Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poze frumoase


Vizitator

Postări Recomandate

  • 1 an mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cam enervant video, tipii aceia s-au filmat pe ei si nu au spus nimic despre tehnica.Dispozitivul acela, care muta sacadat camera este de cumparat, daca ai bani. In loc sa muti tu cu un numar de grade si sa apesi pe buton, treaba o face un microcontroler.Eu procedez asa: fac poze cu camera in mana, cu suprapunere de 15...20 grade, pastrand cat de cat centrul obiectivului in acelasi punct. Le unesc (stitch) cu un program gratuit: Microsoft Image Composite Editor, extraordinar de puternic si de simplu de utilizat. In final, daca imi apar capete si picioare taiate, clonez/elimin (la scenele animate).Pentru panorame totale (4π sr), mi-am facut un cap pentru trepied in punct nodal.

post-28085-139829529475_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Da, camerele foto digitale, chiar inainte de 2002, au functia de fotografiere multipla pano (de exemplu, pastreaza setarea stabilita la primul cadru, sa nu se modifice cand schimbi pozitia camerei la urmatoarele) si au pe CD de instalare un program de editare a panoramelor (nu prea grozav). Permite panorame simple, doar pe orizontala, adica unghiul de cuprindere pe verticala este limitat, chiar mai mic decat permite obiectivul camerei.In orice caz, panoramele din situl precedent nu au fost facute cu asemenea program, si nici de persoane incepatoare. Este necesar un trepied cu cap special (punct nodal) si un program puternic, astfel ca fotografiile sa poata fi corelate la perfectie, de jur-imprejur, sus-jos, pe tot spatiul (doar o mica portiune de sub trepied ramane la final, si se fotografiaza cu trepiedul inversat, sau se cloneaza din zonele vecine).Se vede ca nu sunt defecte de unire. Deduc faptul ca poate au folosit metoda fotografierii cu camera postata deasupra unei oglinzi semisferice cu ecuatorul orizontal, repetata cu oglinda si camera intoarse, astfel ca din doua fotografii se obtine deodata tot spatiul (dupa care programul de panorame urmeaza sa converteasca in proiectia corelata cu programul viewer care permite redarea panoramei in mod interactiv).

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări