florind Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema:Am o masina de spalat Indesit Win102ex la care s-a defectat incuietoarea de usa. Am comandat alta si am schimbat-o.Am gasit pe placa si tracul ce comanda pastila termica de la incuietoare ars (strapuns). L-am schimbat.Mai este si o rezistenta pe acest circuit de zavorare arsa (carbonizata) si nu-i stiu valoarea.Va rog poate puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti ce valoare are aceasta rezistentaAtasez poza cu placaRezistenta se afla in partea superioara (in poza nu mai este pentru ca am scos-o) intre cele doua mufe mari de conexiune, acolo unde mai sunt 3 diode dreptunghiulare.Multumesc si va doresc o zi buna.Cu stima Dascalu Florin Link spre comentariu
ianc Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Incearca sa cauti dupa codul de pe modul,dupa modelu masini se gaseste mai greu,ce am de la acest model ti-am atasat daca te ajuta cu ceva. Link spre comentariu
florind Postat Iunie 2, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2011 Multumesc, dar nu ajuta. Se pare ca nimeni nu a vazut acest modul electronic Link spre comentariu
tv1 Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Multumesc, dar nu ajuta. Se pare ca nimeni nu a vazut acest modul electronicDaca o poti identifica dupa aceasta poza.....e norocul tau. Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 Oare vad bine? Maro, negru, maro = 100 ohm? E o valoare rezonabila pentru grila unui triac. Spor! Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Mie-mi pare a fi codul culorilor cu 5 dungi,1% precizie,d-aia si corpul e verde si nu maro.Astea in general sunt greu de citit,ca au culori nu prea stralucitoare + fondul.... Link spre comentariu
florind Postat Iunie 11, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2011 Am reusit sa aflu de la cineva de la un service. Valoarea este de 180Kohmi (pe masurate). Codul culorilor este inselator cateodata. Este valoarea corecta pentru ca am pus-o si masina merge bine.Din poza parea de 150ohmi, dar cu valoarea asta s-a ars din nou triacul. Multumesc tuturor Link spre comentariu
tv1 Postat Iunie 11, 2011 Partajează Postat Iunie 11, 2011 Am reusit sa aflu de la cineva de la un service. Valoarea este de 180Kohmi (pe masurate). Codul culorilor este inselator cateodata. Este valoarea corecta pentru ca am pus-o si masina merge bine.Din poza parea de 150ohmi, dar cu valoarea asta s-a ars din nou triacul. Multumesc tuturorAsa este, 180 Kohmi are ( toleranta 1 % ),am gasit o alta poza a placii in care se vede ceva mai bine acea rezistenta ( cinci inele colorate:maro,gri,negru,portocaliu,maro ) Link spre comentariu
florind Postat Iunie 11, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2011 Inca un amanunt important. Pe rezistenta cade 220V. S-ar parea ca rezistenta originala e una mai speciala in sensul ca suporta 220V fara sa se strapunga. Din cate stiu eu mai toate rezistentele pe care le folosim noi suporta doar 150V. De aceea am folosit 2 de 100kohmi in serie. Merge fara probleme. La fel este si la whirlpool, doua rezistente de 220kohmi fiecare in serie. Pastila termica insa de la whirlpool (pentru incuietoare) are alta valoare fata de Indesit. La Indesit nu merge cu 440Kohmi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum