro. Pe mine ma enerveaza cei care aduc lucruri ieftine si le dau la pret de specula in romania. La pariu ca daca iau unul o sa il desfac si nu o sa gasesc mare lucru la interior. POsibil un cablaj cu ceva eclatori si nimic mai mult. Chiar de curiozitat eo sa comand unul si o sa il desfac ca sa ne convingem . Ok ?@zal - merci ptr sfat si aici - te stiu de pe sectiunea tuburi electronice . thanks man !
Link spre comentariu

Dacă v-am recomandat soluţia cumpărării este pentru că în link-ul dat de dvs. se specifică :

Modul protectie descarcari electrice si fulgere pentru linia de semnal video pe cablu coax;

Curent maxim de descarcare 10 KA;Timp raspuns: sub 1 ns

Am crezut (în mod logic) că doriţi un modul care să îndeplinească aceleaşi funcţii, la aceiaşi

parametri. Dacă doriţi doar descărcarea sarcinilor acumulate pe cablu, atunci mă raliez soluţiilor

propuse de dl. Zal. Aceste metode sunt folosite cu foarte bune rezultate de radioamatori

(şi nu numai) în cazul antenelor exterioare.

Link spre comentariu

Chiar mai devreme ma gandeam sa incerc o varianta cu ceva tuburi din creioanele de tensiune.

Ar fi maiieftin sa iau surubelnite ( creion de tensiune ) decat sa iau acele mufe. Mai au si niste chestii de descarcare a cablurilor utb insa iarasi este cu dus si intors. Nu cred ca exista o unealta magica , care sa protejeze complet intrarile bnc . POate doar un optocuplor insa iarsi discutam in alte conditii. Ciudat este d ece nu au protejat producatorii placilor intrarile . Au ceva buffere de intrare cu niscaiva tranzistori dar atat si nimic mai mult.

Ar fi fost ideal cate un mic transformator pe miez de ferita . Omul avea doua cabluri coaxiale si restul ftp . Suspectez mai mult coaxialele ca au avut ceva scurgeri decat utp-ul tocmai ptr ca pe iesirea de semnal a conectorilor video balun exista cate o dioda pusa in paralel pe bornele + si -

Consider ca intr-o maniera sau alt asupratensiunea este pusa la masa. Ca si factor preventiv o sa incerc sa creez si un cablaj cu ceva lampi scoase din suruelnitele acelea , creioane de tensiune si ar trebui sa fie suficient ptr a descarca intr-o anumita masura electrostatica. Consider ca este o solutie eficienta avand in vedere raportul pret calitate.

 

la 12 camere x 61 ron , nemaipunand si transportul ..... deja cam sare bugetul.

daca ar alege cate un modul de protectie supratensiuni si descarcari electrice pentru utp deja cred ca discuam in alti termeni .

 

ia vedeti aici http://www.shopmania.ro/magazin~online- ... 84491.html

 

Curios ar fi sa deschidem o jucarie de acel gen sa vedem despre ce este vorba.

 

Multumiri pentru raspunsuri

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări