Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O parere...

Bird

Postări Recomandate

Nu se iese cu spatele (din curti, parcari etc) intr-un drum principal decat ghidat de cineva. Vinovat e cel ce a iesit cu spatele. Despre celalalt, daca nu poate proba nimeni ca a efectuau manevra pe o distanta de peste 50 m ... la revedere vina!

Unde este precizat acest lucru in codul rutier ?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bird

11

• TESSLA

4

• cristian2009

3

• Eusebiu Angelescu

3

Top autori în acest subiect

Nu se iese cu spatele (din curti, parcari etc) intr-un drum principal decat ghidat de cineva. Vinovat e cel ce a iesit cu spatele. Despre celalalt, daca nu poate proba nimeni ca a efectuau manevra pe o distanta de peste 50 m ... la revedere vina!

Unde este precizat acest lucru in codul rutier ?
Am sa caut cand voi avea timp si am sa te informez.
Link spre comentariu

Eu stiu ca nu ai voie sa dai cu spatele la mai putin de 25 de metri de o intersectie. E vina celui care a iesit din curte cel mai probabil, sau cel putin vina comuna. Nu prea se poate demonstra pe ce distanta s-a dat cu spatele asa ca legea asta pica.Oricum probabil a fost o nepotrivire naspa. Nu e bine sa iesi cu spatele dintr-o curte/garaj, sau chiar daca situatia o cere iesi incet de tot cu geamul deschis sa auzi un eventual claxon, o eventuala injuratura :rade: .

Link spre comentariu

Domle, aici nu e vorba de curte sau garaj...e vorba de parcare. Iar daca eu am parcat "in spic" cu fata iar cand ies din parcare normal ca trebuie sa ies cu spatele, e obligatia mea sa ma asigur corespunzator.

Link spre comentariu

.....................................

Fara suparare, as zice sa mai citesti din nou legislatia(cod rutier+regulament).

http://chestionare-rutiere.rgimob.ro/le ... latie.html

Nu ma supar de loc . Adevarul este ca , cu ocazia asta am citit acest cod , care nu prea mai seamana cu ce am invatat eu . Se pare ca mai sunt si altii ca mine .....nu am gasit nici o referire la iesirea din pacare , ci numai de pe o propietate ...(curte )...

Ce stiam eu / si altii , despre obligativitatea celui care iese din parcare sa se asigure din toate partile .....( deci ar fi fost 100% vinovat ) nu am gasit in codul asta . Mie mi s-a justificat incadrarea .....".in situatia asta cel care loveste e vinovat ca nu s-a asigurat suficient ca sa nu-l loveasca pe celalalt "

Am rugat-o si pe sotie sa caute o referire la "iesirea din parcare "...in ambele documente , dar nu a gasit nici ea .

Se pare ca trebuie sa ma las pagubas cu tribunalul . Daca nu am un articol din care sa reiasa obligativitatea celui care a iesit din parcare sa se asigure .....nu am nici o seansa !

Va multumesc oricum pentru ca ati fost / sunteti alaturi de mine .

Link spre comentariu

Maine dupa ce vin de la romana caut despre faza cu iesitu din parcare. Stiu sigur ca scrie undeva ca cel care iasa din parcare sau "parcarea romaneasca pe banda 1" trebuie sa se asigure din toate partile si sa cedeze trecerea la toti.Noi ne-am aruncat toti cu iesirea din curte/garaj, dar era vorba despre parcare :ras:

Link spre comentariu

Se interzice mersul înapoi cu vehiculul în următoarele situaţii: - la ieşirea de pe proprietăţi alăturate drumului public

Ce inseamna "proprietati alaturate drumului public" ? Parcarea aia nu este proprietatea nimanui, sau cum ?
Link spre comentariu

Dar cand iesi din parcare nu trebuie sa acorzi prioritate tutuor vehiculelor care circula de drum? Inclusiv biciclete. Asta sigur scrie in cod. E ca si cum ai iesi de pe o strada fara prioritate

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator tyc

Cel care a iesit din parcare trebuia sa cedeze trecerea oricarui autovehicul care circula pe drumul public. Sau termenul de cedarea trecerii nu e clar?

Link spre comentariu

Cel care a iesit din parcare trebuia sa cedeze trecerea oricarui autovehicul care circula pe drumul public. Sau termenul de cedarea trecerii nu e clar?

Pentru mine asta este adevarul dar, nu am gasit articolul care sa specifice concret acest lucru . Face referire numai la iesirea din curti , garaje ... In urma unei adrese facute la politie , luni sunt invitat sa analizam din nou cazul . O sa revin cu concluzii , oricum e tardiva ,nu am facut actiune la tribunal , si au trecut 15 zile . Cu stima ,
Link spre comentariu

indiscutabil, cel care iese din parcare este vinovat; nu conteaza nici cati metrii a mers 1 cu spatele, nu se poate proba treaba asta! esi pe drum cu prioritate, nu esti vinovat. este clar ca cine iese din parcare, cu spatele, cu fata, de-a latul, trebuie sa se asigure. se incadreaza la neacordare de prioritate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări