Vizitator julien Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Mi-a ajuns kitul cu partea electronica, am cateva poze, dar as dori sfaturile celor cu experienta in realizarea conexiunilor. Ma interezeaza odata conectarea intre sursa si controller/driver (foto mai jos) , conectarea sursei la reteaua de 230 (pe care pini exact?)2 conectarea dintre driver si motor (motorul are 4 fire, colorate diferit, conform pozei atasate mai jos) in ce ordine se conecteaza fiecare culoare incepand de la sursa?Sunt incepator si nu vreau sa prajesc cateva sute de dolari.. asa ca incerc sa fiu cat mai precaut posibil!Multumesc Link spre comentariu
Vizitator julien Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Am uitat sa specific, si din poze nu se vede chiar asa de bine, culoarea firelor este rosu verde albastru negru. Link spre comentariu
cnc_step Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Am uitat sa specific, si din poze nu se vede chiar asa de bine, culoarea firelor este rosu verde albastru negru.Se vede ca nu te pricepi deloc la electrica si electronica.Deci iti recomand sa chemi un prieten sa ti le conecteze, pentru ca s-ar putea sa ai surprize.Pe sursa arata clar polii pentru reteaua de 220v.L=fazaN=nulIar la motoare nu-ti spun sa nu faci vreo prostie pe parcurs, si sa plangi dupa bani.Motoarele se cupleaza dupa ce-ti reglezi consumul de curent pe fiecare driver in parte. Link spre comentariu
Vizitator julien Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Putin mai complicat, nu am pe nimeni in orasul meu pasionat de CNC , asa ca singurul ajutor pe care-l pot obtine este forumul si documentatia. Link spre comentariu
Drakulya Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 PARVUTI de la Timisoara te poate ajuta. El are o astfel de placa.Vezi ca trebuie sa fie pe aici pe undeva sau pe celalalt forum Link spre comentariu
Vizitator julien Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Multumesc, am sa incerc sa-l contactez. Link spre comentariu
pirvuti Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 in primul rand sursa o legi la 220V cu L si N. langa se afla semnul de impamantare. e destul de important si e recomandabil sa ai impamantare...dupa ce ai conectat la 220V e bine sa masori iesirea (intre V+ si V- adica GND). nu stiu de cat e sursa ta ca toate arata la fel, dar daca e de ex. de 24Vcc trebuie sa ai 24V continuu (+/-).ATENTIE! nu lega placa la curent fara motoarele puse si nu scoate motoarele cu placa alimentata! placa este pe TB6560 si se vor arde.placa este pt. MPP bipolare, adica 4 fire. itzi recomand bipolar serie. La fel, cu un ohmetru masori firele si identifici bobinele.In functie de ce amperaj au MPP setezi din DIP=erele acelea pt. inceput 75% curent. DECAY il setezi la 50% si apoi te joci cu el pana nu mai tziuie sau f. putzin si pana itzi place cum merg MPP. Micropasirea - la alegere!Ordinea: 1. setare DIP2. MPP legate 3. cablu paralel4. MACH3 setat5. alimentareItzi recomand sa mai pui un ventilator cu alimentare tot din sursa pt. racirea la 7805 si 7812Spor! Link spre comentariu
Vizitator julien Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Multumesc, le incerc astazi mai pe seara. Referitor la motoare, trebuiesc toate 4 conectate pentru teste, nu ? Am vazut un profil de aluminiu prin posturile tale, de unde ziceai ca l-ai luat?(da-mi pm sau mail ca sa nu incalcam rgulile forumului) eventual ma poti contacta pe yahoo messenger daca se poate id(iulian_1o).Merci in primul rand sursa o legi la 220V cu L si N. langa se afla semnul de impamantare. e destul de important si e recomandabil sa ai impamantare...dupa ce ai conectat la 220V e bine sa masori iesirea (intre V+ si V- adica GND). nu stiu de cat e sursa ta ca toate arata la fel, dar daca e de ex. de 24Vcc trebuie sa ai 24V continuu (+/-).ATENTIE! nu lega placa la curent fara motoarele puse si nu scoate motoarele cu placa alimentata! placa este pe TB6560 si se vor arde.placa este pt. MPP bipolare, adica 4 fire. itzi recomand bipolar serie. La fel, cu un ohmetru masori firele si identifici bobinele.In functie de ce amperaj au MPP setezi din DIP=erele acelea pt. inceput 75% curent. DECAY il setezi la 50% si apoi te joci cu el pana nu mai tziuie sau f. putzin si pana itzi place cum merg MPP. Micropasirea - la alegere!Ordinea: 1. setare DIP2. MPP legate 3. cablu paralel4. MACH3 setat5. alimentareItzi recomand sa mai pui un ventilator cu alimentare tot din sursa pt. racirea la 7805 si 7812Spor! Link spre comentariu
pirvuti Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Am uitat sa specific, si din poze nu se vede chiar asa de bine, culoarea firelor este rosu verde albastru negru.intre cate 2 fire trebuie sa masori cu ohmetrul rezistentza. trebuie sa fie o valoare de cca. catziva ohmi (sa zicem ca o sa-tzi dea intre ROSU si VERDE 3 ohm si intreALBASTRU si NEGRU tot 3 ohmi) si atunci legi:rosu XA+verde XA-albastru XB+negru XB-dar tebuie sa identifici tu bobinele. sau uita-te intr-un PDF de la MPPdaca nu merge bine, inversezi sa zicem, XA+ cu XA- Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum