Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electronica Industriala AS2010

adi_22

Postări Recomandate

Am un amplificator Electronica Industriala AS2010 care, de la un timp nu mai vrea sa se auda, mai intai a inceput pe canalul stang, apoi au cedat amandoua canalele, in sensul ca au cedat...nu se mai aude tare, se aude ca niste casti.Stiti care ar putea fi problema? M-as pune sa-l restaurez, dar nu acum ci la vara.Mai jos aveti schema cu acest amplificator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_22

8

• remus68

3

• Putz

1

• apollo11

1

Top autori în acest subiect

Verifica sau cel mai bine schimba, urmatorii condensatori:C103, C107, C102 primordial.Pentru siguranta, inlocuieste si C5 si C105.Nu omite sa schimbi si rezistenta R110 cu una de 8,2-10 ohm/2-3W.Daca nici atunci nu ii dai de cap, schimba si toti condensatorii de separare:C113, chiar baga-l la 100-220 Nf, pt joase mai profunde si C106, baga-l 1uF/63Vcc nepolarizat.Asteptam rezultate! Pt a fi de folos si altora, schimba pe rind cite o piesa la unul dintre canale, in ordinea pusa de mine, si anunta-ne cind revine la normal.Inclin sa cred ca cel mai devina sint C107, C103 sau R110.Chiar cu astea incepe in ordinea: R110, pe urma C103 si ultimul C107.99% unul din este este vinovat, si cred ca R110

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns si pentru promptitudinea acestuia, mai rar oameni ca tine! :101 Neavand servici si inca mai am treburi cu scoala, comanda va fi data dupa data de 10 iunie, motiv pentru care mai "studiez" si celelalte reaspunsuri.Voi de la ce magazine dati comanda, sau de unde va procurati piesele de calitate si ieftine? :freaza:

Link spre comentariu

Nu cred ca se mai poate adauga cine stie ce la ce-a scris DjLeco, deci n-o sa mai ai ce raspunsuri studia...Rezistenta aia de 10ohmi (R110) o poti masura cel putin, sa ne spui daca e ok, sa nu murim de curiozitate.

Link spre comentariu

trebuia una cu mai multi wati

NU. Cineva a conectat aiurea legatura la masa a sarccinii sau conexiunea de masa a pcb... probabil la cosa 19, ceea ce a facut ca R110 sa fie parcursa de un curent mai mare.Conexiunile corecte sint 2-la minus alimentare, 4-la sarccina, 19-la carcasa amplificator.
Link spre comentariu

De la cristronic?Momentan se amana "reconditionarea" amplificatorului, deoarece neavand piesele si materialele necesare se va reface in vara.Acum am altceva in vizor care mi-a atras cu :sparge: totul atentia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări