Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum obtin 3x220v din 380v

Vizitator raven

Postări Recomandate

Atunci sa vorbim in termenii tehnici; exista nul de lucru si nul de protectie (impamantare, cum ii zici tu). Nulul de lucru e ala, care impreuna cu o faza da tensiunea de faza. In cazul de fata tu vrei sa folosesti tensiunea de linie de 380V (tensiunea dintre oricare 2 faze) ca tensiune de faza (conex. in stea). Pana aici f. corect.. dar iti trebuie un nul si daca nu ai cons. echilibrati pe fiecare faza nu apare acel nul (artificial) la unirea stelei (3x220V). Raven a facut confuzie intre cele 2 nuluri, eu am gresit ca l-am citat iar tu ai fost tendentios si ai citat numai ce ti-a convenit si asta ca sa pui intrebarea din finalul frazei. [Pai cum adica "ia impamantarea din L1 si L2"? Ti se pare ca RAVEN are cunostinte bune despre electricitate? Tu ai?].

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator tyc

sau poti incerca sa cauti un invertor,alimentat monofazic cu iesire trifazica

Un invertor monofazic cu iesire sinus e o caciula de bani,d'apoi unul trifazic(adica 3 in 1)?
Link spre comentariu

Gica...termeni tehnici...eu ma retrag ... vad ca nu are rost.BTW(1)-Toate aparatele sunt construite sa fie alimentate la tensiuni standard.BTW(2)-Ce scrieti pe threadul asta sunt numai aiureli(ca in multe altele). Mai mult incurcati omul decat sa-l ajutati.

Link spre comentariu

Da, ma retrag si eu si-ti respect parerile..tale ca ale altora nu seamana cu..

Uite ce-ai scris cu manuta ta:"La acest nivel, indiferent cati consumatori pui pe ele nu poate destabiliza un circuit de 380v TRIFAZAT. Devin circuite in paralel si nu au treaba unul cu celalalt." Daca crezi ca un sistem trifazat asta inseamna..

Link spre comentariu

Mie imi trebuie intre cele 3 faze 220v fara nul, nu 380v

Sa nu cumva ca chilleru sa fi fost conceput pentru retele in care tensiunea monofazica este de 110V.Cat despre termeni tehnici...nea Gica zice foarte bine ce zice iar daca cineva se incurca pe-aici.....este liber sa se descurce singur, nu-l retine nimeni pe acest forum. :rade:
Link spre comentariu

Tessla, 130V ai vrut sa zici..

Domle...eu am vrut sa zic 110 V. Inainte asa era...la noi in Romania 220 V iar in alte tari 110 V. Eu cu tensiunile astea "am crescut" :rade: . Ca acuma s-au mai schimbat lucrurile si in loc de 220 cica este 230 si in loc de 380 este 400...e alta treaba...si cred ca lucrurilea astea is mai mult pe hartie. Eu is "vecin" foarte apropiat cu trafu coborator si intre doua faze am in jur de 380-390 V. Ca pe unii stalpi au scris mai nou 0.4 kV...cred ca e mai mult de design. :rade:
Link spre comentariu

"omu' a spus clar ca utilajul este dotat cu transformator" Daca este asa (eu n-am vazut) se poate incerca varianta propusa de Vintange (cu observatia mea ca, daca consumul nu este echilibrat pe toate fazele, adica aceeasi curenti pe fiecare faza, tensiunile vor fi si ele inegale; acest dezeechilibru poate aparea de la consumul ap. de comanda care se ia de pe 2 faze).OK! Tessla.Poate stati pana dimineata pe-aici..eu sunt la job si sunt platit si cu spor de noapte :da .

Link spre comentariu

Este un chiller marca Daikin Oil coolinng unit(racitor de ulei) pentru un utilaj industrial,rackul de comanda al acestei masini are transformator pt.alimentarea lui dar in locul acestui chiller a fost pus altul functional si nu se poate umbla in tablou electric ca se opreste utilajul din productie,iar cel defect mi-a fost trimis in atelier la diagnosticat.AM EXPERIENTA IN HVAC,nu stiam ca daca deschid aici un subiect de dezbatut,trebuie sa vin si cu un CV?

Cred ca aici am dedus
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări