Vizitator Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 In ultimii ani s-a tot modificat legislatia rutiera si acum nu mai stiu cum a ramas pana la urma.Care sunt limitele legale de viteza in vigoare in Romania? Link spre comentariu
pusu Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Exista 88 de localitati pt care limita de viteza s-a majorat la 70km/h. Trebuie avut grija la segmentele de drum care permit 70km/h deoarece exista si drumuri in interiorul localitatilor, care nu permit decat 60km/h.Concluzia, urmariti indicatoarele cu restrictia de viteza permise (si participantii la trafic care ne mai fac semne cu farurile). Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Iar in afara localitatii 100km/h pe autostrada 130km/h Link spre comentariu
paul14 Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 100km/h pe drum european, 90 pe celelalte in afara localitatii. Cel putin asa era cand am dat sala in februarie Link spre comentariu
danb1974 Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Chiar, farurile aprinse numai pe european sau si pe celelalte? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Iar in afara localitatii 100km/h pe autostrada 130km/hAutostrada pe ploaie 80Km/hTreceri pietoni in oras cu pietoni in vecinatate 30Km/hTreceri pietoni in afara orasului cu pietoni in vecinatate 50Km/hDN 90Km/hGrig Link spre comentariu
paul14 Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Lumina e obligatorie pentru autostrazi, drumuri europene si express. Dar acum a devenit daylight cam obligatoriu pt masinile fabricate din nush ce an incoace.Nu mai stiu daca in zona rezidentiala e 20 sau 30km/h si cat e limita in zona pietonala Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Eu stiu ca in localitati 50. Plus ca vad multe indicatoare de 50 la intrarea in localitati sigur.Plus ca o cunostinta a luat azi amenda pt 68km/h in localitate, daca era limita de 60 cel mai probabil scapa, deci acolo era limita de 50. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 In localitatiile de pe drumuri importante s-a mai ridicat limita la 70. Si prin orase sunt strazi cu 60 si 70. Link spre comentariu
philipo4you Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 In localitati 50 km/hIn afara localitatilor pe toate categoriile de drumuri cu exceptia Drumurilor europene si expres 90 km/hIn afara localitatilor pe DE si expres 100 km/hPe autostrada 130 km/hOrice alte segmente de drum in localitate sau in afara lor unde administratorul drumului considera necesara schimbarea limitei de viteza o face prin montarea de indicatoare de reglementare. Link spre comentariu
iuli09 Postat Iulie 18, 2011 Partajează Postat Iulie 18, 2011 problema era ca nicaieri nu era definit "drumul expres" Link spre comentariu
philiprobz Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 nu e definit pt ca cel mai probabil nici nu avem asa ceva in tara asta amarata . eu nu am vazut si nici auzit sa existe asa ceva desi am remarcat ca e prevazut in legislatie Link spre comentariu
ionescu liviu Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Cred ca Bucuresti - Giurgiu este un drum express dupa cum arata. Desi nu am mai fost de mult pe el dar are 4 benzi si pe distante destul de mari cele 2 perechi de benzi erau despartite de ditamai santul, si destul de lat. Dar totodata parca imi aduc aminte ca e plin de sensuri giratorii, deci e "foarte express". Link spre comentariu
briobit Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 de ex: din Constanta pana la Medgidia ( ~ 40 km) toate localitatile au limita de 70 km/h ( sa vezi cum traverseaza pietonii cand toata lumea merge cu 80-90) Link spre comentariu
tommymd Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 Drum expres numit şi drum rapid, este un drum public utilizat exclusiv pentru vehicule a căror viteză maximă depăşeşte 50 km/h, pe care oprirea şi staţionarea pe partea carosabilă sunt interzise.Aceste drumuri sunt construite în zonele unde normele de autostradă nu pot fi îndeplinite. Drumul expres este un drum de transport rutier, pe care viteza minimă de circulati al vehiculelor trebuie să fie de cel puţin 50 km/h.Şantierele de construcţii pentru aceste drumuri sunt de obicei mai puţin costisitoare decât pe autostrăzi. Spre deosebire de autostradă, pe drumul expres sunt permise încrucişări de nivel cu alte drumuri de circulaţie. Traficul la intersecţii va fi de cele mai multe ori reglementat de semafoare sau prin sens giratoriu.Termenul a fost introdus pe cand era Orban ministru la transporturi si era o varianta ieftina la autostrazi. Urmau sa se faca tronsoanele Arad-Oradea, Turda-Sebes, Pitesti-Craiova si Tetea-Satu Mare-Baia Mare si Sibiu-Fagaras. Inca nu stiu daca s-au facut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum