Vizitator saul Postat Iunie 1, 2011 Partajează Postat Iunie 1, 2011 Buna seara! Am obtinut un fisier care ar trebui sa contina informatiile pentu programarea unui microcontroler AT89C4051, intr-un proiect care ar trebui sa mearga. Pana acum am lucrat doar cu PIC-uri. Are cineva rabdarea sa verifice daca acel fisier are toate datele necesare pentru programare?Am schimbat extensia programului din bin in txt, altfel nu puteam face upload. Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator saul Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Poate ar trebui sa reformulez: Cu ce program as putea testa daca un fisier cu extensia .bin este bine scris si functional pentru un AT89C4051? Link spre comentariu
godFather89 Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Nu poti.In cel mai bun caz poti sa il dezasamblezi si sa vezi daca face ceea ce te astepti tu sa faca dar este destul de complicat... mai complicat decat daca l-ai rescrie de la zero. Link spre comentariu
Vizitator saul Postat Iunie 5, 2011 Partajează Postat Iunie 5, 2011 Multumesc pentru raspuns, dar tot nu-s lamurit Nu vreau sa fac "reverse engineering", ci doar sa aflu de la veteranii in ATMEGA care ar fi pasii de urmat pentru a inscrie informatiile din fisierul specificat intr-un circuit real, (asta in ipoteza ca fisierul cu extensia .bin chiar are tot ce-i trebuie). Nu am reusit sa citesc mai multe despre aceasta familie de microcontrolere din cauza timpului foarte limitat pe care-l pot aloca acestui proiect. Incerc sa ajut un prieten si, intre timp, poate prind si eu ceva din filozofia ATMEGA. Link spre comentariu
godFather89 Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 Aaa. In cazul asta, faci montajul, programezi microcontrollerul, il pui in montaj si vezi daca merge. Deci ai nevoie de un programator pentru cipul ala antic. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 daca ne dai o schema poate reusit sa te ajutam cumva. e o interfata pentru opel ? Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 6, 2011 Partajează Postat Iunie 6, 2011 ...Nu am reusit sa citesc mai multe despre aceasta familie de microcontrolere din cauza timpului foarte limitat....Vezi aci niste programatoare prezentate pe scurt. Vezi si link-urile la celelalte articole, te lamuresti repede. Link spre comentariu
Vizitator saul Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Vezi aci niste programatoare prezentate pe scurt. Vezi si link-urile la celelalte articole, te lamuresti repede."Foarte multumesc!" Intr-adevar, montajul este simplut, ce nu reusesc sa fac este sa intru pe sistudio si sa vad daca exista softuri de scriere care sa fie compatibile cu hardul dat si sa mearga sub Windows XP. Daca aveti asemenea soft, va rog sa-mi semnalati, Patria recunoscatoare Mi-ar fi de folos o "lista cu activitati" care sa aiba ca rezultat inscrierea in memorie a programului, odata construit hardul respectiv, asta tot asa, ca sa mai castig timp. Link spre comentariu
Vizitator saul Postat Iunie 8, 2011 Partajează Postat Iunie 8, 2011 Pe http://www.sistudio.com nu reusesc sa gasesc executabilul (necesar pentru scrierea AT 89 C 4051 cu programatorul ala simplu), chiar nu-l mai are nimeni? Din ce am mai gasit pe net, nu erau linkuri valide. Sau secventa de instructiuni din documentul pdf constituie executabilul cautat? Mentionez ca nu stiu C deloc, la PIC-uri folosesc asm. Link spre comentariu
em2006 Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 In pdf-ul respectiv e listat codul sursa in Turbo Pascal.[attachment=0]blowit2003.rar[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator saul Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 "stuck between a rock/ and a hard place" Am facut si refacut programatorul de pe BlowIt, reusesc sa scriu programul de test "ledblink.hex", dar nu reusesc sa scriu programul util. Interfata paralela merge cu nivele de 0/5V, am verificat-o, am schimbat si PC-ul, am cumparat si alte exemplare de at89c4051, same thing. :cry: Cu ISIS/Proteus am vazut ca fisierul .hex pe care incerc sa-l scriu functioneaza, asa cum era de asteptat. Hardware-ul final l-am realizat cat am putut de ingrijit, am testat traseele, subansamblele, tot. Am citit cate ceva si pe alte site-uri despre programarea c4051, am ajuns la concluzia ca ar trebui sa construiesc unul ca cel de aici: http://chaokhun.kmitl.ac.th/~kswichit/easy1/easy.htm, DAR as avea nevoie de un microcontroller deja inscris! Problema ar fi fost mai simpla daca as fi gasit in Piatra Neamt vreo varianta cu AT 89 S , dar n-am avut sansa asta! Rugamintea mea catre forumistii prietenosi: Se prinde cineva (evident, contra cost) sa-mi scrie si apoi sa-mi trimita macar un exemplar de at89c4051 sau at89s4051 cu a) softul dorit de mine SAU cu b) softul necesar programatorului de tip Easy-Downloader? Multumesc pentru intelegere! Link spre comentariu
Vizitator saul Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Am construit programatorul de aici: http://www.amateurfunkbasteln.de/atprog/atmel_eng.html DL2TM, si am reusit sa inscriu programul chiar intr-un AT 89 C 4051. Multumiri tuturor celor care m-au ajutat!!! Se poate inchide, rezolvat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum