Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcare acumulatori 12V -7Ah

aygun

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor !Am in posesiea vreo 10 acumulatori de 12V - 7Ah ( din surse neintreruptibile - UPS ) si as vrea sa stiu cum as putea sa le incarca daca le cuplez in paralel. Sa zicem ca doresc sa incarc cate 5 acumulatori odata . Este ok daca pun cate o dioda pe borne astfel incat cele mai slabe sa nu devina sarcina ptr celelalte ?Multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

3

• Ticu

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Care este tensiunea de care dispui? Cum limitezi curentul de incarcare pentru grupul de 5 acumulatoare in paralel? Cum preintampini supraincarcarea lor?

Link spre comentariu

Pai sa o iau in ordine . Tensiunea de intrare poate varia intre 14V si 36V ( e vorba de acea instalatie mixta - celule fotovoltaice si o mica eoliana )Daca stiam cum limitez curentul de incarcare pe fiecare acumulator nu intrebam aici ( nu stiu daca ma gandesc bine - dar de aceea intreb aici - o oglinda de curent care sa "vada" curentul pe fuecare acumulator si sa ajusteze in functie de asta curentul pe fiecare individual ) . Aici clar e nevoie de etaje de iesire diferentiate / separate .Cred ca oglinda de curent poate avea rol si de protectie la supraincarcare. Daca stiam cum nu intrebam aici - in mod logic .Am vazut persoane care au decuplat bateriile de la ups-uri si au pus acumulatori auto sau mai multi acumulatori de 12V / 7Ah in paralel . Le pusesera doar cate o dioda pe borna pozitiva a acumulatoruui sa evite introducerea acumulatorului ca sarcina in circuitul celorlalte . Multi au asemenea nebunii pe pompele de recirculare a centralelor . La ei e simplu ptr ca au incarcatorul deja de al 220V dar in cazul asta este vb de o tensiune variabila . Vantul sua Lumina nu sunt constante. Corect ? Asadara este nevoie si de un stabilizator de tensiune .Ca sa reformulez intrebarea :- Cineva a gasit o solutie pentru un asemenea setup ?Multumiri

Link spre comentariu

din 14-36v se face o sursa care va da 14,6v/10afiecare acum se conecteaza la bara de +14,6v printr-o rezist de 2,2ohm/5wdaca bat are 11v va lua initial 1,8a si apoi curentul va scade pana la zeci ma

Link spre comentariu

La UPSuri se pun din fabrica acumulatori in paralel(in special in cazul pachetelor externe de acumulatori)Singura conditie (presupun eu) e ca sa aiba aceeasi tensiune (mai exact,incarcati la maxim). Daca sunt noi si din aceelasi lot,ar trebui sa mearga fara probleme (masoara-i intai oricum si incarca-i daca e cazul)

Link spre comentariu

Ma tem ca acumulatoarele pot fi din "recuperari" (UPS la care un acumulator inca mai merge), deci inegale si cu rezistenta interna marita. Daca e asa, il rog pe autor sa confirme. M-as gandi mai degraba la niste surse de curent constant in serie cu fiecare acumulator si o protectie la supraincarcare de asemenea pe fiecare acumulator.

Link spre comentariu

Corect @Ticu , insa nu asta e problema . Ideea era sa pot lua cativa acumulatori noi de 12V / 7Amperi si sa ii cuplez cum am zis .

Ar mai fi varianta unui singur acumlator auto de 70 sau 80 Ah far iarasi revin la faza cu testatul.

Vreau sa fac niste teste cu ceva mixtura fotovoltaica si eoliana . Daca la fotovoltaica gasim celule si este relativ usor sa iti construiesti singur un panou , in cazul eolienelor este destul de complicata situatia .

Nu intimplator sunt amic cu cineva de la Mosson Alma , cei car eau grija de parcul eolian de la Cogealac . Ei bine , oamenii astia comercializau solutii ptr energia verde , am colabora cu ei acum cativa ani . Il intreb pe amicul meu cat mai costa un panou fotovoltaic la ei si aflu ca sunt pe lichidare de stoc dar ca , cu pretul unui panou de la ei pot lua doua made in china cu aceleasi proprietati. La un moment dat discutasem cu unii din baietii lor sa iau doua panouri de 90W SH la vreo 5 mil bucata ( asta acum vreo 4 ani ). Aflu , tot de la amicul meu ca , caracteristicile panourilor aduse din China sunt fix aceleasi cu cele comercializate de ei la pret dublu.

Repet , nu pot da nume sau ce functie avea omul in firma respectiva dar va pot spune ce este un tip care se ocupa de diverse dracoveni pe acolo pe parte tehnica . Este genul de om care stie ce spune si nu vb daca nu e sigur pe ceea ce spune .

Incepusem sa imi fac dosarul pentru subventia aia de la stat in ceea ce priveste dotarea caselor cu energie verde dar proiectul a fost sistat si am lasat-o in coda de peste pina acum cateva saptamani cand a redeschis subiectul un prieten care vrea sa facem ceva pe energie verde ptr localitatea noastra .

Stiu ca , colegul @arcadius si dl @paraipan ( sa ma scuze daca i-am rebotezat ) sunt maestii in ale eolienelor si intentionez sa le cer o mana de ajutor - mai ales ca dl @arcadius este relativ aproape de mine . Constanta - Tulcea tot una . :da

Proiectul se doreste la inceput a fi unul de test dar nici nu pot arunca cu banii pe fereastra . Nu ma dau banii afar adin casa astfel incat sa imi permit sa tot iau tot felul de minuni si de aceea rugamintea mea era sa imi recomandati proiecte executatea de dvs - stimati colegi . E mai bine si mai sigur sa mergi pe o poteca deja batut ade altii si acre o cunosc , in loc sa iti faci propria ta poteca . Mai ales ca nu sunt o persoana care beneficiaza de mult timp liber.

Va multumesc .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări