Vizitator GZR Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Buna ziuaAm un releu de protectie defect si are in el o dioda rapida BY252. Am cautat la magazinele de specialitate si nu am gasit dioda respectiva. Imi poate spune cineva cu ce ar putea fi inlocuita aceasta dioda?La magazin spuneau ca IN5408 ar fi buna in locul BY252.MultumescAdiPS: releul este pt protectie lumini ceata spate la un autoturism Renault. Link spre comentariu
pinky Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Daca dioda e in paralel cu infasurarea releului, poti sa pui 1N5408 sau chiar 5404. Poti sa incerci sa pui 2 x 1N4007 in paralel. In cel mai rau caz se strapunge una din ele. Dioda in paralel cu infasurarea are rolul de a taia tensiunea de autoinductie care apare in momentul in care se intrerupe alimentarea pe releu. Fara acea dioda se prajeste tranzistorul care comanda releul. Atentie cum pui dioda, sa respecti polaritatea caci altfel nu iti va functiona releul si se suprasolicita tranzistorul de comanda pana la prajire.Nu stiu cum se face comanda releului in cazul tau: prin computer de bord sau simplu direct prin buton. Dioda de pe releul tau e in scurt ? Daca nu, da-o jos si pune-o pe releul cel nou. Buna ziuaAm un releu de protectie defect si are in el o dioda rapida BY252. Am cautat la magazinele de specialitate si nu am gasit dioda respectiva. Imi poate spune cineva cu ce ar putea fi inlocuita aceasta dioda?La magazin spuneau ca IN5408 ar fi buna in locul BY252.MultumescAdi Link spre comentariu
Vizitator GZR Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Comanda se face simplu...de la buton.Ideea este ca am cautat releu nou si nu am gasit pa nicaieri, nici macar la comanda, asa ca am decis sa-i schimb dioda care este arsa. Nu am gasit nici dioda BY252 si am cumparat 1N5408 la indicatiile celui din magazin. Am inlocuit-o si se pare ca tot nu functioneaza. Sper sa nu fi gresit polaritatea.Multumesc de raspuns.Adi Link spre comentariu
pinky Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Trebuie sa masori daca iti ajunge tensiune de comanda pe releu la actionarea butonului, daca releul lucreaza atunci cand este alimentat, daca ajunge tensiune la contactele releului etc. Mai pe scurt, verifica si alte segmente din circuit: buton, fire, sigurante, bec. Comanda se face simplu...de la buton.Ideea este ca am cautat releu nou si nu am gasit pa nicaieri, nici macar la comanda, asa ca am decis sa-i schimb dioda care este arsa. Nu am gasit nici dioda BY252 si am cumparat 1N5408 la indicatiile celui din magazin. Am inlocuit-o si se pare ca tot nu functioneaza. Sper sa nu fi gresit polaritatea.Multumesc de raspuns.Adi Link spre comentariu
Vizitator GZR Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Am pus un releu de se gaseste prin comert (made in china). Problema cu el este urmatoarea: Aprinde luminile de ceata dar in bord in loc sa aprinda martorul pt lumini ceata spate aprinde martorul de proiectoare fata (masina nu are proiectoare fata) si o face fara a actiona butonul de comanda. Pur si simplu la aprinderea fazei scurte aprinde si martorul acela din bord.In rest functioneaza butonul, circuitele becurile. Link spre comentariu
pinky Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Na, m-ai bagat in ceata totala. Cred ca nu mai pot sa te ajut. Deja problema e mai complicata. Trebuie sa scoti releul cu pricina si sa vezi care pin determina aprinderea becului din bord. Poate ca pinii de la vechiul releu sunt altfel dispusi dacat la cel nou. Cauta pe net dupa cosurile releelor si vezi dispunerea pinilor. Am pus un releu de se gaseste prin comert (made in china). Problema cu el este urmatoarea: Aprinde luminile de ceata dar in bord in loc sa aprinda martorul pt lumini ceata spate aprinde martorul de proiectoare fata (masina nu are proiectoare fata) si o face fara a actiona butonul de comanda. Pur si simplu la aprinderea fazei scurte aprinde si martorul acela din bord.In rest functioneaza butonul, circuitele becurile. Link spre comentariu
Vizitator GZR Postat Mai 31, 2011 Partajează Postat Mai 31, 2011 Multumesc mult ca ai incercat sa ma ajuti.Adi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum