Bird Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Va salut ! Dati-va va rog cu parerea in legatura cu urmatoarea situatie , daca aveti si argumente legale si mai bine : sunt doua turisme 1 si 2 . Turismul 1 merge cu spatele pe directia de circulat a unei strazi , turismul 2 iese cu spatele din parcarea perpendiculara pe axul drumului , se interpune pe sensul de deplasare al turismului 1 si este lovit de acesta cu bara din spate , in bara lateral stanga spate a lui . Care sofer este vinovat ? Va multumesc ! Link spre comentariu
yo9gcc Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Se interzice mersul înapoi cu vehiculul în următoarele situaţii: - pe o distanţă mai mare de 50 m; - la ieşirea de pe proprietăţi alăturate drumului public (din garaje, curţi, parcări); - în toate situaţiile în care întoarcerea este interzisă, cu excepţia drumurilor cu sens unic. - În locurile în care vizibilitatea în spate este împiedicată, manevra se poate efectua numai când conducătorul vehiculului este dirijat de cel puţin o persoană aflată în afara vehiculului. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 La prima vedere fara alte date ....suna a culpa comuna :cry: Link spre comentariu
Bird Postat Iunie 2, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2011 Se interzice mersul înapoi cu vehiculul în următoarele situaţii: - pe o distanţă mai mare de 50 m;........................ Nu se incadreaza in nici una din situatiile prezentate mai sus , turismul 1 nu a apucat sa mearga mai mult de 50cm . As cataloga si eu tot ca o culpa comuna ...daca nu vina celui care iese din parcare . Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Cel care mergea pe strada avea prioritate. Daca ar fi mers cu "fatza" ar fi trebuit sa dea prioritate celui care vroia sa iasa din parcare?! Normal ca nu! Ce contezaza sensul de mers?! Nu conteaza de loc...daca persoana care era pe strada circula cu "fatza" tot ar fi facut accident. Din ce cauza? Pai simplu...cel care a iesit din parcare nu a fost atent si nu a dat prioritate! Cand iesi dintr-o curte, garaj, parcare, refugiu si altele de genu, tre sa te asiguri si sa acorzi prioritate. Parerea mea! Link spre comentariu
Bird Postat Iunie 3, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2011 Turismul 1 sunt eu . Incadrarea a fost : art.54 alin.1 din OUG 195/02 si sanctionata de art.100/2 si 108/1/B/2: "Art. 54. - (1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers, de iesire dintr-un rand de vehicule stationate sau de intrare intr-un asemenea rand, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stanga sau care urmeaza sa efectueze o intoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic."" Art. 100. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:...................................................................2. nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonora de catre conducatorii de vehicule, cu exceptia celor care conduc autovehicule prevazute la art. 32 alin. (2) lit. a) si b);Art. 108. - (1) Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:a) 2 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:.........................................................................b) 3 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:.........................................................................2. depasirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;" Niste aberatii . La momentul respectiv ( la politie , nu m-am gandit sa-i intreb ce inseamna ) Sa merg in audienta in "Udrise "? Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Turismul 2 a iesit cu spatele din parcare? LE Si eu zic ca 2 n-a acordat prioritate. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Sa merg in audienta in "Udrise "?...acuma este un pic mai clar.....cu un avocat bun conducatorul turismului 1 castiga eu cred ca audienta nu-si are rostul in acest cazBafta! Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Ai citat aiurea....eu nu am scris asa ceva! Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 aveti dreptate dl. user TESSLA...de fapt citatul acesta este din ceea ce a scris userul @Bird dupa cum se vede...Chiar nu inteleg ce s-a intamplat....sa fie ca am postat de doua ori dar nu a salvat decat odata?.....Oricum inca odata imi cer scuze pentru neplacerile cauzate stima Link spre comentariu
Bird Postat Iunie 3, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2011 Turismul 2 a iesit cu spatele din parcare?.................... Da ! Am fost azi pe la politie si am vorbit acolo cu cineva , care mi-a recomandat sa fac un memoriu , sa-l las acolo si voi primi parerea lor . Dar daca vreau sa modific ceva , va trebui sa-i dau in judecata . Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 3, 2011 Partajează Postat Iunie 3, 2011 Indiferent cum a iesit din parcare, cu spatele, cu fata, trebuia sa acorde prioriate! Nu conteaza cum ies din curte, de exemplu, ca si curtea e o parcare.....ca e cu fata, ca e cu spatele, tre sa acord prioritate celor care circula pe strada! Nu pot sa ies ca bezmeticu si sa dau cu "curu" in cineva care circula pe strada...indiferent din ce sens circula! Obligatia mea este sa ma ASIGUR ca pot sa ies fara sa fac probleme! Ce conteaza sensul de mers?! Daca "dau cu spatele" din curte un pic o sa-i incomodez numai pe cei care circula cu fatza. Daca mai continui sa mai dau, o sa intru si pe cealalta banda si o sa-i deranjez si pe cei care circula din sens invers! S-a schimbat cu ceva situatia?! Deloc! Vina tot imi apartine pentru ca nu m-am asigurat temeinic. Asta cu sensul de circulatie e scuza pentru faptul ca un sofer a fost suficient de netot ca sa nu se asigure cum trebuie. Ca si cum eu as vrea sa traversez jumate de strada si m-as asigura numai pentru masinile care circula din stanga mea, adica pe jumatea de strada pe care vreau sa o traversez...fara sa-mi treaca prin gand ca soferii mai fac si depasiri sau mai ocolesc si gropi sau alte obstacole si mai ajung din cand in cand si pe banda mea. Asa si aici...cel care iesea din parcare putea sa loveasca o masina care pentru a evita un obstacol ajunsese pe contrasens. Sau pur si simplu, iesea inaintea unei masini care circula pe sensul ei, si nu se mai loveau "cur in cur" ci "fatza in cur"! Care era diferenta?! Cine nu a acordat prioritate!? Link spre comentariu
Bird Postat Iunie 4, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2011 Indiferent cum a iesit din parcare, cu spatele, cu fata, trebuia sa acorde prioriate!....................Cine nu a acordat prioritate!? O sa caut in codul circulatiei rutiere , articolele care se refera la iesirea din parcare . Link spre comentariu
pusu Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Nu se iese cu spatele (din curti, parcari etc) intr-un drum principal decat ghidat de cineva. Vinovat e cel ce a iesit cu spatele. Despre celalalt, daca nu poate proba nimeni ca a efectuau manevra pe o distanta de peste 50 m ... la revedere vina! Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 4, 2011 Partajează Postat Iunie 4, 2011 Intodeauna la faze d-astea cel care iese e de vina,ca trebuia sa se asigure 9chiar daca e un caz nefericit,ca venea din partea opusa)La fel si pe strazile cu sens unic,daca te loveste unul care merge pe contrasens (cand tu ai cedeaza) va fi culpa comuna -tu pentru ca nu te-ai asigurat,el ca era pe contrasens Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum