Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire protectie cu varistoare

Postări Recomandate

Am un amplificator, audio de vreo 500 VA, la care, in urma unui soc de tensiune au pleznit (la propriu) varistorii de pe alimentare.Ideea e ca nu mai pot sa vad ce scria pe ei si as dori un pic de ajutor in incercarea de a-i inlocui. Ce sa pun in loc ? Ce fel de varistori si cu ce caracteristici ? Cum se dimensioneaza o astfel de protectie ? V-as fi recunoscator pentru orice sugestie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

mergeti la magazin cu ce a mai ramas din el pt ca diametrul da puterea pt valoare,direct pe retea am vazut pe cei cu 471 dar eu am pus si 431 si nu s-a intors la reparatdeci sa scrie pe ei ceva de tipul TNR10N471 SAU TNR15N431,POATE GASITI SI UN VANZATOR ISTET

Link spre comentariu

Din nefericire n-am reusit, inca, sa gasesc varistoare la magazinele la care-am fost. In Ploiesti, din punctul asta de vedere, e oricum mai dificil...Totusi , daca tot am deschis discutia, cum se dimensioneaza corect o astfel de protectie? Ce parametrii ai varistorului trebuiesc urmariti ?Am vazut ca de obicei pe ei, sau macar pe o parte dintre ei, sint marcate tensiunea AC, tensiunea DC si o energie. Cum trebuiesc aceste valori utilizate il legatura cu consumatorul pe care dorim sa-l protejam ?

Link spre comentariu

In momentul in care tensiunea de la capetele varistorului depaseste tensiunea pentru care acesta a fost proiectat el trebuie sa se strapunga si sa permita trecerea unui curent suficient de mare astfel incit siguranta aflata inaintea acestuia sa se intrerupa. Adica pur si simplu face un scurtcircuit sa sara siguranta. Daca nu este suficient de "mare" se intrerupe inainte sa sara siguranta si montajul primeste toata tensiunea nedorita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări