Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

magneti de hard disc intr-o eoliana ?

aygun

Postări Recomandate

Vizitator mandrk

Faza cu alternatorul o mai gasesti aici pe forum. Nu merita. Partea cu pasul variabil ca la elicopter este posibila deoarece eolienele mari o au deja, insa ideea este sa produci 2, 3 kw cu 1500-2000 de euro investiti. Asa nu mai bine cumperi o eoliana de-a gata facuta? Bani,bani si iar bani.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vfp_mihai

15

• mikella

5

• sebip

4

• Marcel de la Deva

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

salut, da eu am facut o mica eoliana de proba cu magneti din harduri, am avut 16 magneti cate 8 pe fiecare disc , a fost de proba sa vad daca se merita sa investesc in ceva mai mare , am obtinut un maxim de 30 w ,diametrul elicei era de 60 cm aprox , distractia nu a durat mult cam juma de an ca a luato vantul . ca distractie cred ca cei mai buni magneti de pe supermagnete sunt cei de 19/13/6 mm si au un pret bunicel 1,99 euro cu 24 bucati si un stator serios facut in 9 bobine sunt sigur ca se pot scoate si 70w .spor la treaba .

Link spre comentariu
Vizitator cvapailty

70w e cam putin daca se scot la capacitate maxima. Acei magneti de hdd i-ai taiat si i-ai suprapus? Eu am in plan sa ii tai, sa ii suprapun pana la o inaltime de 20mm x 24 blocuri, iar daca o sa am mai multe bucati la dispozitie sa incerc sa dublez blocurile. pana in prezent am strans cam 90 magneti (netaiati) de diferite marimi. Am sa incerc sa ii asez in asa fel incat sa nu aiba o diferenta mai mare de 1mm intre blocuri. Dupa asta incepe distractia cu bobinele3, flanse, elice si etc.

Link spre comentariu
Vizitator mandrk

Eu am in plan sa ii tai, sa ii suprapun pana la o inaltime de 20mm x 24 blocuri, iar daca o sa am mai multe bucati la dispozitie sa incerc sa dublez blocurile.

Nu stiu daca deja ati vazut acest film demo.Va arata cam ce castig se obtine( in GAUSS )prin suprapunerea magnetilor.Din ce masuratori am vazut eu acolo mai mult de 2 magneti suprapusi nu merita ca si investitie financiara.Ignorati entuziasmul tipului de la inceput :)
.Tot pe aceasta tema mi s-a parut interesant cum a obtinut 1 Tesla prin efectul piramidal.Insa dezavantajul este ca l-a obtinut intr-un singur punct
Link spre comentariu

70w e cam putin daca se scot la capacitate maxima. Acei magneti de hdd i-ai taiat si i-ai suprapus? Eu am in plan sa ii tai, sa ii suprapun pana la o inaltime de 20mm x 24 blocuri, iar daca o sa am mai multe bucati la dispozitie sa incerc sa dublez blocurile. pana in prezent am strans cam 90 magneti (netaiati) de diferite marimi. Am sa incerc sa ii asez in asa fel incat sa nu aiba o diferenta mai mare de 1mm intre blocuri. Dupa asta incepe distractia cu bobinele3, flanse, elice si etc.

ba da acei magneti i-am suprapus dar doar cate 2 , au format cel mult 4 mm inaltime , deci..... . 30 w obtinuti doar cu 16 magneti de genul eu zic cai rezonabil , sincer sa fiu 20mm inaltimea magnetilor la care vrei sa ajungi e cam mare . poate pana la 10 mm ar fi ca maxim.si in mai multi poli decat 12 ar fi mai indicat datorita marimii magnetilor care nus prea mari ,spor la treaba
Link spre comentariu
Vizitator cvapailty

Ma gandeam sa asez acesti magneti de hdd bloc langa bloc ca si cand ar fi un magnet mai mare, deci suprafata lui sa fie mai extinsa.

Acum intreb si eu ..... e ok asa sau apar ceva campuri magnetice care nu ar fi bune.

Atasez o schita ca sa fie mai usor de inteles ce vreu sa intreb.

Scuze de schita, e facuta la repezeala

Posted Image

Link spre comentariu

nu ,nu e bine , incearca sa rupi orice magnet la apropierea pe pozitia initiala cele 2 parti se vor respinge , fiecare va forma un nou camp magnetic in jurul sau . cel mai bine e bloc unitar cu dimensiunile : lungimea sa fie dubla decat latimea si inaltimea blocului jumate din latime , spor la treaba .

Link spre comentariu
Vizitator mandrk

Deci cu alte cuvinte din experienta lui vfp_mihai ideal ar fi sa ne orientam pentru un 40/20/10, sau un 20/10/5 ( pentru o putere/investitie mai mica)

Pentru cei care vrem sa testam o eoliana de putere mica 20/10/5 chiar nu reprezinta o invetitie mare titand cont ca costa cam 1.5€/buc si are cam 3kg forta.

Merci de sfat o sa incerc ca tin cont.

p.s.

Daca exista persoane care vor sa comanda magneti am un cupon de fidelizare constand in gratuitate transport la supermagnete valabil pana in Octombrie. Il pot oferi cu mare placere.

Link spre comentariu
Vizitator cvapailty

la marimea de 20/10/5 se gasesc la noi la pretul de 8.85 lei + transport prin curier rapid, iar cei din germania ies la un pret de 6.65 lei/buc. Cred ca la valoarea asta nu are rost sa comanzi de afara, eventual daca se achizitioneaza ceva mai valoros si folosind cuponul oferit de mandrk , iesi bine.

Link spre comentariu
Vizitator cvapailty

incet incet am strans magnetii din hard discuri si am facut 24 de blocuri la 10 mm inaltime.

Posted Image

urmeaza sa fac la strung discurile, axul, bobinele si asa mai departe. Tare sunt curios ce pot sa faca magnetii astia.

PS: scuzati masa mizerabila din poza :bataie

Link spre comentariu

salut sunt nou pe acest forum . am facut pt cineva un generator cu magneti de hard disc pot spune ca a iesit destul de bine mi-a scos 20-30 v la 200 de ture 3 -4 a, am folosit discuri de frina uzate de 1 cm grosime si 27 cm diametru la care am taiat butucul si am sudat o tabla de 1mm in care am dat gaurile pt prezoane, bobinele le-am facut din sirma de 1mm, 200 de spire, grosime 1 cm interiorul de 3 cm diametru ,am calculat cam 100 w puterea lui .pt a incarca un acumulator este destul de bun.

Link spre comentariu

am facut o flansa din tabla de 4 mm de care am prins trei spite de la o umbrela mare de masa (o teava patrata de 3/2 cm din aluminiu ) de 80 cm lungime cu suruburi m6 pe care am nituit aripile din tabla de aluminiu la urma am prins elicia intrun suport rotativ unde am mai reglat unghiu de atac al palelor (30 % la baza si 10%la virf) si am centrato dinamic lipind unde a fost nevoe plumbi (cei folositi la echilibrarea rotilor in service) in virful eliciei am montat un con tot de aluminiu prins pe suruburile exterioare a flansei .aripile au 20 de cm la baza si merg pe 10 la virf latime .IMI PARE RAU DAR NU AM POZE FACUTE..te sfatui sa faci interiorul bobinelor mai inalt de 3,5 si in forma trapezoidala nu ca mine rotund .

Link spre comentariu

Inca ceva mai am de adaugat incearca sa faci generatorul cu 16 magneti pe rotor si12 bobine i reduci din turatie (ajunge la mai putine ture pe minut la tensiunea de incarcare) si bobinele le poti face din sirma mai groasa si mai putine spire (crescind amperajul) 150 ,100 spire, din cauza magnetilor mici nu te astepta la o putere prea mare ,SPOR LA TREABA.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări