francezu Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Am realizat urmatorul montaj. Desi am pus doua L298 in paralel, asta insemnand ca poate suporta dublul de curent, se incalzesc foarte tare. Daca nu le-as fi pus coolere din aluminiu, probabil ca s-ar arde. Atunci care ar mai fi rolul diodelor? nu ar trebui sa limiteze putin curentul?Diodele nu limiteaza curentul, ci tensiunea autoindusa in infasurarile motorului cand se blocheaza tranzistorul care comanda acea infasurare. Se numesc diode de regim liber.Am pus si cate o dioda pe pinii 1 15, dioda de 0.33ohmi la 5W. Se incalzesc foarte tare incat nu poti tine mana pe ele, iar driverele par ca nu s-ar mai incalzi asa rau. Insa daca rezistentele alea se ard ... ?Deci care ar fi solutia la supraincalzirea asta la L298? doar un cooler mare?Acelea sunt rezistente, nu diode, sunt necesare pentru a putea citi curentul pe fiecare faza a motorului. Insa in cazul tau sunt puse cam degeaba, pentru ca nu citesti tensiune de pe ele( proportionala cu curentul) si nu controlezi timpii de comutatie ai tranzistoarelor pt a putea limita curentul. Repet inca o data, ai nevoie sa limitezi curentul prin motor, daca tensiunea de alimentare este mai mare decat cea nominala a motorului; si acesta este modul de lucru preferat, cu tensiune mai mare, pt ca poti obtine acceleratii si cuplu mai mari.Foloseste driver-ul in conjunctie cu L297 , pt a putea limita curentul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum