alpine_clarion Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 de curand am achizitionat un difuzor Focal Polykevlar 38 KX SPL , care pare un difuzor destul de potent, dar Xmax-ul este foarte mic (5,5mm) pentru un difuzor de bas (cred eu). Intrebarea mea este cat de mult conteaza excursia maximă a membranei difuzorului? Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 5,5 mm scrie in specificatiile lui?Pt un subwoofer ca sa aiba randament bun e bine sa aiba xmax cat mai mare, se intalneste des la subwoofere auto, dar am impresia ca un xmax mare isi pierde din fidelitate, difuzorul trebuie sa si controleze excursia mare.Trebuie xmax mare ca sa miste o masa mare de aer producand vibratii. In orice caz, difuzorul tau fiind de 15" compenseaza prin diametru. Link spre comentariu
radue Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 E ok 5,5 mm.Sunt difuzoare de subwoofer care au mai putin si sunt laudate. Bine, sunt si care au Xmax de 11.25 mm si rad de orice, dar aia e partea a 2-a.Hai sa-ti explic de inseamna Xamx:- in mare, Xamx reprezinta limita de deplasare a membranei ( pe o parte de obicei ) in care forta cu care membrana misca aerul nu scade sub 0.7 din forta care ar avea-o el in punctul 0 ( adica atunci cand nu se misca deloc ); nu e exprimarea cea mai corecta dpdv teoretic, dar e suficient cat sa inteleaga oricine.Gandeste-te ca un difuzor intr-o incinta corect proiectata si corect procesata nu prea are voie sa se miste asa de mult; daca se misca prea mult inseamna ca e o problema undeva in lantu audio ( de multe ori inclusiv umana ). Link spre comentariu
alex20alex Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 X-max - este zona de liniaritate (cursa difuzorului cu distorsiuni minime) . Deci...se poate depasi acest "X-max" x-mech- este cursa maxima a difuzorului ! (daca se depaseste acest parametru apar probleme la sistemul mobil al difuzorului). Link spre comentariu
radue Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Si daca tot ai zis de liniaritate defineste ce inseamna liniritate... Link spre comentariu
alex20alex Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Cand am zis "liniaritate" m-am referit la "liniaritatea campului magnetic..." Si daca tot ai zis de liniaritate defineste ce inseamna liniritate...Da un search pe "goagal"(vorba vanghelonului) ,sigur vei gasi ! Link spre comentariu
radue Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Stiu ce ai vrut sa zici, personal nu am nevoie de explicatii, ideea era ca daca tot explicai cva, fa-o pana la capat. Link spre comentariu
alpine_clarion Postat Septembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2012 gata, m-am lamurit, am cumparat un helix spxl12 care e ceva mai potent. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum